Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @Boulebaar & @Westpunt

Schommelen met een wijntje aan het water, van je cocktail nippen terwijl je kids op de speeltuin ravotten of genieten van een happeke met de zon op je snoet.

HOTSPOTS: 12 van de leukste terrasjes in Hasselt

De zon is opnieuw van de partij! Dat betekent dat we onze voetjes kunnen neervlijen onder een tafeltje bij een van onze favoriete terrasjes. Ben je in de Stad van de Smaak? Dit zijn 12 van de gezelligste terrasjes in Hasselt.

Westpunt

Niets zo heerlijk als een terras aan het water, en dat hebben ze ook bij Westpunt begrepen. Het restaurant ligt namelijk aan het kanaal van Hasselt, net buiten het stadscentrum. Kijk er met een lekkere cocktail of fris wijntje naar de ondergaande zon en je waant je even in pakweg Ibiza. Ze hebber er zelfs een Instagramwaardige schommel waar je de leukste kiekjes neemt.

Waar? Hoogbrugkaai 91

Meer info? westpunt.be

 

Marloo’s

Het kan ’s avonds nog frisjes zijn in de lente, dus wie overdag op een hip terrasje wil zitten, kan afzakken naar deze hippe ontbijt- en lunchspot. Ze hebben niet superveel plek buiten, maar dat maakt het net heel gezellig.

Waar? Minderbroedersstraat 5

Meer info? marloos.be

Theatercafé

De hotspot voor mama’s en papa’s die hun kids willen meenemen. Het terras ligt in het stadspark vlak aan de buitenspeeltuin en ook op de menukaart werd aan je mini gedacht met speciale kindercocktails.

Waar? Kunstlaan 5

Meer info? theatercafé.be

Boulebaar

Hier heb je niet één, maar twee terrassen: een supergezellig stadskoertje achteraan en een hip terras aan de Groene Boulevard. Iedereen is er welkom voor de typische ‘boulebaar feeling‘, zoals ze het zelf zeggen. Je kan er de hele dag terecht voor een heleboel lekkers.

Waar? Leopoldplein 17

Meer info? boulebaar.be

El Sueño

Pal in het centrum vind je het groene (grotendeels overdekte) terras van El Sueño. Geloof ons, ook al zit het weer misschien niet mee: het zuiden voelde nooit eerder zó dichtbij dankzij hun heerlijke cocktails en tapas. Goed of slecht weer, hier is het altijd goed vertoeven.

Waar? Fruitmarkt 24

Meer info? instagram.com/el_sueno_hasselt

Mixta

Een drankje smaakt altijd beter in combinatie met een happeke en daar ben je bij Mixta aan het juiste adres. Daar doe je van bordjes delen. Het menu is er een dat iedereen bekoort: je vindt er lekkers van zowat overal ter wereld.

Waar? Zuivelmarkt 10

Meer info? mixta.be

King Kong Coffee

De absolute favoriet bij koffieliefhebbers en theeleuten in Hasselt is ongetwijfeld King Kong Coffee. Bij uitbaters Marc en Gemma voel je je meteen part of the family. Toch een tikkeltje te warm voor koffie, bestel dan gewoon een lekkere cold brew of iced tea.

Waar? Maastrichterstraat 58

Meer info? kingkongcoffee.be

Botanique

Deze streetfoodbar is the place to be voor alle hippe vogels. Je zit even in een groene jungle te midden van de stad. Op de menukaart vindt werkelijk iedereen zijn gading, van omnivoor tot veganist.

Waar? Zuivelmarkt 11

Meer info: www.botaniquehasselt.be

De Serre

De Serre is de creatieve broeikas in het hartje van de stad. Naast een drankje in de bar, worden hier ook tal van activiteiten zoals optredens en closet sales georganiseerd.

Waar? Dr Willemsstraat 34

Meer info: www.deserrehasselt.be

Het CORdAAT

Wil je dat drankje met die zon op je snoet combineren met fine dining, dan kan je je hier met een gerust hart neervlijen op het terras.

Waar? Kempische Steenweg 311

Meer info: www.hetcordaat.be

Dito

Wijnen, wijnen! Dat kan bij deze wijnbar. Keuze genoeg en bezorgt dat ruime aanbod je stress, dan helpen ze je er heel graag een handje.

Waar? Schrijnwerkersstraat 8

Meer info: www.wijnbardito.be

Sweet Coffee

Op het terras van deze heerlijke koffiebar heb je een beetje het gevoel dat je in Monaco zit, omdat je uitzicht hebt op de vele bootjes in het kleine jachthaventje. Je kan er the rich and famous uithangen met een fruitige smoothie of over the top latte in je hand.

Waar? Slachthuiskaai 3B

Meer info: www.sweet-coffee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '