Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @andre_aperobar & @barjancremer

Een fris drankje in de ene hand, en een lekker hapje in de andere hand.

HOTSPOTS: 13 van de leukste terrasjes in Gent

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Na regen komt zonneschijn en dit weekend kunnen we ons bevallige achterste opnieuw neerplanten op een zalig, zonnig terrasje. Een fris drankje in de ene hand, en een lekker hapje in de andere hand: héérlijk! Dit zijn dertien van de meest gezellige terrasjes in negenduust.

Voo?uit

Kom even tot rust in de kleurrijke (schommel)stoeltjes op het zonovergoten terras langs de zijgevel van de Vooruit. Met gratis wifi en stopcontacten kan je hier gerust een hele dag vertoeven.

Waar? Sint-Pietersnieuwstraat 23

Meer info: www.vooruit.be/nl/cafe/Vooruit_Cafe_Terras

Hot Club Gent

Deze bar ligt een beetje verscholen in het hartje van Gent. Via een smal steegje kom je terecht op een supergezellig koertje, waar je geregeld kan genieten van een miniconcert.

Waar? Schuddevisstraatje 2

Meer info: www.hotclub.gent

Ray

Naast de Sint-Niklaaskerk staat een grote serre. Die is ideaal voor typische Belgische zomerdagen waarop het regent en het eigenlijk veel te fris is. Je hebt het gevoel dat je buiten zit, maar je blijft lekker droog en warm.

Waar? Klein Turkije 20

Meer info: www.ray.gent

Café Ventura

Een café waarin je kan doorzakken tot in de vroege uurtjes met zoete cocktails of frisse pintjes. Dit is de favoriete hotspot van Gentenaars pur sang.

Waar? Vrijdagmarkt 35

Meer info: Facebookpagina Cafe Ventura

Marimain

Een vaste stek voor vele Gentenaars. Je kan er plaatsnemen op een van de stoeltjes of je kan gewoon op de trapjes naast het terras gaan zitten. Gezelligheid troef!

Waar? Walpoortstraat 17

Meer info: Facebookpagina Marimain

Sphinx Café

Deze bar is onderdeel van Sphinx Cinema. Ze ligt op het kruispunt van de Sint-Michielshelling, de Korenmarkt en de Veldstraat, waardoor het er altijd bruist van energie.

Waar? Sint-Michielshelling 3

Meer info: www.sphinx-cinema.be/cafe

Het Spijker

Het Spijker heeft zowel voor- als achteraan een tof terras. Gezelligheid kent hier geen tijd. Het café sluit dan ook pas nadat de laatste bezoeker Het Spijker heeft verlaten. Schol!

Waar? Pensmarkt 3

Meer info: Facebookpagina van Het Spijker

De Planck (aka den boot)

Iedereen uit Gent en omstreken kent de boot die tegenover de Kinepolisbioscoop ligt. Op het dek van De Planck vind je een heerlijk terras met een ruime selectie aan bieren en andere drankjes.

Waar? Ter Platen 10A

Meer info: www.deplanck.be

Minor Swing

In Minor Swing is altijd iets te doen. Je kan er niet alleen een drankje nuttigen, maar ook luisteren naar optredens van de meest uiteenlopende artiesten of een spannende voetbalmatch kijken.

Waar? Ottogracht 56

Meer info: Facebookpagina Minor Swing

André

Aperobar André ligt in een van de tofste buurten van Gent: Oudburg. Je kan er genieten van een heerlijk drankje en lekkere hapjes. Ideaal om een goed fondke te leggen.

Waar? Oudburg 90

Meer info: Andre.gent

Wijnbar ONA

Bij Wijnbar ONA vind je geen ‘Chateau Migraine’, wel authentieke Europese wijnen die gemaakt zijn door kleine boeren met een passie voor hun vak.

Waar? Nederkouter 71

Meer info: Ona.gent

Geus van Gent

Het café ligt verscholen in een doodlopend straatje aan het water van de Schelde en biedt uitzicht op historisch erfgoed, namelijk de Sint-Pietersabdij. Je komt er even tot rust in hartje Gent.

Waar? Kantienberg 9

Meer info: www.geusvangent.be

Bar Jan Cremer

Sit back & relax in de strandstoelen van deze hippe bar. Heb je een kleine of grote honger? Ze serveren lekkere bagels, broodjes, croques, soep en typische Gentse gestreken mastellen.

Waar? Kramersplein 5

Meer info: Barjancremer.be

Nog meer toffe hotspots:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '