Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De Dijlestad is klaar om terrasjesgangers te ontvangen.

HOTSPOTS: 9 van de leukste terrasjes in Mechelen

Ben jij van plan je eerste terrasje van het jaar in de Dijlestad te doen? Er gaan dit weekend heel wat gezellige caféetjes en (zomer)bars open in Mechelen. Dit is waar je wil zijn.

Bar Popular


De Vismarkt is dé plek om een terrasje te doen in Mechelen. Bij Bar Popular, in 2016 nog verkozen tot Beste Café van Vlaanderen door Het Nieuwsblad, vind je zowat elk zomers drankje onder de zon, van Moscow Mule tot tinto de verano en virgin mojito (voor zij die zonder kater wakker willen worden). Reserveren is niet nodig, maar je mag er zeker van zijn dat dit terras als eerste vol zit.

Waar? Vismarkt 1-3, 2800 Mechelen.

Meer info? Facebookpagina Bar Popular

Unwined


Meer verborgen en vooral iets rustiger dan de Vismarkt, is het tuinterras van wijnbar Unwined. Op het terras vooraan kan je dan weer gezellig mensen kijken terwijl je van je drankje sipt. Het is maar wat je verkiest. De wijn en tapas bij Unwined voeren je zo mee naar Spanje of Italië, terwijl je met beide voetjes gewoon op Mechelse grond blijft. Unwined vraagt om te reserveren voor vier personen, met twee mag je zo langskomen.

Waar? Steenweg 22, 2800 Mechelen.

Meer info? www.unwined.be

T’île Malines


T’île Malines kwam vorige zomer na een jaartje pauze in een vernieuwde versie terug, met groot succes. De zomerbar die tussen de armen van de Dijle gelegen is, is een van de allergezelligste plekjes in Mechelen om een zomerse zondag door te brengen. Je kan er vanaf deze week tot en met september elke zon- en feestdag terecht voor een drankje, een hapje en hopelijk heel wat zon. Reserveren is niet mogelijk.

Waar? Rode Kruisplein 12, 2800 Mechelen.

Meer info? tilesmalines.be

De Gouden Vis


De Gouden Vis is een van de populairste cafés in Mechelen, onder meer omwille van het magnifieke terras aan de Dijle. Vooraan het café, in het gezellig drukke straatje dat uitgeeft op de Vismarkt, zullen ook enkele tafels staan. Reserveren is niet mogelijk, dus ook hier is de boodschap snel zijn.

Waar? Nauwstraat 5, 2800 Mechelen.

Meer info? Facebookpagina De Gouden Vis

Van der Valk Hotel


Sinds vorig jaar is Mechelen een mooi en groot terras rijker. Het oude zwembad op het Rode Kruisplein werd omgebouwd tot een luxueus viersterrenhotel dat eind 2019 de deuren opende. Vorige zomer kon je voor het eerst op het mooie Zuiderterras van het Van der Valk Hotel terecht, dat ook open is voor niet-gasten. Of je kan de schaduw van de mooie binnenkoer opzoeken, waar je met geluk nog een vrije strandstoel vindt. Aan het Van der Valk Hotel zit je rustiger dan in het centrum, en je kan op een zonnige zondag en passant eens langs gaan bij T’île Malines, dat er vlak achter ligt. Reserveren is voorlopig verplicht, dat doe je op www.denouwendok.be.

Waar? Rode Kruisplein 1-4, 2800 Mechelen.

Meer info? hotel-mechelen.be


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kuub


Mechelaars strekken al eens graag hun dansbeentjes in de Kuub, maar zolang dat niet mogelijk is, is een terrasje doen ook een goede optie. Het cultuurcafé zorgt net als vorige zomer voor een extra groot en gezellig terras. Reserveren is niet mogelijk.

Waar? Minderbroedersgang 3A, 2800 Mechelen.

Meer info? dekuub.be

Makadam


Bierlovers zijn bij Bar Makadam op de Grote Markt aan het juiste adres. Je kiest er uit meer dan 80 (!) verschillende biersoorten. Vergeet vooral geen Makadam-bord – een zalig assortiment van hapjes – bij je biertje te bestellen. Santé en smakelijk! Eigenaar David opent zaterdag trouwens een tweede zaak aan het Mechelse station, Bar Patron. Je kan er terecht voor ontbijt, lunch, avondeten of gewoon een drankje.

Waar? Grote Markt 11, 2800 Mechelen.

Meer info? barmakadam.com

De Vleeshalle


De Vleeshalle zet net als vorige zomer voor de gelegenheid een gezellig terras in de Huidevettersstraat. Maar ze gaan nu nog verder dan vorig jaar om veel volk te kunnen ontvangen. Het dak gaat er letterlijk af in de zonnige patio van de foodhall, zodat er meer plaats is om te zitten en te genieten van het lekkere eten van een (of meerdere) van de Smaakmakers. Voorlopig gaan er slechts vier eetkraampjes open, bij de bar kan je gelukkig altijd terecht. Reserveren is niet noodzakelijk maar kan wel. Komende zaterdagavond is al helemaal volzet.

Waar? Huidevettersstraat 7, 2800 Mechelen.

Meer info? devleeshalle.be

Barramundo


Net als bij wijnbar Unwined een beetje verder, heb je bij cocktailbar Barramundo de keuze tussen het meer verborgen terras achteraan of het straatterras. Maar waar je ook zit, het assortiment cocktails is even uitgebreid en vooral even lekker. Reserveren is niet nodig!

Waar? Steenweg 2, 2800 Mechelen.

Meer info? Facebookpagina Barramundo

Meer terrasjes: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '