Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @andre_aperobar en @geusvangent

Op deze plekjes is het vanaf dit weekend opnieuw heerlijk vertoeven.

HOTSPOTS: 13 van de leukste terrasjes in Gent

Herlinde Matthys

We hebben het even (lees: veel te lang!) moeten missen, maar vanaf dit weekend mogen we ons bevallige achterste opnieuw neerplanten op een zalig, zonnig terrasje. Een fris drankje in de ene hand, en een lekker hapje in de andere hand: héérlijk! Dit zijn dertien van de meest gezellige terrasjes in negenduust.


Opgelet: de uitbaters van onderstaande zaken hebben aan ons bevestigd dat ze hun terras zullen openen vanaf 8 mei, maar uiteraard zal niet elk terras ook bij slecht weer open zijn. Wil je er zeker van zijn dat je er terechtkan voor een frisse pint of koffietje, neem dan contact op met de uitbaters.

 

1. Voo?uit Terras


Kom even tot rust in de kleurrijke (schommel)stoeltjes op het zonovergoten terras langs de zijgevel van de Vooruit. Met gratis wifi en stopcontacten kan je hier gerust een hele dag vertoeven. Reserveren kan, maar is niet verplicht.

Waar? Sint-Pietersnieuwstraat 23

Meer info: Vooruit.be/nl/cafe/Vooruit_Cafe_Terras

2. Hot Club Gent


Deze bar ligt een beetje verscholen in het hartje van Gent. Via een smal steegje kom je terecht op een supergezellig koertje, waar je geregeld kan genieten van een miniconcert. Reserveren is niet nodig.

Waar? Schuddevisstraatje 2

Meer info: Hotclub.gent

 

3.  Ray


Naast de Sint-Niklaaskerk staat een grote serre. Die is ideaal voor typische Belgische zomerdagen waarop het regent en het eigenlijk veel te fris is. Je hebt het gevoel dat je buiten zit, maar je blijft lekker droog en warm. Ray hanteert het principe van first come, first served. Reserveren kan dus niet.

Waar? Klein Turkije 20

Meer info: Ray.gent

 

4. Café VenTura


Een café waarin je kan doorzakken tot in de vroege uurtjes met zoete cocktails of frisse pintjes. Dit is de favoriete hotspot van Herman Brusselmans, Gentenaar pur sang. Reserveren kan niet, dus er op tijd bij zijn is de boodschap.

Waar? Vrijdagmarkt 35

Meer info: Facebookpagina Cafe Ventura

 

5. Marimain


Een vaste stek voor vele Gentenaars. Je kan er plaatsnemen op een van de stoeltjes of je kan gewoon op de trapjes naast het terras gaan zitten. Gezelligheid troef! Er is extra plaats voorzien op het terras en reserveren is niet nodig.

Waar? Walpoortstraat 17

Meer info: Facebookpagina Marimain

 

6. Sphinx Café


Deze bar is onderdeel van Sphinx Cinema. Ze ligt op het kruispunt van de Sint-Michielshelling, de Korenmarkt en de Veldstraat, waardoor het er altijd bruist van energie. Je hoeft niet te reserveren.

Waar? Sint-Michielshelling 3

Meer info: Sphinx-cinema.be/cafe

 

7. Het Spijker


Het Spijker heeft zowel voor- als achteraan een tof terras. Gezelligheid kent hier geen tijd. Het café sluit dan ook pas nadat de laatste bezoeker Het Spijker heeft verlaten. Schol! Reserveren is helemaal niet nodig.

Waar? Pensmarkt 3

Meer info: Cafehetspijker.be

 

8. De Planck (aka den boot)


Iedereen uit Gent en omstreken kent de boot die tegenover de Kinepolisbioscoop ligt. Op het dek van De Planck vind je een heerlijk terras met een ruime selectie aan bieren en andere drankjes.

Waar? Ter Platen 10A

Meer info: Deplanck.be

 

9. Minor Swing


In Minor Swing is altijd iets te doen. Je kan er niet alleen een drankje nuttigen, maar ook luisteren naar optredens van de meest uiteenlopende artiesten of een spannende voetbalmatch kijken. Ze werken hier niet met reservaties, dus een tafeltje scoren, gebeurt op goed geluk. In het weekend gaan ze wel speciaal vroeger open: je kan er al vanaf 11u terecht.

Waar? Ottogracht 56

Meer info: Facebookpagina Minor Swing

 

10. André


Aperobar André ligt in een van de tofste buurten van Gent: Oudburg. Je kan er genieten van een heerlijk drankje en lekkere hapjes. Ideaal om een goed fondke te leggen. Hier maak je wel best een reservatie.

Waar? Oudburg 90

Meer info: Andre.gent/

 

11. Wijnbar ONA


Bij Wijnbar ONA vind je geen ‘Chateau Migraine’, wel authentieke Europese wijnen die gemaakt zijn door kleine boeren met een passie voor hun vak.

Waar? Nederkouter 71

Meer info: Ona.gent/nl

 

12. De Geus van Gent


Het café ligt verscholen in een doodlopend straatje aan het water van de Schelde en biedt uitzicht op historisch erfgoed, namelijk de Sint-Pietersabdij. Je komt er even tot rust in hartje Gent. Reserveren is niet nodig.

Waar? Kantienberg 9

Meer info: Geuzenhuis.be/cafe

 

13. Bar Jan Cremer


Sit back & relax in de strandstoelen van deze hippe bar. Heb je een kleine of grote honger? Ze serveren lekkere bagels, broodjes, croques, soep en typische Gentse gestreken mastellen.

Waar? Kramersplein 5

Meer info: Barjancremer.be

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '