Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De stad van de Stella telt heel wat gezellige plekjes.

HOTSPOTS: 9 van de leukste terrasjes in Leuven

Binnenkort begint de blok voor de Leuvense student, wat betekent dat het heel wat rustiger wordt in de Vlaams-Brabantse stad. Tijd voor een citytripje! Op de planning? Geen musea of wandelingen, maar vooral terrasjes. We verklappen je welke zeker de moeite zijn.

Het Strand

Helaas, er is geen écht strand te vinden in de studentenstad. Maar boven Cinema ZED vind je wel een zomers, gezellig sfeertje dat evengoed aan vakantie doet denken. Je eet er ’s middags en ’s avonds vegetarische en vegan gerechtjes en drinkt er heerlijk koele drankjes. Reserveren is niet nodig, bij Het strand houden ze ’t graag spontaan!

Waar? Tiensestraat 138, boven Cinema ZED

Meer info? www.hetstrand.xyz

Café Entrepot

De Vaartkom is de hippe buurt to be in Leuven, onder meer dankzij Café Entrepot. Je geniet er van een drankje en een hapje aan het water. Café Entrepot serveert ontbijt, zondagse brunch, lunch en diner. Wees er snel bij, want eens de zon schijnt, zit het terras in no time vol!

Waar? Vaartkom 4

Meer info? www.cafeentrepot.be

Dokteur

Op het Mathieu de Layensplein – vlak naast de Grote Markt – vind je een originele hotspot, genaamd Dokteur. De bar is binnenin erg leuk ingericht met grappige knipoogjes naar het doktersthema en je kan de heerlijke cocktails als het mooi weer is ook meenemen naar het terras. Probeer zeker ook eens het fingerfood!

Waar? Mathieu de Layensplein 1

Meer info?  Facebookpagina Dokteur 

Florida Food Bar

Florida Food Bar is een van die pechvogels die net voor de eerste lockdown de deuren openden, maar nu dus eindelijk op volle toeren kunnen draaien. Het gezellige terras aan de Vaartkom zal komende zomer sowieso veel volk trekken. Je eet er huisgemaakte pitta’s met lekkere side dishes als lunch en dinner, en de hele dag door is er fingerfood te verkrijgen.

Waar? Vaartkom 43

Meer info? www.barflorida.be

De Hoorn

De Hoorn is een mooie brouwerijzaal waar je kan feesten, werken, eten én een terrasje doen in de zon. Vanop het zonneterras van de Bar & Resto kijk je uit over het nieuwe Sluispark, terwijl je geniet van een lekkere lunch en een Leuvense Stella.

Waar? Sluisstraat 79

Meer info? www.dehoorn.eu

Bar Stan

Sinds de opening in 2015 profileert Bar Stan zich als buurtbar, een publieke living voor het Leuvens stadsdier. Dat er een gezellig sfeertje heerst, hoeven we je er dan ook niet bij te vertellen. Je kan er terecht voor ontbijt, koffie, brunch (op zondag), lunch, gebak en dinner. Reserveren is niet mogelijk, enkel voor de brunch op zondag.

Waar? Constantin Meunierstraat 2

Meer info? www.barstan.be

Coupe Matadi

Het origineelste terrasje doe je bij Coupe Matadi. Het ijssalon bevindt zich in de kajuit van een aangemeerde boot op de Vaart. Je ijsje, dat de dames van Matadi volgens een eigen recept maken, verorber je op het gezellige dek met zicht op het water. Je krijgt er het ultieme zomergevoel, zelfs als het weer een beetje tegenvalt...

Waar? Kolonel Begaultlaan 7

Meer info? Facebookpagina Coupe Matadi

Café Optimist

Optimist is een van de gezelligste cafés van Leuven, onder meer door het leuke koertje. Na jarenlange leegstand knapten enkele vrienden het gebouw vol geschiedenis op en maakten het tot een ontmoetingsplaats waar je kan pintelieren, gezelschapsspelletjes spelen, werken en eten. Op de kaart vind je onbekende gerechten van over de hele wereld die je deelt met je vrienden of helemaal voor jezelf houdt. Een mojito erbij en voilà: je bent gesteld. Een mens zou er vanzelf optimistisch van worden.

Waar? Vismarkt 7

Meer info? www.deoptimist.be

Dewerf

Dewerf is en blijft dé plek waar de Leuvense student heen gaat om snel, budgetvriendelijk en beter dan in de Alma te eten. En om gezellig een drankje te doen, bij voorkeur met een stukje legendarische petitbeurretaart erbij. Het terras van Dewerf is erg groot, gezellig en weg van de grote drukte op de Oude en Grote Markt. Omdat het een echte studentenplek is, is het babbel- en knabbelcafé in de weekends wel gesloten. Van maandag tot vrijdag kan je er terecht zonder reservatie.

Waar? Hogeschoolplein 5

Meer info? Facebookpagina Dewerf

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '