Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Timo Stern via Unsplash

Uit het onderzoek bleek dat vrouwen zich hier het veiligst voelen wanneer ze 's nachts alleen over straat lopen.

Dit zijn de veiligste steden om op soloreis te gaan

Op soloreis gaan is niet alleen heel leuk, maar leert je ook een hoop bij over wie je bent en wat je leuk vindt. Al kan het idee dat je helemaal in je eentje ergens heen gaat soms ook beangstigend zijn. Daarom verzamelden wij de veiligste steden ter wereld om op solotrip te gaan.

Je veilig voelen als je alleen over straat loopt zou een basisrecht moeten zijn. Helaas is dat in veel steden absoluut niet het geval. Maar dat zou ons niet mogen tegenhouden om onze dromen na te jagen. Deze steden worden door vrouwen volgens het onderzoek van Tourlane aangeraden als de veiligste ter wereld om alleen op reis te gaan.

Ljubljana – Slovenië

Op nummer één staat de Europese stad Ljubljana. Niet alleen ligt het geweld tegen vrouwen daar opvallend lager dan in andere landen, ook voelen veel vrouwen zich er erg veilig wanneer ze ‘s avonds over straat lopen. De prachtige hoofdstad heeft ook veel te bieden en balanceert perfect tussen het stedelijke en de natuur. Een aanrader voor je eerste solotripje!

ljubljana soloreis veilig
© Eugene Kuznetsov via Unsplash

Singapore – Singapore

Hoewel Singapore misschien niet per se in je opkomt als veilige stad, wordt het gezien als de veiligste stad in Zuid-Oost Azië. In tegenstelling tot veel naburige landen is Singapore heel proper en hebben vrouwen een stuk meer rechten. Zeker in de hoofdstad zelf voelen vrouwen zich veilig genoeg om ‘s nachts over straat te lopen. Engels is er één van de officiële talen, waardoor veel reizigers zich ook al comfortabeler voelen om mensen aan te spreken of hulp te vragen.

singapore solotrip veilig
© Zhu Honghzi via Unsplash

Vilnius – Litouwen

Op de derde plek staat opnieuw een Europese hoofdstad: Vilnius. Vooral de criminaliteitscijfers liggen in Vilnius erg laag en ook de vrouwenrechten in Litouwen zijn goed vertegenwoordigd. Daarnaast is de Oost-Europese stad omgeven door prachtige natuur en de ideale bestemming als je op zoek bent naar een mix van activiteiten.

vilnius veilig solotrip
© Dan Marian via Unsplash

Tallinn – Estland

En ook bijna bovenbuur Tallinn zit in de top vijf van veiligste steden om op solotrip te gaan. Ook daar is de gelijkheid tussen man en vrouw erg goed en ligt de criminaliteit erg laag. Tallinn staat ook erg ver op vlak van innovatie en technologie, wat er voor zorgt dat vrouwen zich ook veiliger voelen omdat er een goede verbinding en snel internet is.

tallinn veilig solotrip
© Pille Priske via Unsplash

Sydney – Australië

Sydney is naast één van de grootste steden in Australië ook erg veilig. Ook na zonsondergang is er nog veel leven in de stad en is het er goed verlicht, waardoor soloreizeigers zich doorgaans sneller op hun gemak voelen. Australië is over het algemeen best streng als het aankomt op toeristen binnenlaten, waardoor er ook daar een veilige omgeving gecreëerd wordt.

sydney veilig solotrip
© Jamie Davies via Unsplash

Wenen – Oostenrijk

Ook Europese hoofdstad Wenen vinden we hoog in het lijstje terug. De stad scoort elk jaar enorm goed op tevredenheid van inwoners en die lijn wordt doorgetrokken bij de toeristen. Vooral op het openbaar vervoer geven toeristen aan zich erg veilig te voelen in Wenen. En de stad loopt natuurlijk ook over van prachtige gebouwen en historische verhalen. Tip: je kan van Wenen naar Ljubljana met de trein. Ideaal als je beide veilige steden wil bezoeken op je solotrip!

wenen veilige solotrip
© Unsplash

Stockholm – Zweden

Ook de Scandinavische hoofdsteden scoren vaak goed op vlak van veiligheid. Vooral op vlak van gelijkheid doet Stockholm het erg goed. Hoewel de prijzen er wel iets hoger liggen dan bij ons, geven veel toeristen wel aan dat ze heel zich veilig voelen in de Zweedse hotels en airbnb’s. Ook de vlotte bereikbaarheid van elk deel van de stad draagt bij aan het veilige gevoel. Een prachtige stad om op je eentje te ontdekken!

stockholm veilig solotrip
© Raphael Andres via Unsplash

Kopenhagen – Denemarken

Net onder Stockholm komt Kopenhagen binnen op een mooie achtste plaats. Daar gelden dan ook dezelfde dingen: vlotte bereikbaarheid, gelijkheid tussen man en vrouw en een goed rechtssysteem. Kopenhagen heeft ook enorm veel te bieden, naast de gezellige waterplekjes doorheen de stad tot de prachtige parken en gezellige pleintjes. Wij zetten het alvast op onze bucketlist!

kopenhagen veilige solotrip
© Christian Moller via Unsplash

Barcelona – Spanje

Hoewel Barcelona bekend staat om de vele pickpockets, is het voor de rest wel een veilige stad omdat de bevolking er ook wel op voorzien is. Zo geven veel toeristen aan dat ze zich bij de taxichauffeurs en het horecapersoneel net éxtra veilig voelen, omdat ze zich bewust zijn van het probleem. Daarnaast heeft Barcelona zoveel te bieden, lekker eten, prachtige straatjes en indrukwekkende gebouwen, een aanrader!

barcelona veilig solotrip
© Amal Bourkhis via Unsplash

Vancouver – Canada

Van alle steden scoort Vancouver het beste op gelijkheid tussen man en vrouw. Toeristen getuigen dan ook dat de inwoners van de Canadese stad veel respect tonen voor eender wie hun stad bezoekt. Ook is het een stad waar je ongetwijfeld nieuwe mensen leert kennen en in aanraking komt met een hoop andere culturen.

vancouver solotrip veilig
© Matt Wang via Unsplash

Dubrovnik – Kroatië

Dubrovnik is enorm populair bij toeristen, wat ervoor zorgt dat ook solotrippers zich er vaak comfortabel voelen. De stad wordt dan ook gezien als een ideale plek om mensen uit andere landen te ontmoeten terwijl je alleen op reis bent. Daarnaast scoort de Kroatische stad erg goed op vriendelijkheid van inwoners. En de idyllische havenstad doet je onmiddellijk dromen van je volgende solotrip. Zijn we dan weg?

Krakau – Polen

Ook de Poolse stad Krakau is in trek bij solotrippers. Vooral in de accommodaties voelen de meeste toeristen zich erg op hun gemak. De stad heeft enorm veel variatie te bieden en heeft daarom ook erg veel aantrek bij mensen die alleen op reis trekken. Ook Krakau is bereikbaar met de trein én kan je combineren met Ljubljana of Wenen.

krakau veilig solotrip
© Severinus Dewanta via Unsplash

Het volledige onderzoek en de overige bestemmingen vind je hier.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '