Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© deanna ritchie en stil via unsplash

4. Heb ik het raam van de slaapkamer wel gesloten?

8 stressmomenten die je hebt vlak voor je op reis vertrekt

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Op vakantie gaan is heerlijk. Toch brengt het vertrek ook altijd een beetje stress met zich mee. Vooral in de uren die voorafgaan aan je vliegtuig-, auto- of treinreis. Deze 8 stressmomenten herken je ongetwijfeld.

Iets vergeten meenemen.

Je hebt voortdurend het onaangename gevoel dat je iets bent vergeten. Je tandenborstel? Zonnemelk? Je oplader?! Denk er gewoon aan dat het enige dat je eigenlijk écht nodig hebt, je identiteitskaart en je vliegtickets zijn als je met het vliegtuig reist. De rest kan je in het slechtste geval allemaal nog ter plaatse kopen.

Inpak stress.

Die koffer inpakken, is altijd een beetje de hel. Wat neem je allemaal mee? Tientallen vragen schieten door je hoofd: ‘Is het daar koud ‘s avonds?’, ‘Heb je iets fancy nodig voor in het hotelrestaurant?’ en ‘Zijn drie bikini’s voldoende voor tien dagen?’ Conclusie: je bagage is altijd te klein.

Huisdier(en) met verlatingsangst.

Helaas mag je trouwe viervoeter je niet (altijd) vergezellen op je tripje. Je moet dus afscheid nemen van je kat of hond en het vaarwel zeggen, is niet zo gemakkelijk. Je hond kijkt je met zijn puppyoogjes aan alsof je nooit meer gaat terugkomen, en je kat zal zich sowieso bij je terugkomst een hele dag niet laten zien.

6. Stretchen is the way to go! ✈️: AHA: 9 tips om die veel te lange vlucht toch te overleven

Werk afkrijgen.

Je wilt twee weken lang niet aan het werk denken, maar dan moet je natuurlijk alles op tijd voltooien. Het is een race tegen de tijd om alle dossiers weg te werken, en eindelijk je out of office in te stellen.

Een raam of deur laten openstaan.

De deur is vast. Ja toch?! Maar heb je wel alle ramen gesloten? Staat die in de slaapkamer niet nog op een kiertje? Doemscenario’s dat dieven langs daar een weg naar binnen vinden, duiken op in je hoofd.

Een apparaat vergeten uitzetten.

Je bent een van je huishoudtoestellen of andere elektronica vergeten uitzetten. Plots twijfel je of je de verluchting in de badkamer wel terugdraaide en of je je laptop wel uitschakelde. Tip: vraag aan iemand van je familie, vrienden of buren om om de twee dagen eens je huis of appartement te checken.

File, file en nog eens file.

De rit naar het vliegveld, treinstation of je bestemming is ook niet zonder obstakels. Tegenwoordig geraak je nergens meer zonder de nodige vertragingen. De tijd tikt weg, terwijl je gefrustreerd in de file staat aan te schuiven en helaas wacht het vliegtuig of de trein niet op jou, en zijn ze in je hotel ook niet happig op die late check-in.

Plan je een reisje op je eentje, dit zijn de ideale bestemmingen: Dit zijn de veiligste steden om op soloreis te gaan

Stakingen.

Eenmaal gearriveerd op de luchthaven of het station, is de lijdensweg nog niet gedaan. Het is namelijk niet zeker of je vliegtuig/trein wel op tijd vertrekt én of het wel zal opstijgen/vertrekken. Daarnaast rijst nog de vraag of je zorgvuldig – en met veel stress – ingepakte koffer wel op je bestemming zal arriveren.

Reisinspiratie voor wie nog moet vertrekken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '