Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Stijn Vanderdeelen (STYN.be)/ Gaston

Gedaan met samentroepen op de Graslei, in deze zomerbars is het véél gezelliger.

HOTSPOTS: in deze 13 zomerbars in Gent wil je vertoeven

Ysaline Pollet Webjournalist

Zonder zomerbars geen zomer, dat hebben ze in Gent begrepen. Van Bar Bricolage tot Glasfabriek: verschillende gekende concepten zijn terug. Keuze genoeg voor een zomers drankje en een hapje in 9000!

Bar Bricolage

Sinds 2016 is Bar Bricolage zonder discussie de spectaculairste en origineelste zomerbar van Gent. De bar werd letterlijk gebricoleerd met planken, paletten en ander oud materiaal, met als resultaat een gezellige plek waar je je ogen uitkijkt. Bar Bricolage organiseerde de voorbije jaren verschillende activiteiten. Alle activiteiten kan je meevolgen op de Facebookpagina van Bar Bricolage.

Waar? Chinastraat 1

Meer info? bar-bricolage.be

Glasfabriek

Glasfabriek opende twee jaar geleden voor het eerst zijn deuren, en is ook dit jaar een leuke hotspot in Gent. De zomerbar bevindt zich aan de nieuwe dokken en heeft evenementen zoals openluchtfeestjes en sport op de agenda staan. Je zal er ook niet verhongeren, want naast genieten van drankjes en hapjes kan je er ook smullen van een echte menukaart. In samenwerking met cateraar Gulzig biedt Glasfabriek internationale streetfood aan.

Waar? Koopvaardijlaan 142

Meer info? glasfabriek.be

Gaston (vanaf 4 juli)

Wie houdt er nu niet van een mooi dakterras met zicht op de zonsondergang? Dat vind je bij deze hotspot. Op het dak van de oude katoenfabriek Galveston kan je binnenkort, vanaf 4 juli om precies te zijn, elke weekdag terecht voor lunch, apéro en diner.

Waar? Hurstweg 8

Meer info? gaston-gent.be

Gazon

Corona of niet, enkele Gentenaars waren in 2020 dapper genoeg om ondanks de omstandigheden toch een nieuwe zomerbar te starten. En deze groene oase is ook deze zomer voor de derde keer terug! Gazon bevindt zich in de mooie tuin van de Kristallijn. Je geniet er in het groen van een cocktail of een ander drankje en lekkere food. Er worden ook events georganiseerd zoals Outdoor Yoga en Disco Apéritivo.

Waar? Warmoezeniersweg 20

Meer info? gazon-gent.com

Kiosko

Kiosko, de zomerbar van restaurant Per Bacco, is een stukje Italië langs de waterkant. Je gaat er voor een lekkere Aperol Spritz, zuiderse hapjes en af en toe een streepje livemuziek. Je kan er terecht op zonnige dagen.

Waar? Hagelandkaai 40B

Meer info? Kiosko

Noah’s Italian Summer

Bootrestaurant Noah brengt Italiaanse zomervibes naar ons land! Van 1 juni tot en met 26 augustus krijg je dankzij de pasta- en wijnpop-up het gevoel dat je de zomer in Italië aan het doorbrengen bent.

Waar? Handelsdokkaai 16/W

Meer info? noah.gent

Zebra Beach (vanaf 1 juli)

Zebra Beach is back! Tijdens de zomermaanden wordt het middenplein in de Zebrastraat omgetoverd tot een zomerbar waar je elke dag (als het mooi weer is) zal kunnen genieten van heerlijke (m)cocktails.

Waar? Zebrastraat 32

Meer info? zebrastraat.be

Treck Hostel

Treck Hostel is niet alleen een heel coole verblijfplaats – denk: caravans en tenten binnenshuis – maar ook een gezellige plek om een drankje in de zon te doen. De dames van Treck kochten een tijd geleden een container over van Dok, de ter zielen gegane zomerbar, en verplaatsen hun buurtcafé De Treckhaak tijdens de zomermaanden naar buiten.

Waar? Groendreef 51

Meer info? treckhostel.be

Parkkaffee (vanaf 1 juli)

Romantiek, nostalgie, woonwagenmuseum, madammen die kaarten leggen, magisch theater, hypnotiseurs, illusionisten, valsspelers, circusworkshop, kleutertent, ligweide, terras aan de vijver, lianen in de bomen, zandbak, petanquebanen, lekker eten, tapasbar, kampvuurtjes en zomerse cocktails. Dat staat er te lezen op Facebook in de omschrijving van zomerbar Parkkaffee. Heerlijk! Je kan er van 1 juli tot en met 31 augustus elke dag vanaf 14 uur terecht.

Waar? Groenestaakstraat 37, 9030 Mariakerke

Meer info? www.parkkaffee.be

De FlesjesFabriek

Vanaf 25 mei opent de FlesjesFabriek, het concept van De Omgekeerde Wereld, 7 weken lang opnieuw z’n deuren. Op de ontmoetingsplek staan sport, cultuur en ontspanning centraal.

Waar? Loskaai 1, 9000 Ledeberg

Meer info? De FlesjesFabriek

De Schuur

Wie een gezellig plekje in Mariakerke zoekt en houdt van Belgische muziek, is er goed nieuws, want De Schuur heeft voor de derde keer z’n deuren geopend. Je kan er terecht om met een hapje – denk: bruschetta, tapasplank en nacho’s – en drankje – bier, wijn én cocktails – te genieten van muziek. Elke zaterdag is er om 17u een liveoptreden met Belgische muziek.

Waar? Zandloperstraat 259, 9030 Mariakerke

Meer info? deschuur.gent

Theresia

Vijftien jaar lang stond het voormalige slotklooster leeg in Gent. Tot cultuurplatform Monterey en Radio Ruit met het concept Theresia op de proppen kwamen. Nu is de zomerbar opnieuw open! Samen met Democrazy worden er concerten georganiseerd. Elke zondag kan je er ook terecht voor een brunch van Cafetaria. Er worden daarnaast intieme concerten en lezingen georganiseerd.

Waar? Theresianenstraat 9, 9000 Gent

Meer info? theresia.gent

Bar Riviera

Aan het water in hartje Gent vind je Bar Riviera. Je vindt er een uitgebreid aanbod aan cocktails, wijn en bieren, maar ook hapjes en snacks.

Waar? Sint Veerleplein 5, 9000 Gent

Meer info? riviera.gent

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '