Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Disney

Om kippenvel van te krijgen!

ZIEN: Disney deelt in magische teaser eerste glimp van Halle Bailey als Ariël in ‘The Little Mermaid’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

We hebben er extreem lang op moeten wachten, maar je weet wat ze zeggen: geduld wordt beloond. Disney deelde zonet namelijk de eerste teaser voor ‘The Little Mermaid’ met Halle Bailey als Ariël in de hoofdrol. En wauw, zijn wij even flabbergasted!

Disney is on fire, want naast een trailer voor de langverwachte film ‘Hocus Pocus 2’, deelde het zonet ook de allereerste beelden van de live-actionremake ‘The Little Mermaid’. Daarin kruipt ‘Grown-ish’-actrice Halle Bailey in de huid, of beter gezegd: zeemeerminnenstaart van Ariël. De klassieker uit 1989 (!) wordt zo in een modern jasje gestoken, maar het verhaal blijft wel zo goed als onaangeroerd. ‘Een jonge zeemeermin sluit een deal met een zeeheks: ze ruilt haar mooie stem in voor menselijke benen zodat ze de wereld boven water kan ontdekken’, klinkt de synopsis.

Out of the sea

De 22-jarige actrice deelde eerder al een eerste beeld van zichzelf als Ariël. Toen aangekondigd werd dat Bailey de rol zou vertolken, kwamen daar helaas een heleboel negatieve reacties op, omdat ze als zwarte vrouw de rol van de blanke en roodharige zeemeermin vertolkt. Fans waren boos dat ze niet lijkt op de ‘originele’ Ariël, maar die storm is ondertussen gelukkig wat gaan liggen. En maar beter zo, want in de magische teaser bewijst ze dat ze wel degelijk gemaakt is voor de rol van Ariël.

We zien hoe de prachtige zeemeermin door een adembenemende onderwaterwereld zwemt en een nieuwe versie van het populaire ‘Part of Your World’ zingt. Out of the sea, wish I could be... part of that world‘, klinkt het. Om kippenvel van te krijgen!

De andere personages komen in de teaser nog niet aan bod, maar we weten wel al door wie die vertolkt zullen worden. De Britse acteur Jonah Hauer-King (‘A Dog’s Way Home’) zal de rol van prins Eric voor zijn rekening nemen. Melissa McCarthy (‘Spy’) speelt de gemene Ursula, Javier Bardem (‘Skyfall’) speelt koning Triton en de kreeft Sebastiaan wordt vertolkt door Daveed Diggs (‘Blindspotting’). Verder zie je Awkwafina (‘Crazy Rich Asians) als Jutter en Jacob Tremblay als Botje. 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op de film is het helaas nog even wachten. Hij verschijnt pas op 26 mei 2023 in de bioscoop. Nu al in het rood aanduiden in je agenda, dus!

Meer films waar we naar uitkijken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '