Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Zeven hippe plekken in 't stad waar ze je niet scheef bekijken omdat je liever geen vlees en/of zuivel op je bord wil.

HOTSPOTS: de 7 meest hippe veggie en vegan eetadresjes in Antwerpen

Nam jij je voor om minder vlees te eten? Of ben je al een tijdje vegetariër of veganist en ben je op zoek naar leuke adresjes in hartje Antwerpen waar ze je niet scheef bekijken omdat je liever geen dierlijke producten op je bord wil? Wij verzamelden de zeven meest hippe veggie en vegan eetadresjes van ’t stad.

1. Hart


Ontbijt, brunch en lunch een hele dag door: klinkt als muziek in de oren! Bij Hart serveren ze pure, plantaardige keuken. Zowel de zoetekauwen (pancakes, wentelteefjes, bananenmuffins) als liefhebbers van hartige kost (tofu-scramble, lasagne en socca (omelet van kikkererwten)) komen aan hun trekken. Maar het zijn vooral de overheerlijke cold pressed juices die Hart een van onze favoriete nieuwe adresjes maakt.

Waar? Minderbroedersrui 34

Meer info: www.hart-antwerpen.be

2. Native


De grootste uitdaging wanneer je bij Native voor de koeltoog staat? Een keuze maken. Van heerlijke quiches en kraakverse (quinoa)slaatjes tot gegrilde boterhammen en niet te versmaden gebak: you’ll want it all.

Waar? Muntstraat 8

Meer info: Facebook.com/NativeFood.be

3. Camion


Deze plantaardige hotspot in de opkomende wijk Nieuw Zuid luistert naar de naam Camion, een samentrekking van de namen van de uitbaters, Camille en Boqion. In deze lunch-, koffie- en aperobar nabij het oude justitiepaleis proef je samen met je tafelgenoten van kraakverse sharing dishes zoals taco’s met kimchi en oesterzwammen, arancini met tomatenchutney en gekarameliseerde venkel met gepofte quinoa. Yep, zelfs als niet-veganist kan je bij deze opsomming niet anders dan spontaan beginnen kwijlen.

Waar? Paleisstraat 7

Meer info: Facebook.com/CamionAntwerp

4. Marvin


Waar je vroeger de pork belly sandwiches van Camino vond (intussen verhuisd naar de Muntstraat), huist nu koffie- en lunchbar Marvin. Het keukenteam van Marvin werkt uitsluitend met plantaardige en biologische ingrediënten en serveert elke dag een nieuw vers gerecht. Naast de special-van-de-dag vind je op de menukaart niet te versmaden tapas en tal van bijgerechten.

Waar? Vrijdagmarkt 5

Meer info: www.marvin-vegan.com

5. Circus


Bij het uiterst smaakvol ingerichte en gezellige Circus proef je van een heerlijke biologische keuken geïnspireerd door het aanbod van het veld. ‘Wij worden heel blij van kraakverse groenten en hun ontelbare mogelijkheden in de keuken’, schrijven eigenaressen Inge Dreezen en Lien De Naeyer op hun website. Het menu bij Circus bestaat uitsluitend uit vegetarische en veganistische gerechten, inclusief huisgemaakte desserts vrij van geraffineerde suikers. Op maandag kan je er terecht voor glutenvrij brood op basis van rijstbloem van bij de bekende Franse glutenvrije bakkerij Chambelland.

Waar? Kasteelpleinstraat 26

Meer info: www.circusrestaurant.be

6. Humm


Hummus met pompoen, met curry of gewoon lekker klassiek: you name it, they’ve got it. Humm heeft op de menukaart verschillende varianten van het heerlijke goedje staan. Oprichters Frederik Vercammen en Frances Van Assche houden het bewust bij de kikkererwtenpasta, en wel met een goede reden. Door de focus op slechts één product, wordt de hoogste kwaliteit gegarandeerd en voedselverspilling tot een minimum beperkt. Sinds deze maand serveert Humm uitsluitend plantaardige gerechten.

Waar? Dageraadplaats 33

Meer info: www.humm.love

7. De Broers van Julienne


Een vaste waarde in Antwerpen is traiteur-restaurant De Broers van Julienne. Je kan hier je quiches, soepen of taarten mee naar huis nemen of verorberen in de rustige binnentuin. Enkele jaren geleden opende zusje Juliette op de IJzerenwaag, een zijstraat van de Kammenstraat. Voor de zoetekauwen: de worteltaart is hier out of this world.

Waar? Kasteelpleinstraat 45-47

Meer info: Facebook.com/DeBroersVanJulienne

Meer toffe hotspots:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '