Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eva Darron via Unsplash

Nog reisideetjes voor 2023 nodig?

REISTIP: dit is volgens jouw sterrenbeeld de ideale reisbestemming

Wil je in 2023 graag op reis maar ben je nog op zoek naar een leuke bestemming? Wat dacht je van een locatie die helemaal afgestemd is op je sterrenbeeld? Het is creatief en als we je horoscoop mogen geloven, zal je het er helemaal naar je zin hebben!

Volgens astroloog Inbaal Honigman verhoudt onze persoonlijkheid en ons sterrenbeeld zich tot waar we nood aan hebben op vakantie. Zo geniet een Steenbok bijvoorbeeld van een luxe vakantie en kiest een Leeuw eerder voor een warm klimaat. Bekijk hieronder de beste reisbestemmingen in 2023 voor jouw sterrenbeeld.

Waterman (21 januari t/m 19 februari) – Tokio, Japan

Wie geboren is met het sterrenbeeld Waterman is vaak origineel en een beetje eigenzinnig. Als het op vakantie aankomt, vind je de Waterman vaak terug waar de meeste kunstgalerijen te vinden zijn. Dat zijn plekken waar de Waterman inspiratie kan opdoen en zijn verbeelding de vrije loop kan laten.

Daarom is een reis naar de Japanse hoofdstad, Tokio, perfect voor de Waterman dankzij de rijke, traditionele cultuur en de geavanceerde, hedendaagse kunst en architectuur. In Europa zijn Londen, Istanbul en Parijs ook goede bestemmingen voor Watermannen.

 

Tokio
© Jezael Melgoza via Unsplash

Vissen (20 februari t/m 20 maart) – Brazilië

Het sterrenbeeld Vissen is trouw aan zijn teken en zoekt op reis het water op. Daarom zijn locaties met zoetwaterbronnen, watervallen en veel rivieren ideaal voor dit sterrenbeeld. Met de grootste rivier en misschien wel het bekendste regenwoud ter wereld, is het wellicht geen verrassing dat het prachtige Brazilië voor Vissen als beste uit de bus komt.

Brazilië
© Davi Costa via Unsplash

Ram (21 maart t/m 20 april) – Londen, Verenigd Koninkrijk

De Ram is een erg actief persoon, die zich snel kan vervelen en zijn aandacht verliest als hij niet vermaakt wordt. Niets beter dan de drukte van een bruisende stad dus voor de Ram, zoals Londen, Rome of Parijs. Vooral Londen springt eruit voor de Ram, omdat er gewoonweg zoveel te doen valt in de stad. En als je met de trein of met de ferry gaat, is de reis op zich al een avontuur voor de Ram!

London
© Lachlan Gowen via Unsplash

Stier (21 april t/m 21 mei) – Parijs, Frankrijk

De Stier staat gekend als de grootste fijnproever onder de sterrenbeelden. De Stier geniet dan ook van culinaire hoogvliegers en mengt die graag met comfort. Dat Parijs dé bestemming bij uitstek is met de beste restaurants bewezen ze ook in ‘Emily In Paris’. Daar kan de Stier zijn smaakpapillen de vrije loop laten!

Parijs
© Juan Ordonez via Unsplash

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni) – Melbourne, Australië

Het sterrenbeeld Tweelingen staat bekend als sociaal en sprankelend. Ze vinden het geweldig om zich bezig te houden met mensen. Vriendschappen, kennissen en zélfs mensen die ze ooit in een bar hebben ontmoet. Daarom is voor Tweelingen een bestemming waar ze veel nieuwe mensen kunnen ontmoeten ideaal. Melbourne is zo’n plek! Veel mensen zijn daar op soloreis of werken er maar tijdelijk. Ideaal dus om op je vakantie iemand te leren kennen.

Melbourne Australië
© Pat Whelen via Unsplash

Kreeft (22 juni t/m 22 juli) – Winterthur, Zwitserland

Wie met het sterrenbeeld Kreeft is geboren, is verbonden met de maan. Voor een teken dat zo’n sterke band heeft met de sterrenhemel is de ideale locatie ergens waar je heldere hemels hebt!  De winnaar is Winterthur in Zwitserland. Een kleine stad ten noordoosten van Zürich. Maar ook de Scandinavische hoofdsteden zijn goede opties: Reykjavik, Helsinki en Stockholm. 

Winterthur zwitserland
© Malcolm Mittendri via Unsplash

Leeuw (23 juli t/m 23 augustus) – Bangkok, Thailand

De Leeuw staat in het teken van de zon. Het is dus niet zo gek dat hij de voorkeur geeft aan warme bestemmingen. In Bangkok is het gedurende het hele jaar lekker warm. Ook in de avond bruist de stad van het leven, dus zélfs als de temperatuur zakt, houden de inwoners je wel warm.

Bangkok Thailand
© Bradley Prentice via Unsplash

Maagd (24 augustus t/m 23 september) – Hannover, Duitsland

Over het sterrenbeeld Maagd, wordt gezegd dat ze organisatie en structuur belangrijk vinden. Daarom is het niet verrassend dat de topbestemming dit jaar een Duitse stad is, Hannover. Heb je het toch liever wat warmer? Ook Malaga is een perfecte bestemming voor de Maagd.

© Unsplash

Weegschaal (24 september t/m 23 oktober) – Londen, Verenigd Koninkrijk

De Weegschaal is erg elegant en waardeert de schoonheid van het leven. Voor een teken dat zo esthetisch gedreven is, bleek Londen de beste reisbestemming, met een mix van sierlijke, historische gebouwen en moderne structuren. Vergeet ook niet de typische rode telefooncellen en iconische rode dubbeldekkers!

Londen Verenigd Koninkrijk
© Lucas Davies via Unsplash

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november) – Reykjavik, Ijsland

Schorpioenen ontdekken graag ongewone bestemmingen en unieke plaatsen. Reykjavik, de hoofdstad van Ijsland is één van die bestemmingen. Het hele land telt iets meer dan 360.000 inwoners, verspreidt over een land dat meer dan twee keer zo groot is als Denemarken. Een heleboel ruimte om te ontdekken dus!

Reykjavik Ijsland
© Annie Spratt via Unsplash

Boogschutter (23 november t/m 21 december) – Nepal

De Boogschutter is vrijgevochten en sociaal ingesteld en heeft het liefst een bestemming waar hij vrijuit kan gaan. Om het avontuurlijke gevoel van de Boogschutter te vervullen, moet hij dit jaar naar Nepal. Het land dat bekend staat om de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest – iets wat het zeker een geweldige bestemming maakt voor wie op zoek is naar adrenaline.

Nepal
© Sebastian Pena via Unsplash

Steenbok (22 december t/m 20 januari) – Peking, China

Het sterrenbeeld Steenbok hecht waarde aan geschiedenis en tijd. Steenbok heeft een klassieke kijk op de wereld. Peking, de hoofdstad van China, heeft zoveel te bieden op historisch vlak. Denk maar aan de Chinese Muur, de Verboden Stad en het Zomerpaleis.

Peking, China
© Micha Brandli via Unsplash

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '