Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Met het zonnige weekend in aantocht is de Dijlestad klaar om terrasjesgangers te ontvangen.

HOTSPOTS: 10 van de leukste terrasjes in Mechelen

Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Ben jij van plan je eerste terrasje van het jaar in de Dijlestad te doen? Er gaan dit weekend heel wat gezellige cafeetjes en (zomer)bars open in Mechelen. Dit is waar je wil zijn.

Bar Popular

De Vismarkt is dé plek om een terrasje te doen in Mechelen. Bar Popular is dan ook een vaste waarde in de stad! Je vindt er zowat elk zomers drankje onder de zon, van Moscow mule tot tinto de verano en virgin mojito (voor zij die zonder kater wakker willen worden). En die wil je zeker proberen, want de cocktails zijn er budgetproof!

Waar? Vismarkt 1-3
Meer info? Facebookpagina Bar Popular

Unwined

Meer verborgen en vooral iets rustiger dan de Vismarkt, is het tuinterras van wijnbar Unwined. Op het terras vooraan kan je dan weer gezellig mensen kijken terwijl je van je drankje sipt. Het is maar wat je verkiest. De wijn en tapas bij Unwined voeren je zo mee naar Spanje of Italië, terwijl je met beide voetjes gewoon op Mechelse grond blijft.

Waar? Steenweg 22
Meer info? www.unwined.be

Bar Klak

Vlakbij de indrukwekkende Sint-Romboutstoren, vind je Bar Klak. Een bruisend café waar je met een drankje in een strandstoel kan ploffen mét zicht op de toren! De winkelstraat Bruul is er vlakbij, dus je dorst lessen van al dat shoppen wil je gewoon hier doen: van heel wat verschillende koffies, over gezellige aperitiefjes tot speciale biertjes!

Waar? Schoenmarkt 5/6

Meer info? www.barklak.be

De Gouden Vis

De Gouden Vis is een van de populairste cafés in Mechelen, onder meer omwille van het magnifieke terras aan de Dijle. Vooraan het café, in het gezellig drukke straatje dat uitgeeft op de Vismarkt, zullen ook enkele tafels staan.

Waar? Nauwstraat 5

Meer info? Facebookpagina De Gouden Vis

Zuiderterras van Van der Valk Hotel

Sinds enkele jaren is Mechelen een mooi en groot terras rijker. Het oude zwembad op het Rode Kruisplein werd omgebouwd tot een luxueus viersterrenhotel dat eind 2019 de deuren opende. Enkele zomers geleden kon je voor het eerst op het mooie Zuiderterras van het Van der Valk Hotel terecht, dat ook open is voor niet-gasten. Of je kan de schaduw van de mooie binnenkoer opzoeken, waar je met geluk nog een vrije strandstoel vindt. Aan het Van der Valk Hotel zit je rustiger dan in het centrum, en je kan op een zonnige zondag en passant eens langs gaan bij T’île Malines, dat er vlak achter ligt.

Waar? Rode Kruisplein 1-4
Meer info? hotel-mechelen.be

Zomerplek van T’île Malines

T’île Malines opent elke zomer een zomerbar, telkens met groot succes. De zomerbar die tussen de armen van de Dijle gelegen is, is een van de allergezelligste plekjes in Mechelen om een zonnige zaterdag of zondag door te brengen. Je kan er vanaf juli 2022 tot en met september elke zon- en feestdag terecht voor een drankje, een hapje en hopelijk heel wat zon.

Waar? Rode Kruisplein 12
Meer info? tilesmalines.be

Kuub

Mechelaars strekken al eens graag hun dansbeentjes in de Kuub, maar ook een terrasje doen is een goede optie. Het cultuurcafé zorgt zoals elk jaar voor een extra groot en gezellig terras. 

Waar? Minderbroedersgang 3A
Meer info? dekuub.be

Bar Makadam

Bierlovers zijn bij Bar Makadam op de Grote Markt aan het juiste adres. Je kiest er uit meer dan 100 (!) verschillende biertjes. Vergeet vooral geen Makadam-bord – een zalig assortiment van hapjes – bij je biertje te bestellen. Santé en smakelijk! PS wil je een dagje komen co-werken in Mechelen? Dan kan je bij Makadam op de bovenverdieping gemakkelijk hun knalroze ‘Kerel Room’ reserveren.

Waar? Grote Markt 11
Meer info? barmakadam.com

De Vleeshalle

De Vleeshalle zet sinds enkele zomers voor de gelegenheid een gezellig terras in de Huidevettersstraat. Dat maakt het concept van de foodhall alleen nog maar leuker, want je kan er met een fris drankje ook genieten van het lekkere eten van een (of meerdere) van de Smaakmakers. Denk: een avocadobar, verse spring rolls, Italiaanse pizza’s en originele tapas!

Waar? Huidevettersstraat 7
Meer info? devleeshalle.be

Barramundo

Net als bij wijnbar Unwined een beetje verder, heb je bij cocktailbar Barramundo de keuze tussen het meer verborgen terras achteraan of het straatterras. Maar waar je ook zit, het assortiment cocktails is even uitgebreid en vooral even lekker.

Waar? Steenweg 2
Meer info? barramundo-lounge.be

Meer terrasjes: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '