Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Morgan Victoria via Pexels

Allemaal richting Brussel of Leuven!

HOTSPOT: dit zou de beste koffiebar van ons land zijn

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Deze miezerige dagen vrágen om hete koffies slurpen. En waar doe je dat beter dan bij een gezellige koffiebar? The place to be: MOK in Brussel en Leuven. De koffiebar werd namelijk uitgeroepen tot een van de beste van Europa.

Wie tijdens de paasvakantie een citytripje Leuven of Brussel op de planning heeft staan, moet er even halt houden bij MOK. De gezellige koffiebar wordt door het reisplatform Big Seven Travel getipt als een van de beste koffieadresjes van Europa. MOK staat op de elfde plaats in de top 50, en blinkt volgens de website uit in kwaliteit en duurzaamheid. Bovendien kiest zaakvoerder Jens Crabbé zijn bonen zorgvuldig uit, wordt de koffie er zelf gebrand, én kan je er ook van heerlijk dagvers gebak smullen.

Ditta Argigianale

Iets verderop in de lijst staat nog een Belgisch topadresjes: Kolonel coffee in Antwerpen, waar ze hun koffie eveneens volledig zelf branden. Waar je de állerbeste koffie van Europa drinkt? In Italië natuurlijk! Ditta Argigianale in Firenze staat met zijn hemelse (en sterke!) kopjes goud op de eerste plaats, gevolgd door Bonanza Coffee in Berlijn en Mokoko in Bath, Bristol en Portishead.

Wil je de warme brouwsels van MOK zelf eens proeven en/of er liever een lekker ontbijtje of lunch verorberen? Dan kan je een plekje reserveren in de Diestsestraat 165 in Leuven of Antoine Dansaertstraat 196 in Brussel. Eerder dit jaar opende zaakvoerder Jens trouwens een gloednieuw concept in Brussel (Vlaamse Steenweg 176): Nightshop, een hippe koffiebranderij, wijnwinkel én -bar. Ook het uittesten waard!

Meer hotspots:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '