Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Massimi Virgilio via Unsplash

En je vindt ze dichterbij dan je denkt!

Deze idyllische stranden herken je uit ‘The Little Mermaid’

Nu de prachtige live-actionremake van ‘The Little Mermaid’ eindelijk uit is, beginnen we spontaan weg te dromen bij de prachtige stranden en idyllische baaien uit de film. Gelukkig zijn de stranden waar ‘The Little Mermaid’ is opgenomen een stuk dichterbij dan je denkt.

Zwijmelde jij ook helemaal weg bij de gloednieuwe Disneyfilm ‘The Little Mermaid’? Niet alleen het verhaal en de prachtige Ariël waren magisch, maar ook de locaties waar de film werd opgenomen deden ons spontaan verlangen naar vakantie. De set nam plaats in het zonovergoten Sardinië en deze stranden en dorpjes herken je misschien zelfs wel.

Santa Teresa di Gallura

Het is voornamelijk de kust van Santa Teresa di Gallura die veel in beeld komt. Het strand is dan ook de setting waar Halle Bailey Prins Erik uit de zee haalt én redt van de verdrinking. Hoewel de scène een prachtig verhaal vertelt, springt de omgeving ook meteen in het oog. Je vindt aan de kust van Santa Teresa di Gallura dan ook de mooiste witte stranden met turquoise, helderblauw water. Ideaal om de magie van Sardinië én ‘The Little Mermaid’ op te snuiven.

Castelsardo Beach

Ook de kliffen die te zien zijn vanaf Castelsardo Beach maken deel uit van de pittoreske scènes in ‘The Little Mermaid’. Zo is de berg waarop het kasteel van Prins Erik staat gebaseerd op één van de kliffen aan Castelsardo. De prachtige kleurrijke huisjes en smalle straatjes maken van Castelsardo dan ook een hotspot op Sardinië. Beklim zeker de kliffen eens, want je krijgt er een prachtig panoramisch zicht op de baai en de diepblauwe zee.

© Aline Froes via Unsplash

Golfo degli Aranci

Als je niet houdt van toeristische drukte is Golfo degli Aranci meer iets voor jou. Niet alleen was dit afgelegen stukje groen perfect voor de opnames, ook kom je er terecht in een oase aan rust. Maar ook de symboliek achter Golfo degli Aranci zorgde ervoor dat de makers van ‘The Little Mermaid’ het de ideale plek vonden. Volgens de legende zingt de Sirene van Golfo degli Aranci vanuit het water om zeelieden te lokken. In de zomer zou ze twee keer per dag haar hoofd uit de oceaan steken om een traditioneel Sardijns lied te zingen voor bezoekers. De ideale plek dus om wat cultuur op te snuiven, al kan je er natuurlijk ook gewoon heerlijk ontspannen op de spierwitte stranden.

© Laura Mor via Pexels

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '