Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© unsplash

Santé!

HOTSPOTS: In deze 7 zomerbars in Brussel wil je vertoeven

Margo Verhasselt

Of je nu houdt van een indrukwekkend stadspanorama, mooie architectuur of een geweldig groen uitzicht bij je frisse cocktail, de vele Brusselse zomerbars bieden voor ieder wat wils. Santé!

Vaux-Hall Summer

Zin in een zomer vol kunst, cultuur en plezier voor het hele gezin? Dan moet je in de prachtig gerestaureerde Vaux-Hall in het Warandepark zijn. Daar kan je elk weekend iets eten, een film kijken, genieten van een optreden, je wagen aan een dansinitiatie of een yogasessie volgen.

Waar? Warandepark, 1000 Brussel.

Wanneer? Van 7 juni tot en met 14 augustus.

Meer info? Vaux-Hall.

Jardin Hospice

Waar we vorig jaar nog konden genieten van een drankje met een uitzicht over Brussel om ‘U’ tegen te zeggen, houden ze het bij Jardin nu iets meer met de voetjes op de grond. Maar daarom niet minder gezellig.

In de prachtige groene oase Jardin Hospice, verscholen in het hartje van centrum Brussel, kan je de hele zomer lang genieten van dj-sets, concerten, comedy nights en nog veel meer.

Waar? Rue du Grand Hospice 7.

Wanneer? Jardin Hospice is het heel jaar open en past het programma aan aan het seizoen.

Meer info? Jardin.

 

Les Guinguettes – Maurice, Gisèle, Fabiola & Henri

Een guinguette was vroeger een kleinere taverne buiten de stad waar het gewone volk een pintje dronk. De vier Guinguettes waar we het hier over hebben, liggen dan ook allemaal buiten het administratieve centrum van de hoofdstad. Je herkent ze aan het witte, golvende dakzeil én de gezellige sfeer.

Waar? Maurice: in het Jubelpark; Gisèle: aan de Abdij Ter Kameren; Fabiola: in het Koning Boudewijnpark, Wemmelse Steenweg, Jette; Henri: in het Georges Henripark, Sint-Lambrechts-Woluwe.

Wanneer? Elke dag van 11u tot 22u.

Meer info? www.guinguettesbarc.be

Secret Rooftop Bar by Warwick

Het mooie hotel Warwick, gelegen middenin het centrum van de stad, heeft een geheim dakterras dat deze zomer niet zo geheim is. Met een drankje in de hand geniet je er van het vallen van de nacht over de Grote Markt.

Waar? Hotel Warwick, Duquesnoystraat 5, 1000 Brussel.

Wanneer? Afhankelijk van het weer of privatisering van de suite.

Meer info? Secret Rooftop Bar by Warwick

La Guinguette du Parc de Forest

In het park van Vorst vind je een andere versie van de zomerbar La Guinguette, dit keer ‘een ontmoetingsplaats voor mensen van alle slag’, zo klinkt het op de website. De dames achter deze pop-up zijn dezelfde als die achter de Guinguette La Mouette in Molenbeek. Daar kijk je uit op het water, in Vorst kijk je uit op het groen.

Waar? Park van Vorst.

Wanneer? Elke dag open.

Meer info? www.laguinguetteduparc.be

Le Jardin du Pesage

In het mooie gebouw in de Hippodroom van Bosvoorde waar eerder het restaurant Le Pesage was, werd twee jaar geleden een gezellige zomerbar geopend. Ook dit jaar kan je opnieuw gaan genieten van lekker eten en de heerlijke zon in Ukkel.

Waar? Hippodroom van Bosvoorde, Ukkel.

Wanneer? Woensdag tot  zondag.

Meer info? www.lejardindupesage.be

Solar aan Bozar

Bovenop het dak van Bozar, is een nieuwe must-see rooftopbar geopend. Solar biedt je een panoramisch én historisch uitzicht over Brussel met heerlijke drankjes en versnaperingen.

Waar? Palais des Beaux-Arts, Rue Ravenstein 23, 1000 Brussel.

Wanneer? Het dak zal open zijn van vrijdag 13 mei tot 30 september.

Meer info? Solar.

Meer lezen?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '