Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Zijn nonchalante karakter brengt hem in de perfecte positie om de Mol te zijn.

8 redenen waarom Yens de Mol is

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Komende zondag is het zover! Dan komen we in de grote finale van ‘De Mol’ – die trouwens live doorgaat in Paleis 12 – eindelijk te weten wie de Mol is: Uma, Sven of Yens. Na het vertrek van Mol Philippe nam een van hen namelijk zijn taak over. Dit zijn enkele redenen waarom Yens volgens redactrice Ysaline de Mol is.

Yens is héél nonchalant, en blijft dat ook.

Yens kan de ideale Mol zijn, want al voor Philippe werd onthuld als Mol was Yens al een nonchalant en chill persoon. Het zou gek zijn als hij dat gedrag ineens zou gaan omgooien. Hij zit dus in de perfecte positie om de nieuwe Mol te spelen. Hij moet namelijk gewoon zichzelf blijven en zo kan hij al heel wat mollen.

Yens’ vriendin zou de ideale handlanger kunnen zijn.

In aflevering vijf – de eerste aflevering met een nieuwe Mol – wist de vriendin van Yens héél veel kokers te verzamelen, waaronder ook de duurste. Maakt haar dat een fanatieke speler die zoveel mogelijk geld wil verzamelen of de ideale handlanger van de Mol die bewust op zoek ging naar goedkope kokers om ze bewust te wisselen met de dure? Want uit het resultaat bleek dat er tien euro-kokers tussen de selectie zaten, maar een van 500 en eentje van 1000 ontbraken.

Hij gaat voor het geld, en niet voor pasvragen.

Wat op zich goed lijkt, maar niet als je weet dat Manu Yens nog kon afschieten waardoor die 1000 euro zelfs uit de pot kon gaan. Het was namelijk algemeen geweten dat Manu Yens niet vertrouwde. Gek genoeg liet ze hem toch door en haalde ze zo 1000 euro binnen. Misschien ook een bewuste tactiek van Manu?

Yens is niet de beste beller.

Tijdens de proef waarbij de kandidaten om de zoveel tijd terug in de tijd gaan, bleek dat Yens een heel slechte beller is. Hij onderbrak Uma aan de telefoon wanneer zij net een tip wilde geven. Laat de mensen uitspreken, Yens!

Hij wil zijn gelijk halen.

Tijdens diezelfde proef moesten Yens, Sven en Anke een formule bijeen zien te krijgen en die oplossen. Yens was ervan overtuigd dat Ronaldo maar één keer meer scoorde dan Hazard, wat voor de foute uitkomst zorgde.

Hij geeft het ene foute antwoord na het andere.

En ook in de zevende aflevering gaf hij foute antwoorden. Wanneer hij tijdens hun tocht drie keer het antwoord gaf, en dat drie keer fout bleek te zijn, begon het toch wat opvallend te worden. Dat terwijl Uma wél de juiste antwoorden aanreikte. Iemand die voor geld gaat, zou het nu toch ook niet zo hard gaan overdrijven? Zeker bij de pot waar de geitenmelk in moest, viel zijn mollengedrag enorm hard op. Domme fouten, een tactiek om Uma op het foute spoor te brengen of gewoon heel opvallend Mol-gedrag?

Yens loopt zo voorbij aan de rode knop.

De enige persoon die in de zevende aflevering de laatste knop kon gezien hebben, was Yens. Hij mocht namelijk zijn blinddoek al eerder uitdoen, omdat hij wist dat er geen schutter stond net voor de uitgang. Hoe hij die grote, rode, opvallende knop dan heeft kunnen missen? Dat vragen wij ons ook af! Bye bye, 5000 euro!

Hij maakt anderen graag verdacht.

Een goede tactiek van een echte Mol is anderen verdacht maken zodat de kandidaten op een fout spoor komen te zitten. Zo werd hij aan de telefoon wel een beetje ambetant van zijn medekandidaten. Ook bij de afschietproef was hij vervelend tegen de anderen omdat alleen hij en Anke voor geld waren gegaan, terwijl Manu de meesten wel had afgeschoten. En ook bij de glijbaanproef dacht hij dat Uma met opzet de foute glijbaan nam. En hij geloofde ook niet dat de tranen van Uma na de proef met de rode knoppen echt waren.

De finale van ‘De Mol’ is zondagavond 8 mei om 19u55 te zien op Play4.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '