Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cottonbro via Pexels

Het zou dit weekend tot 20 graden worden!

HOTSPOTS: 9 toffe terrasjes in Antwerpen die je dit weekend moet uittesten

Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Jolien Meremans Webjournalist

Het KMI voorspelt voor dit weekend temperaturen tot wel 20 graden. Meer hebben wij, komende uit een lange winterslaap, niet nodig om op een terrasje neer te strijken om er vervolgens de rest van de middag niet meer af te komen. Redactrice Laura woont al haar hele leven lang in Antwerpen en tipt haar favoriete plekjes met garantie op zon.

Kapitein Zeppos

Kapitein Zeppos – De Zeppos voor de vrienden – is een typisch Antwerps eetcafé waar zowel jong als oud zich thuisvoelt. Het café bestaat al sinds 1998, maar de recente renovatiewerken zorgden ervoor dat De Zeppos zeker nog eens 25 jaar meekan. Er kan niet gereserveerd worden op het terras, maar laat dat je vooral niet tegenhouden. De menukaart – met verse burgers en heerlijke nacho’s – is namelijk zéker een bezoekje waard!

Waar? Vleminckveld 78

Meer info? cafezeppos.be

Café Restaurant Bourla

Het meest charmante plein van ’t stad wordt ook deze lente en zomer grotendeels ingepalmd door het gigaterras van Café Restaurant Bourla. Je smult er in een oase van rust – en dat in hartje Antwerpen! – van een fancy, maar betaalbaar dinertje en/of van een lekker wijntje vergezeld van een stevige portie fingerfood. Reserveren is aangeraden.

Waar? Graanmarkt 7

Meer info? bourla.be

Kaffeenini

Een frisse homemade limonade vind je nergens beter dan op het terras van Kaffeenini. Huisgemaakte bagel, stukje verse cheesecake en zonnetje erbij en je waant je even op vakantie. Héér-lijk!

Waar? Nationalestraat 114 A

Meer info? kaffeenini.be

Café Batavier

Geen hippere buurt dan het Eilandje waar altijd wel iets te beleven valt. Aan de voet van het MAS kan je plaatsnemen aan het water, waar je met zicht op het museum van een drankje én de zon geniet. Begin 2020 werd den Batavier volledig gerenoveerd. Zaakvoerder Yves Klinkhamers toverde het café echter niet om tot een hippe, moderne keet. Integendeel. Hij wilde het gevoel opwekken van een visserscafeetje uit de jaren twintig. Missie geslaagd!

Waar? Sint-Laureiskaai 13

Meer info? facebook.com/denbatavier

Kolonel Coffee

Reisplatform Big Seven Travel onthulde vorige week nog z’n top 50 van beste koffiebars van Europa. En wie pronkt er op nummer 40? Jawel, Kolonel Coffee. Een van de leukste koffiebars van ’t stad en niet toevallig een van redactrice Laura’s favorieten. De koffie is niet te versmaden, de ontbijt- en lunchkaart is om duimen en vingers bij af te likken én de Kolonel beschikt al van ’s ochtends vroeg over een zonovergoten terras. Triple score!

Waar? Montignystraat 51

Meer info? kolonelcoffee.be

Maju

Bij Maju smul je van verse smoothies en warme en koude salades, maar ook liefhebbers van soep en – vegetarische – tapas komen hier aan hun trekken. En dat allemaal op een van de gezelligste pleintjes van ’t stad (zeker op vrijdag, wanneer het markt is). Aanrader!

Waar? Vrijdagmarkt 9

Meer info? maju.shop

Beestenbos

Nog zo’n tof pleintje is de Sint-Andriesplaats, vlak achter Kaffeenini. Daar vind je op de hoek, vlak aan de speeltuin, café Beestenbos. Tijdens de lockdown moest cafébaas Dries Pasteels eerlijk bekennen dat ie het gezaag van z’n klanten miste. Nu de horeca weer de deuren opende, is er echter geen reden tot zagen. Beestenbos heeft een van de gezelligste terrassen én origineelste menukaarten van heel Antwerpen. Ons hoor je dus niet klagen!

Waar? Sint-Andriesplaats 17

Meer info? Instagram.com/het_beestenbos

Café Cousteau

In de herfst van 2020 verruilde café Clodette de Paardenmarkt voor de Hoogstraat. Toen broers Wolfram en Oskar en vader Koen Ghesquière dat ter ore kwam, besloten ze de fakkel over te nemen. Zo werd het karakteristieke hoekpand in de studentenbuurt omgedoopt tot Café Cousteau. Het sympathieke buurtcafé is 7 dagen op 7 open en je kan er de hele dag door terecht voor drank en lekkers. Een plek naar ons hart!

Waar? Paardenmarkt 42

Meer info? facebook.com/cafecousteau

Caffènation

Rob Berghmans wordt ook weleens de godfather van de Belgische koffierevolutie genoemd. In 2003 opende hij de eerste koffiebar in Antwerpen, Caffènation, op Hopland. Intussen heeft Caffènation drie vestigingen: eentje op de Mechelsesteenweg, eentje in de Volkstraat en – onze favoriet – eentje in het Groen Kwartier. Hier is ook de koffiebranderij gevestigd. Verser kan je je koffie dus niet drinken!

Waar? Regine Beerplein

Meer info? caffenation.be

Nog meer hotspots om te testen in Antwerpen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '