Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© shutterstock

Schreeuwende kinderen, armleuningdieven of babbelwatervallen.

Dit zijn de 13 irritantste passagiers op het vliegtuig

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Op vakantie gaan is heerlijk! Al is die reis op zich niet altijd een pretje als je met het vliegtuig gaat. Zeker als er een uiterst irritante persoon op de stoel naast je. Dit zijn de 13 vervelendste vliegtuigpassagiers.


Voor je op dat paradijselijke eiland of in die hippe stad arriveert, moet je eerst nog de vliegtuigreis overleven. Met meer dan tweehonderd vreemde mensen opeengepakt zitten in een ijzeren kooi, leuk is anders. Dit zijn de vervelendste én meest herkenbare gewoontes of eigenschappen van onze ‘lieve’ medepassagiers in het vliegtuig. Ieder jaar opnieuw kom je sowieso wel een van deze types tegen.

Smelly cat

Iemand die niet zo fris ruikt, of het nu uit de mond of van onder de oksels komt, staat helemaal bovenaan op het lijstje van de irritantste passagiers op het vliegtuig. Een vlucht van vier uur doorbrengen in een zweetgeur is inderdaad niet echt iets waar we op zitten te wachten. Er bestaat nochtans zoiets als deo en tandpasta.Schreeuwende kinderen

Kinderen die beginnen te huilen, roepen of rondlopen. Er is geen ontkomen aan, want je zit urenlang vast in dezelfde metalen kooi. Tot grote ergernis van de 299 andere passagiers, die hoopten om hun relaxerende vakantie in alle rust te kunnen beginnen.Meneer of mevrouw asociaal

Beenruimte dragen de meeste vliegtuigmaatschappijen niet zo hoog in het vaandel, tenzij je bijbetaalt. Terwijl je nét je benen tussen je stoel en de zetel van diegene voor je kon wurmen, beslist die laatste om een dutje te doen en zijn leuning – zonder het te vragen! – helemaal naar achteren te plaatsen.


Hou je van een frisse duik, noteer dan zeker deze bestemmingen: 8 van de mooiste natuurlijke zwembaden waar je zo in zou willen duiken

Armleuningdieven

Je hebt al zo weinig plaats op een vliegtuig, dus het is verschrikkelijk als je buur het nodig vindt om de héle vlucht dat ene armsteuntje in te palmen. Grrr!


De verzamelaar

Een kleine koffer of een handtas is voor de meesten onder ons genoeg om die citytrip naar Rome of Lissabon te overleven. Helaas zien sommige mensen het groots en palmen ze de bagageruimte boven jouw hoofd volledig in met hun tien plastic zakken uit de duty free shop. Resultaat: er is geen plaats meer voor jouw bescheiden tas.


Persoon met kleine blaas

Je moest op een onchristelijk uur opstaan deze ochtend en probeert een beetje slaap in te halen in het vliegtuig. Dat was buiten je buur gerekend, die letterlijk om de 10 minuten naar de wc moet.


Babbelwatervallen

Aan het einde van je vlucht ken je de hele familiegeschiedenis van je buur. Hij kon namelijk niet zwijgen, en je weet ondertussen zijn schoenmaat, politieke voorkeur, lievelingskleur en de namen die hij verkiest voor zijn twee toekomstige baby’s.


Sporty spice

Passagiers die geen zittend gat hebben en voortdurend rechtstaan in het gangpad om even te stretchen of rond te lopen. Zenuwslopend!Mister no nice guy

Sommige mensen gaan op vakantie om zich in een all-inhotel eens goed te laten verwennen en op hun wenken te laten bedienen. Dat begint vaak al in het vliegtuig en gaat jammer genoeg soms gepaard met een gebrek aan respect en een overdosis arrogantie.


Raamplakker

Je hoopt een Instagramwaardige foto te kunnen maken van de wolken of toch op z’n minst een glimp op te vangen van je bestemming voor je landt, maar je lieve buur trekt ofwel de zonnewering continu naar beneden of hij plaatst zijn grote hoofd volledig voor het raampje.


Bangerik

We snappen dat vliegen voor sommigen heel eng is en we hebben daar alle respect voor, maar er zijn grenzen. Je hoeft ons niet ook bang te maken door allerlei rampscenario’s op te sommen of onophoudelijk aan een stuk te krijsen.


Haas

Eenmaal je vliegtuig veilig geland is en het lichtje met het gordelsymbool op terug op groen springt, heb je altijd passagiers die onmiddellijk rechtspringen om hun bagage te pakken en aan de deur aan te schuiven. Dat terwijl het nog minstens twintig minuten duurt vooraleer het vliegtuig naar de juiste plek is getaxied en het trapje is gearriveerd.


Klapper

Het vliegtuig staat op de grond, een triomfantelijk muziekje klinkt uit de boxen en enkele personen beginnen luid in hun handen te klappen. Jij krijgt toch ook geen applaus als je na een lange werkdag de deur achter je dichttrekt en naar huis gaat. Dus waarom moet je keer op keer applaudisseren als een piloot gewoon zijn werk doet en het vliegtuig veilig op de grond zet?
Inspiratie voor wie een tripje plant:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '