Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Vero Caffè/Femke den Hollander/Punta Est

Even uitblazen tussen het shoppinguitje of fietstochtje door?

HOTSPOTS: 10 gezellige terrasjes waar je wil vertoeven in (of rondom) Brugge

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Echte Bruggelingen weten waar ze terechtkunnen voor de leukste terrasjes. Als toerist is dat niet zo evident. Je kent misschien wel de standaardplekken op de Markt of ’t Zand, maar er zijn zoveel leukere locaties waar je kan vertoeven als het zonnetje schijnt! Wij tippen je de gezellige terrasjes in (of rondom) Brugge.

De Stoepa

Heb je zin in een lekker drankje, hapje of een wok op een gezellige locatie? Dan kan je bij De Stoepa terecht. Op het eerste gezicht zou je niet zo’n ruim en aangenaam terras verwachten, maar achterin zit er toch een paar vierkante meter paradijs verstopt. Het is een van de favoriete plekjes van de locals.

Waar? Oostmeers 124

Meer info? Stoepa.be

Joey’s café

Een gezellig bruin café met een al even gezellig terras ervoor waar je tussen het shoppen door kan genieten van een hapje en een drankje.

Waar? Zilversteeg 4

Meer info? Facebookpagina van Joey’s café

Vero Caffè

Voor een koffie en een gebakje kan je aankloppen bij Vero Caffè in de binnenstad. Het terras bestaat uit enkele tafeltjes, maar is een echte toplocatie om in de namiddag te genieten van een dessertje of om koffieklets te houden met vriend(inn)en in de zon.

Waar? Sint-Jansplein 9

Meer info? verocaffe.be

Grand Café De Republiek

De Republiek is met zijn heel ruim terras dé plek waar je bij mooi weer moet zijn. Je kan er terecht voor een lekkere lunch of diner. Daarnaast kan je doorheen de dag genieten van barfood en drankjes.

Waar? Sint-Jakobsstraat 36

Meer info? republiekbrugge.be

2be

2be in Brugge is een echte trekpleister voor toeristen en is onmisbaar als je van bier houdt. In het gebouw vind je namelijk een biermuur die alle Belgische bieren bevat. Je kan genieten van een frisse pint aan het water, met een fantastisch uitzicht op de stad.

Waar? Wollestraat 53

Meer info? 2-be.biz

Bar des Amis

’s Nachts een echt uitgaansplekje, overdag dé spot om heerlijk te genieten van de zon. Bar des Amis bevindt zich op enkele meters van de Markt en is een echte hotspot. Even uitblazen tussen het shoppen door of de hele namiddag vertoeven op het gezellige terras kan met een lekkere cocktail of een fris biertje en een hapje erbij.

Waar? Eiermarkt 19

Meer info? Bardesamis.be

Punta Est

Nog zo’n gezellig terras met heerlijke cocktails en fingerfood is Punta Est aan het water. De hotspot heeft heel wat tafeltjes en lang zon. Good food = good mood!

Waar? Predikherenrei 1

Meer info? Punta Est

Opus Latino

Veel Brugser dan het terras van Opus Latino wordt het niet. Je zit recht aan het water, met een fonteintje dat gezellig naast je klatert. Je eet er in alle rust een lekkere pizza of pasta, die je wegspoelt met een cocktailtje.

Waar? Burg 15

Meer info? opuslatino.be

Kaffee Kamiel

Pal in ’t Zilverpand vind je de trendy brunchspot Kaffee Kamiel, waar je kan genieten van smoothie bowls, American pancakes, eggs benedict... op een ruim en zonnig terras. Momenteel zijn de uitbaters door de geboorte van hun tweede kindje in verlof, maar ze gaan op 25 maart terug open.

Waar? Zilverpand 7

Meer info? kaffeekamiel.be

Ryckevelde Parkcafé

Fiets- of wandeltochtje gepland in en rondom Brugge? Dan moet je onderweg zeker een stop maken aan Ryckevelde Parkcafé, een hotspot die net buiten Brugge, namelijk in Damme, ligt. Je kan er tussen het wandelen of fietsen door bij bijvoorbeeld een blauwe Chimay van ’t vat genieten van verschillende tapas zoals nacho’s en Manchegokaas met honing uit de tuin. Maar je kan ook zoetigheden zoals frangipane en cheesecake smullen. Momenteel zijn ze enkel in het weekend open.

Waar? Ryckevelde 3, 8340 Damme

Meer info? Instagrampagina Ryckevelde parkcafé

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '