Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© getty & DISNEY

De opnames van de live-actionremake van de Disneyklassieker zitten erop.

Halle Bailey (21) deelt eerste foto als Ariël in ‘The Little Mermaid’

Herlinde Matthys

De opnames van de live-actionremake van ‘The Little Mermaid’ (‘De Kleine Zeemeermin’) zitten er eindelijk op. Om dat te vieren deelde hoofdrolspeelster Halle Bailey (21) een allereerste foto als Ariël op haar Instagrampagina.


De voorbereidingen voor de live-actionremake van de Disneyklassieker ‘The Little Mermaid‘ of ‘De Kleine Zeemeermin’ zijn al sinds 2019 aan de gang. Net als zoveel andere projecten liep de film serieus wat vertraging op door de coronacrisis. We kregen al een sneak peek van tijdens de opnames dankzij sluwe paparazzi. Maar het filmen zit er nu eindelijk op! Halle Bailey, die in de huid kruipt van Ariël, vierde dit door een allereerste foto als haar personage te delen op haar Instagrampagina.

Twijfels en eenzaamheid


Op het beeld zien we Halle als Ariël in de zee liggen in Sardinië met op de achtergrond een prachtige zonsondergang. ‘It’s a wrap‘, aldus Halle. ‘We hebben het eindelijk gehaald.’ De actrice vertelt dat ze achttien was toen ze auditie deed voor de rol en dat ze eenentwintig werd tijdens de laatste draaidagen te midden van de pandemie. ‘Ik ben zo dankbaar dat ik dit mocht meemaken.’

Het was het zwaarste, maar ook het mooiste dat Halle ooit meemaakte. ‘Het was moeilijk om weg te zijn van alles en iedereen die ik ooit heb gekend, om mezelf in twijfel te trekken en me eenzaam te voelen’, zegt Halle. ‘Maar tegelijkertijd voelde ik zoveel vrijheid en doorzettingsvermogen. Deze ervaring heeft me zoveel sterker gemaakt dan ik ooit had gedacht dat ik zou kunnen zijn.

Negatieve reacties


De actrice bedankt in het onderschrift ook haar medespelers en de hele crew. ‘Ik kan niet wachten tot de tijd versnelt zodat jullie allemaal deze film kunnen bekijken, want het is met zoveel liefde – plus bloed, zweet en tranen –  gemaakt.’ Toen bekend werd gemaakt dat Halle de rol van Ariël op zich zou nemen, kwam er heel wat kritiek omdat een zwarte vrouw de rol van de blanke, roodharige Ariël zou vertolken. Fans waren boos dat ze helemaal niets weg heeft van de ‘originele’ Ariël. Gelukkig ging deze storm ondertussen wat liggen en Halles Instagramfoto bewijst nog maar eens dat ze een prachtige zeemeermin is!

Indrukwekkende cast


Halle Bailey kan je kennen uit de serie ‘Grown-ish‘ en als de helft van het muzikale duo Chloe x Halle, protegees van niemand minder dan Beyoncé. De rest van de cast van ‘The Little Mermaid’ is ook indrukwekkend. De Britse acteur Jonah Hauer-King (24) zal de rol van prins Eric voor zijn rekening nemen. Je herkent hem misschien uit de dramafilm ‘A Dog’s Way Home’ waarin hij Lucas speelde of als Laurie Laurence in de serie ‘Little Woman’. Melissa McCarthy speelt de gemene Ursula, Javier Bardem speelt koning Triton en de kreeft Sebastiaan wordt vertolkt door Daveed Diggs. Verder zie je Awkwafina als Scuttle en Jacob Tremblay als Flounder. De film wordt geregisseerd door Rob Marshall (‘Mary Poppins Returns’). Wanneer ‘The Little Mermaid’ precies uitkomt, is voorlopig nog niet bekend. Wij kijken er alleszins nu al naar uit!

 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door Halle (@hallebailey)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '