Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

En ze liggen bijna allemaal in hetzelfde land!

Dit zijn de zonnigste steden van Europa

Hoewel de temperaturen bij ons ook de pan uit swingen, kan het weer hier ook snel weer omslaan. Deze Europese steden zijn letterlijk zonovergoten en hebben het meeste aantal uren zon per maand. Wij weten alvast waar we nog een lastminutereisje naartoe boeken!

Hoewel het hotel prachtig kan zijn en het eten misschien overheerlijk is, is het toch jammer als het weer niet helemaal mee zit op vakantie. Gelukkig zocht Holidu uit in welke Europese steden de zon het vaakst schijnt. Wij voegden deze 13 steden alvast toe aan onze bucketlist!

Alicante – Spanje

Op nummer één staat het zonnige Alicante, met maar liefst 349 uren zon per maand! Daar kunnen we in België zeker nog iets van leren. Al betekent zon niet per se hoge temperaturen: de gemiddelde temperatuur is er 19 graden.

alicante zonnigste europese steden
© Magdalena Pie via Unsplash

Catania – Italië

Op nummer twee staat de Italiaanse stad Catania, die zich op het eiland Sicilië bevindt. Het is er in de kuststad maar liefst 347 uren per maand zonnig. De gemiddelde temperatuur bedraagt er 20 graden.

catania europese zonnige steden
© Samir Kharrat via Unsplash

Murcia – Spanje

Het Spaanse Murcia ligt niet zo erg ver van Alicante. Het verbaast ons dan ook niet dat de stad op de derde plek in de ranking staat. Met 346 uren zon per maand en een gemiddelde temperatuur van 20 graden zijn wij al volledig verkocht, viva Espagna!

murcia zonnigste steden europa
© Olga Ruiz via Unsplash

Málaga – Spanje

Opnieuw een Spaanse stad in de top vijf. Het prachtige Málaga heeft een levendige stad, maar bevindt zich ook aan de kust. Ideaal om te genieten van de vele uren zon. Met maar één uurtje minder dan Murcia heeft Málaga 345 uren per maand prachtig zonlicht en is het er ondanks de zee nog steeds gemiddeld 20 graden.

malaga europese zonnige steden
© Jesper Brouwers via Unsplash

Messina – Italië

Opnieuw op het prachtige Siciliaanse eiland bevindt zich de stad Messina. Omdat de stad volledig aan de kust ligt heb je een prachtig uitzicht over het water met de kleurrijkste zonsondergangen. Er is ook zo’n 345 uur zon per maand en de gemiddelde temperatuur bedraagt er 19 graden.

messina zonnigste steden europa
© Fausto Accordi via Unsplash

Valencia – Spanje

Het begint wel duidelijk te worden hé? Spanje haalt opnieuw de top met de diverse stad Valencia. Ook hier vind je zowel een bruisend stadje, als een uitgestrekt kustlijn met strandbarretjes en winkels. In Valencia is er elke maand ongeveer 343 uur zon en is het gemiddeld 20 graden.

© Dave Short via Unsplash

Nice – Frankrijk

Maar ook de Franse stad Nice hoort terug in de top tien. Aan de zonovergoten Côte d’ Azur vind je opnieuw the best of both worlds: een levendige stad én een prachtig strand. Nice telt zo’n 342 uren zon per maand en heeft een gemiddelde temperatuur van 17 graden.

Nice europese zonnige steden
© Ziyin Zeng via Unsplash

Las Palmas – Spanje

Op nummer acht staat – hoe kan het ook anders – opnieuw een Spaanse stad: Las Palmas op het Spaanse eiland Gran Canaria. Je vindt er naast een prachtig zicht op zee ook 341 uur per maand zon en een gemiddelde temperatuur van 20 graden.

las palmas europese zonnige steden
© Timon Reinhard via Unsplash

Granada – Spanje

Ook het zonnige Granada hoort thuis in de lijst. Al is het wel één van de weinige steden die meer naar het binnenland toe ligt. Granada telt ook 341 uren aan zon per maand, maar haalt een gemiddelde temperatuur van 17 graden. Ideaal dus als je het niet té warm wil hebben.

granada zonnige steden europa
© Unsplash

Palermo – Italië

Ook het prachtige Palermo bevindt zich op het Italiaanse eiland Sicilië. Palermo heeft een grote baai, waardoor heel de stad een prachtig zicht heeft op het water. De zon schijnt er 340 uur per maand en het is er gemiddeld 19 graden.

© Henrique Ferreira via Unsplash

Sevilla – Spanje

Afsluiten doen we opnieuw met een zonovergoten Spaanse stad: Sevilla. Net zoals Granada ligt Sevilla iets meer in het binnenland van Spanje, al zorgt dat er zeker niet voor dat de temperatuur lager ligt. In Sevilla halen ze gemiddeld 21 graden Celsius en schijnt de zon er per maand 340 uur!

sevilla europese zonnige steden
© Unsplash

De volledige lijst met alle Europese steden kan je hier terugvinden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '