Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Vlada Karpovich via Pexels

3. Bereid je voor op ongelukjes

ETIQUETTE: met deze 7 tips ga je zonder zorgen op hotel met je hond

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Yes, je hebt ein-de-lijk een hotel gevonden waar je viervoeter wél welkom is en ziet de perfecte reis met je trouwe buddy al helemaal voor je. Je boekt meteen een mooie kamer of suite en klaar is kees! Toch mag je niet vergeten om voor je vertrek ook met deze dingen rekening te houden!

Ben je die tent ook even beu en wil je voor een keer in alle comfort buitenhuis overnachten met je hond? Tof, maar er zijn een aantal belangrijke zaken die je niet over het hoofd mag zien. Stond jij stil bij deze zeven tips?

Dubbelcheck, altijd!

Oké, het mag op de website dan misschien wel duidelijk vermeld staan dat honden welkom zijn, maar dubbelchecken kan nooit kwaad! Bel voor de zekerheid naar het hotel om te vragen of honden wel degelijk zijn toegelaten en of er bepaalde regels aan verbonden zijn.

© Nataliya Vaitkevich via Pexels

Doe je research

Picture perfect: het hotel ligt op een prachtige locatie én honden zijn toegelaten. De locatie mag dan misschien uitzonderlijk mooi zijn, maar hou er rekening mee dat je je hond ‘s avonds en misschien zelfs ‘s nachts moet uitlaten (kleine reminder: je hebt geen tuin). Zie jij het zitten om daar in het midden van de nacht rond te lopen? Is er wel voldoende verlichting en staan er vuilnisbakken in de buurt?

© Blue Bird via Pexels

Bereid je voor op ongelukjes

Die ontspannende reis op hotel is voor jouw hond allesbehalve ontspannend. Hij komt in een totaal nieuwe omgeving terecht, ruikt geuren die hij nog nooit eerder rook en moet jou weten te beschermen op een plaats waar hij zelf niet vertrouwd mee is. Om zich veiliger te voelen kan het weleens voorvallen dat jouw hond een plasje in de kamer doet om zijn terrein af te bakenen. Zorg er dus voor dat je een doekje en eventueel een schoonmaakmiddel meeneemt waarmee je zijn plasje kan opkuisen.

© Dominika Roseclay via Pexels

Neem zijn bench en een vertrouwd dekentje mee

Plan je om te gaan ontbijten en je hond voor een paar uurtjes op hotel achter te laten? Dat kan, maar neem dan zeker zijn bench en een dekentje mee, zodat hij zich toch een beetje thuisvoelt en niet de neiging heeft om de kussens en peperdure lakens van het hotel kapot te bijten. Laat je hem alleen op de kamer? Laat dat dan even weten aan het hotelpersoneel, zodat ze de kamer tijdens jouw afwezigheid niet gaan poetsen.

© Kristina Paukshtite via Pexels

Gun hem plezier met speelkameraadjes

Op hotel zal je viervoeter veel minder in contact komen met andere honden, maar dat wil niet zeggen dat je hem eens geen halfuurtje speeltijd kan gunnen. Check zeker of er in de buurt van het hotel een hondenweide of -strand is waar hij eventjes met andere hondjes kan dollen.

© Elina Volkova via Pexels

Controleer de voorzieningen op de kamer

Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je hond is het een opluchting als er airco in de kamer is. Je zou niet willen dat hij door de warmte gaat kwijlen op het vast tapijt. Nog een pluspunt? Een televisie of radio in de kamer! Zo kan je die aanzetten wanneer je aan het douchen bent of gaat ontbijten. Het kan ervoor zorgen dat je hond dan rustig blijft.

© Andrew Neel via Pexels

Neem een oude krant mee

Neem altijd een oude krant of magazine mee om het drink- en voederbakje van je hond op te plaatsen. Als hij dan morst kan het geen kwaad en hoef je het ook niet meteen op te ruimen.

© Mart Production via Pexels

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '