Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

De Mol werd live in Paleis 12 ontmaskerd.

Yens, Uma of Sven? Dit is de Mol van 2022

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Zondagavond was de finale van ‘De Mol’ niet alleen mee te volgen van thuis uit, maar ook live in Paleis 12 in Brussel. We kwamen erachter wie de afgelopen weken de andere kandidaten en kijkend Vlaanderen om de tuin leidde. Yens, Uma of Sven? Dit is de Mol van 2022.

Het was een bewogen jubileumseizoen. Nele maakte een lelijke val waardoor ze het spel noodgedwongen moest verlaten. Ook Anke moest verstek geven door een ongeluk. En Philippe onthulde zijn identiteit als Mol omwille van zijn mentale gezondheid, waardoor er in het midden van het spel een nieuwe oplichter moest gekozen worden.

En ook de finale was één grote plottwist. Tijdens het invullen van de allerlaatste eliminatieproef kregen de kandidaten namelijk een error: vragen 26 tot 30 ontbreken. Wat bleek? De kandidaten zouden hun test pas vijf maanden later mogen vervolledigen. Live en met publiek, 10.000 man om precies te zijn. Tijdens die liveshow bleek trouwens dat 40 % van kijkend Vlaanderen Yens verdacht, 33 % Uma en 27 % Sven.

Spektakel

Het spektakel in Paleis 12 werd geopend met een allerlaatste briefing van de Mol en gevolgd door een speech van Gilles De Coster. En dan kon de speciale aflevering officieel van start gaan. Bij het vertrek op de Canarische eilanden lag de groepspot nog niet vast en ook de winnaar was nog niet zeker van de overwinning. Zondagavond was in Paleis én op Play4 dan ook te zien hoe de drie – of beter gezegd twee – finalisten nog een keer het beste van zichzelf gaven. Daardoor eindigde de groepspot op € 26.390.

De Mol van 2022

Het werd de afgelopen weken duidelijk dat elke finalist – Yens, Uma en Sven – het potentieel én de zin had om de Mol te zijn. Maar tijdens de liveshow bleek het uiteindelijk toch Uma te zijn die in aflevering vijf de fakkel van Philippe overnam en de nieuwe oplichter werd. Uma is de Mol!

Wie hem/haar kon ontmaskeren? Dat lees je hier! Volgende week blikken we in de laatste aflevering terug op het avontuur en zien we hoe Philippe en Uma hun vrienden hebben kunnen bedotten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '