Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Disney

‘Durf ik zeggen dat ik ‘m zelfs leuker vond dan de tekenfilm? 😳’

REVIEW: ‘””The Little Mermaid”” is een van de beste live-actionremakes die ik al zag’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

De langverwachte live-actionremake van ‘The Little Mermaid’ is vanaf woensdagavond eindelijk te zien in de bioscoop! En terwijl er heel wat racist backlash was door het feit dat Ariël zwart is, waren er nog steeds heel wat fans, waaronder redactrice Ysaline, die reikhalzend uitkeken naar de film. Zij trok naar White Cinema in Brussel, waar haar al hoge verwachtingen volledig werden overtroffen.

‘Ik kijk al maanden uit naar de live-actionremake van “The Little Mermaid”. Ik kreeg een prachtig voorproefje op de D23 Expo in Californië toen het clipje waarin “Part of your World” gezongen door Halle Bailey de wereld werd ingestuurd. Ik voelde kriebels doorheen mijn hele lijf en toen wist ik het: dit wordt een knaller van formaat.

Toch trok ik vorige week met een bang hartje naar White Cinema in Brussel. Niet door het gebrek aan verwachtingen, maar net omdat ik er wél had. Hele hoge. En na de gigantische teleurstelling die “Peter Pan & Wendy” teweegbracht, was ik bang dat er opnieuw een Disneyklassieker verpest zou worden door z’n live-actionjasje. Door mijn eerdere ervaring nam ik dus voorzichtig en sceptisch plaats.

© Disney

Ergens voelde ik wel dat “The Little Mermaid” anders zou zijn, en van zodra de lichten uitgingen en de film begon, werd mijn gevoel bevestigd. Ik voelde al bij de eerste noten en beelden de haartjes op mijn armen rechtkomen en ik wist: dit wordt magisch. En ik had gelijk. “The Little Mermaid” met Halle Bailey in de hoofdrol hield mij van begin tot eind aan het scherm gekluisterd.

Terwijl ik aan het kijken was, begon ik automatisch te vergelijken met de originele tekenfilm – voor zover die nog in mijn geheugen zat – en viel het mij op dat er toch meer dan één ding veranderde. Maar die wijzigingen matchen zo goed met de personages en het verhaal dat het gewoon klópt. Zo is Ariël nu zwart, en maar goed ook, want volgens mij had niemand anders beter kunnen acteren en zingen dan Halle Bailey!

Verder heeft Jutter nu een vrouwenstem die werd ingesproken door Awkwafina. En ook dit is een welkome verandering, want de hilarische actrice brengt echt leven in de brouwerij. Ook Melissa McCarthy speelt een iconische Ursula en Javier Bardem kan ik als koning Triton zeker smaken. Basically ben ik van alle personages en hun vertolking in deze remake fan. Zelfs van Botje! Want ook al ziet die er niet zo bol en schattig uit als in de tekenfilm, de manier waarop de vis beweegt en praat, klopt wel helemaal voor mij.

We zijn anno 2023 en je weet natuurlijk wat dat wil zeggen: films worden aangepast aan onze tijdsgeest en dat juich ik absoluut toe. En zeker hier. Want één aspect waar ik héél aangenaam door verrast werd, is het feit dat prins Eric plots veel meer inhoud kreeg én dat het liefdesverhaal tussen hem en Ariël nu ook logisch is. Het koppel heeft in deze remake effectief raakvlakken. De zeemeermin en de mens vallen niet alleen op elkaar vanwege hun looks, maar ook vanwege hun intelligentie en fascinatie voor objecten.

Ondanks de vele aanpassingen zitten alle elementen en scènes waar we zo van houden erin, en zijn deze zelfs nog verbeterd. Als ik dan toch een minpuntje zou moeten opnoemen: er is één iconische scène met krab Sebastian die ontbreekt. Maar om niets te spoilen, laat ik het graag aan jou over om dat gemis zelf te ontdekken. Want meer dan een klein gemis is het ook niet. Het maakt of breekt de film niet. En er zit een nieuwe scène met Ariël en Eric in die veel waardevoller is.

Al dit en meer zorgt ervoor – durf ik het te zeggen? – dat ik deze versie van “The Little Mermaid” veel leuker vond dan de tekenfilm. 😳 En om mijn woorden kracht bij te zetten: ik heb afgelopen weekend de originele film nog eens opgezet, en ook dan werd mijn gevoel volledig bevestigd. De remake is kleurrijker, magischer, muzikaler en rijker gevuld dan de tekenfilm en dat maakt deze voor mij een van de beste live-actionremakes die ik al zag.

Ik stuurde de avond voor de visie al naar mijn vriendinnen – die even enthousiast waren als ik – dat ik voor Flair naar de remake zou gaan kijken, dus dat ik hen niet zou vervoegen op onze filmdate. Na het zien van dit meesterwerk, stuurde ik meteen in de groepschat dat ik tóch zou meegaan, want ik wil hem absoluut nog eens zien! Liefst zo snel mogelijk.

‘The Little Mermaid’ gaat op woensdag 24 mei in première in de bioscoop.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '