Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

8. Uma doet haar best, maar maakt fouten op cruciale momenten.

9 redenen waarom Uma de Mol is

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

We komen zondag in de grote finale van ‘De Mol’ eindelijk te weten of Uma, Sven of Yens de boel de laatste afleveringen – na het afvallen van Mol Philippe – hebben bedot. Dit zijn enkele redenen waarom je in het Uma-tunneltje zou moeten kruipen.

Het is niet enkel een jubileumseizoen, het is ook nog eens een heel ongewoon seizoen. Maar liefst drie (!) kandidaten, inclusief de Mol (!), vielen af zonder eliminatie. Nele ging hard tegen de grond tijdens een proef en liep daarbij een spierscheur op, Anke brak haar elleboog op twee plaatsen tijdens het bungeejumpen en Philippe wierp omwille van zijn mentale gezondheid de handdoek in de ring. Er werd door dat laatste volledig onverwacht een nieuwe Mol gekozen en redactrice Herlinde is er rotsvast van overtuigd dat de enthousiaste Uma die aartsmoeilijke taak op zich nam in de laatste afleveringen.

Uma kan álles.

Ofwel is ze Superwoman, ofwel is ze de Mol. Er is geen enkele opdracht die Uma niet kan! Deze dame kan natuurlijk multigetalenteerd zijn, maar het kan ook te maken hebben met een bepaalde voorkennis/stiekem oefenen op haar kamertje als de rest gaan slapen is.

 

Uma is altijd enthousiast.

Of het nu met bananen schieten, blind in een gebouw rondstappen, zilverwerk oppoetsen of een geit melken is: geen enkele opdracht slaat Uma uit haar lood. Omdat ze weet dat ze toch sowieso doorgaat, dat ze toch geen kans maakt op het geld en dat ze weer lekker erop los kan mollen.

Uma gaat geen discussie aan.

In de opdracht van afgelopen zondag slaat Yens meermaals de bal mis, en Uma volgt hem blindelings (zoals een mol, pun intended). Zelfs al heeft ze een vaag vermoeden dat het toch een andere kruik/dier/symbool is, toch gaat ze voor het foute antwoord van Yens. Ze slaat zo drie vliegen in één klap: ze maakt Yens verdacht, er gaat heel wat geld verloren voor de groepspot én ze komt er wel zélf goed uit.

Uma is de meest gedreven kandidaat.

Dé ideale dekmantel voor een Mol? De kandidaat spelen die haar volledig smijt in elke opdracht. Zo geeft ze de indruk volledig voor het spel te gaan en probeert ze de aandacht van zich af te leiden. Als Mol moet er maar één klein dingetje, vaak zelfs door toedoen van de anderen, foutlopen om de vaak aartsmoeilijke proeven te doen mislukken.

Uma gaat steeds voor persoonlijk profijt.

Tegelijkertijd gaat ze ook keer op keer voor persoonlijk profijt. Iets wat een Mol uiteraard niet nodig heeft, maar het past opnieuw perfect in haar dekmantel. Een hoog genoeg kaartenhuisje bouwen of eens piepen bij de molboekjes. Als er pasvragen of extra info op het spel staat, zal ze doen alsof ze daar alle baat bij heeft. Dat daardoor geen extra geld in de groepspot komt, is als Mol ook heel mooi meegenomen.

Uma toont krokodillentraantjes.

Yens haalde het al aan: de krokodillentraantjes die bij Uma te zien waren in de vorige aflevering brachten ons niet van de wijs. Haar reactie was behoorlijk ongeloofwaardig, aangezien ze eerder ook al voor persoonlijk profijt ging, dus waarom zou ze zich deze keer wél schuldig voelen?

Uma kan niet goed liegen, of laat dat toch zo overkomen.

Bij de bungeejumpproef kon het kleinste kind zien dat Uma aan het liegen was. Als Mol moet je pokerface bijzonder goed zijn, maar dat mag ze niet prijsgeven aan haar medekandidaten. Als gevolg zet ze het slechtste staaltje acteerwerk sinds ‘Cats’ neer, maar daar trappen wij niet in.

Uma doet haar best, maar maakt fouten op cruciale momenten.

Ze gaat zoals we eerder al zeiden de volle 100 % voor elke opdracht, maar ze gaat de mist in wanneer ze haar écht nodig hebben. Bij de bananenproef maakt ze van de bekende sketch van Bert en Ernie dat Bert de banaan in z’n oor heeft. Tijdens de proef in het aquapark gaat ze meer dan twintig keer op de glijbaan, maar neemt ze wel steevast de slechte glijbaan. En tijdens de laatste proef van de vorige aflevering drukt ze op twee knoppen, maar laat ze zich als enige afschieten door een boogschutter omdat ze spiekt.

Uma maakt graag andere kandidaten verdacht.

Yens die de bal misslaat in de wandelproef door telkens fout te antwoorden, gebruikt Uma maar al te graag om hem extra verdacht te maken. Ze is ook de eerste die het vreemd vindt als iets wat langer duurt of mislukt.

Benieuwd of Uma écht de meestersaboteur is? Zij, Sven of Yens wordt komende zondag 8 mei live ontmaskerd in Paleis 12 tijdens de ongetwijfeld razend spannende finale van ‘De Mol’.

Voor wie nog een samenvatting wil van de afgelopen afleveringen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '