Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

En voor de derde keer dit seizoen moet er iemand door onvoorziene omstandigheden het spel verlaten.

‘De Mol’: de kandidaten laten een schattige gemeenschappelijke tattoo zetten in de zesde aflevering

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Het moet gezegd. Ook vandaag waren we getuige van alweer een bijzonder atypische aflevering van ‘De Mol’. Naast het afscheid in mineur aan het einde van deze zesde aflevering, was er gelukkig ook een fantastisch mooi groepsmoment in de vorm van een tattoo.

DAG 14

Onze vrienden begeven zich, gelukkig afgezien van chauffeur Sven, al slapend van hoofdstad Las Palmas richting het bergdorp Tejeda in Gran Canaria. Daar zullen ze zich op de Plaza del Pueblo middenin een gefabriceerde werkelijkheid bevinden én uiteindelijk tot zesmaal toe een déjà vu beleven. Een delivery boy valt van z’n fiets, een ober laat een glas vallen… opvallende taferelen die zich meermaals zullen herhalen.

Gilles legt uit dat ‘incasseerders’ Manu en Uma in een kamer zitten waar een bom verstopt zit. Willen Sven, Yens en Anke die bom ontmantelen, dan vinden ze daarvoor ‘alle informatie op het plein’. Meer aanwijzingen krijgen ze niet. De buit? € 5000!

Uma en Manu krijgen als opdracht om heiligenbeelden, zilverwerk en porselein op te poetsen. Een beetje verdwaasd gaan ze aan het opblinken, maar wat ze op dat moment nog niet weten is dat de andere drie kandidaten de bom nooit zullen kunnen ontmantelen zonder hun hulp.

Het enige wat de drie kandidaten op het dorpsplein nodig hebben om hen te verlossen, is de straatnaam, het huisnummer en de sleutel van de bomkamer, maar ze weten niet waar eerst kijken. Aan het einde van elke acht minuten durende déjà vu, gaat de telefoon in de telefooncel op het plein en krijgen de kandidaten de kans om even te overleggen met Uma en Manu, aan het einde van het telefoongesprek gaat de bom af en hangt het zilverwerk weer vol stof. En dat helpt de zaak allesbehalve vooruit, want op de opgeblonken beeldjes en borden komen tips tevoorschijn die de kandidaten op het plein moeten helpen om hun schuilplaats te vinden. Na elke herhaalde tijdlus gaat er 500 euro van de buit.

Uiteindelijk worden de stoffige Uma en Manu bevrijd. Maar daarvoor is de bom wel zeven keer afgegaan. Onze kandidaten hebben daardoor maar 1000 euro van de maximale 5000 verdiend. Als je ’t ons vraagt, was de Mol vandaag op het plein!

Opvallend?

  • ‘Porseleinen poppetje’ (én nadien zijn er porseleinen poppetjes schoon te schrobben. Een stiekeme hint?) Sven zegt totaal niet te kunnen incasseren en mag zich daardoor bij het invloedrijkste team voegen. Mollen maar!
  • En dat lijkt hij ook te doen. De eerste drie rondes loopt hij maar wat rond zonder al te veel bij te dragen aan de opdracht. En dat terwijl Sven zowat de snuggerste deelnemer van de bende is.
  • Sven is ook de eerste die Heraclio Sanchez hoort, de naam van de straat, maar hij doet er niets mee.
  • Manu zegt meteen dat zij wel kan wel incasseren on komt zo samen met Uma bij de bom te zitten. Ook dit is opvallend. Manu kan zich hierdoor langer ‘van de domme’ houden en de tips die tevoorschijn komen negeren.
  • Yens onderbreekt Uma aan de telefoon wanneer zij net een tip wil geven. Hij blijft bovendien volharden dat Ronaldo maar één keer meer scoorde dan Hazard, terwijl net dat deeltje van de formule voor de foute uitkomst zorgde.

DAG 15

De kandidaten ontwaken in Arucas alwaar de bananenplantages hun achtertuin vormen. Yens is prima gecamoufleerd in in zijn bananentwopiece en vertrekt samen met de andere kandidaten richting de kooi middenin de bananenplanten waarrond het spel zich zal afspelen.

Wat dan volgt is een quiz. Hoe verder de kandidatenduo’s de vraag moeten gaan zoeken, hoe meer centjes er te verdienen vallen. Ze moeten telkens binnen de twee minuten weer in de kooi staan, tenzij de andere drie kandidaten bananen in een net kunnen schieten, dan komt er per banaan 30 seconden bij de tijd.

Na een slimme pas van Anke en Uma – een fout antwoord had immers geld uit de pot gehaald – beantwoordt genie Sven een niet al te makkelijk raadsel correct. 300 euro in de pot! Nadien weet hij ook het logo van Chiquita juist aan te duiden, alweer voor 300 euro. Uma en Yens gaan voor het grotere prijzengeld en brengen met de filmvraag 600 euro in de pot. Ook met Manu weet Uma 600 euro in de pot te brengen dankzij de banaanplatenhoes van The Velvet Underground. Yens en Sven gaan voor de verste vraag én geraken zonder bananengeluk op tijd terug om 1200 euro te verdienen. In de plaats daarvan gaat er 400 euro van het gewonnen bedrag. De schuldige is een moeilijke wetenschappelijke vraag, die ook ons petje te boven ging. Waarom zijn bananen krom? Alleszins niet omdat ze naar de zon groeien.

Uiteindelijk kwam er 1400 van de te verdienen 4500 euro in de pot. We leren nog bij dat het topje van de banaan de anus van de duivel genoemd wordt. Bedankt, Anke! Én nog het leukste nieuws van vandaag: de vijf kandidaten beslissen een gevaarlijk spelletje ‘wat is de kans’ te spelen wanneer ze een tattooshop tegenkomen en krijgen bijgevolg allemaal een schattig banaantje op hun lichaam vereeuwigd. Zalig!

Opvallend?

  • Sven mag dan wel twee vragen juist opgelost hebben, hij wint er telkens maar 300 euro mee én haalt nadien 400 euro weer uit de pot door een fout antwoord te geven, waardoor hij uiteindelijk maar 200 euro opbracht in dit spel.
  • Uma is heel erg zeker dat niet Ernie maar Bert een banaan in z’n oor had. Het is uiteraard net omgekeerd. Gelukkig kon het antwoord niet op tijd ingeleverd worden, anders was er 500 euro minder verdiend.

DAG 16

Na de grappige denkproef is het vandaag tijd voor een flinke portie durf. Wie 60 meter naar beneden de afgrond in durft te springen, vrije val van drie seconden incluis, brengt 250 euro in de pot. Maar er is een addertje… Een tegenspeler zal telkens aan een rad draaien waarop pasvragen en winst en verlies voor de pot staan. Springt de andere kandidaat, dan gebeurt er wat de tegenspeler draaide, anders gebeurt het niet.

Yens is uiteindelijk de enige die geld draait en Sven ook weet te overtuigen. Die laatste springt (en huilt) en brengt daardoor 1250 euro in de pot. Verder liegen álle kandidaten of laten ze het achterste van hun tong niet zien. Alle vier de andere kandidaten draaien pasvragen voor de springer, wat hen natuurlijk niet goed uitkomt. Maar uiteindelijk springt, afgezien van bange Manu, iedereen waardoor drie kandidaten met een of meer pasvragen eindigen tot… Een drama zich voltrekt. Anke springt de afgrond in en vergeet het koord los te laten. Al snel is duidelijk dat ze zich flink bezeerde.

Opvallend?

  • Aan het rad valt nog maar eens op dat Manu absoluut niet kan liegen. En dat moet een Mol net wel kunnen...
  • De Mol zet Uma over Yens omdat Yens volgens hem/haar misschien twijfelt ‘omdat Uma altijd voor pasvragen gaat’. Iets wat ook een Mol zou doen om geen geld in de groepspot te stoppen…

DAG 17

Anke belt vanuit het ziekenhuis met de vier andere kandidaten en vertelt dat ze haar elleboog op twee plekken brak. De dokter beslist dat ze niet langer in het spel kan blijven. Voor de derde keer dit seizoen, na de geblesseerde Nele en ex-Mol Philippe, gaat er iemand onvoorzien naar huis. Van een pechseizoen gesproken… Dat wil wel zeggen dat er verder geen eliminatietest ingevuld moet worden en dat de vier halvefinalisten bekend zijn: Manu, Sven, Uma en Yens. Tot volgende week!

€ 24.790

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '