Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

5. Hij heeft altijd een excuus klaar om zich te verantwoorden.

11 redenen waarom Sven de Mol is

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

We zoeken intussen al zeven afleveringen naar het antwoord op de prangende vraag ‘Wie is de Mol?’ Sven, daar is webredactrice Jolien zeker van, en wel om deze 11 redenen.

En toen waren ze nog met drie. Sven, Uma en Yens spelen komende zondag de finale van de Mol, die live ontmaskerd zal worden in Paleis 12. Redactrice Jolien zat na aflevering één al op Philippe, de oorspronkelijke Mol, en is er nu opnieuw zeker van dat ze weet wie de judas van de groep is. Hieronder somt ze de voornaamste redenen op waarom ze ervan overtuigd is dat Sven zondag degene zal zijn die ontmaskerd wordt.

Sven heeft een pokerface.

In tegenstelling tot Uma en Yens, blijft Sven zijn emoties de baas en zet hij op cruciale momenten zijn pokerface op. Daarnaast is hij een echt liegebeest en vertelde hij aan Gilles dat hij ook al in de eerste vier afleveringen gelogen had, zonder dat iemand dat doorhad. Een geboren Mol, dus!

Hij zette alles in op Manu, maar zit toch in de finale.

In de voorbije aflevering liet Sven tijdens de eliminatietest vallen dat hij alles wilde inzetten op Manu. Toch was het uiteindelijk Manu die naar huis moest – en dus ook niet de Mol bleek te zijn – en niet Sven.

De Mol Sven
© Play4

Hij brengt plots geen geld meer in het laatje.

Voordat er een nieuwe Mol gekozen moest worden, zette Sven alles op alles om de groepspot aan te dikken. Maar sinds Philippe het spel heeft verlaten, lijkt Sven plots niet meer geïnteresseerd in de pot en brengt hij ook amper nog geld in het laatje. Zo koos hij er tijdens de schietopdracht in aflevering 5 voor om twee pasvragen en geen geld te proberen binnenhalen. Tijdens de proef in de bananenplantage won hij twee keer 300 euro, maar hij koos telkens voor de vraag die het minste opleverde én verloor daarna 400 euro door alsnog een fout antwoord te geven.

Niemand vertrouwt Sven.

In aflevering 5 moesten de kandidaten aangeven wie ze het minst vertrouwen. Sven kwam toen uit de bus als meest verdachte kandidaat. Ook Berts partner liet vallen dat ze Sven voor geen haar vertrouwde.

Sven De Mol
© Play4

Sven heeft altijd een excuus klaar.

Of hij noemt zichzelf een porseleinen poppetje – lees: een wel héél verdachte uitspraak bij een opdracht waarbij porselein gepoetst moet worden -, of hij beweert dat hij absoluut niet sportief is, of hij was even afgeleid,... Sven heeft altijd meteen een excuus klaar om zich te verantwoorden of een positie op te eisen.

Hij kiest steeds voor de meest tactische positie.

En over die posities gesproken: hij kiest er steeds de meest tactische uit. Tijdens de opdracht met de blinddoek in de laatste aflevering had hij als laatste de makkelijkste positie om te mollen. Ook bij andere opdrachten is het altijd Sven die als eerste zegt wat hij het liefst zou willen doen.

Sven De Mol
© Play4

Sven neemt snel beslissingen.

De Mol weet op voorhand hoe het spel eruit zal zien, en kan ook al op voorhand nadenken over mogelijke mollenstreken. Zo stelde Sven in Aqualand voor om de kokers te nemen, en raapte hij ze op voordat iemand kon reageren. Maar toen hij die kokers iets later aan Gilles gaf, bleken die amper iets op te leveren. Ook Svens broer, zijn handlanger, stond in het waterpark op een bepaald moment op een tactische positie: hij begeleidde de andere kandidaten bovenaan de buizen. Tijdens de rekensom die gemaakt moest worden tijdens de opdracht met de tijdlus was het opnieuw Sven die de som snel uitrekende. Achteraf bleek dat antwoord fout te zijn, waardoor ze een heleboel kostbare tijd verspild hadden.

Sven verschuilt zich achter zijn meesterbrein.

Sven is slim, en liet dat al vanaf de eerste aflevering duidelijk merken. Daardoor vertrouwen de andere kandidaten intussen blindelings op Svens meesterbrein, máár verliezen ze tegelijkertijd ook andere dingen uit het oog. Zo was het Sven die tijdens de opdracht met de wekkers alle zinnen kon aanvullen en subtiel aan Manu voorstelde om het topje dat ze gewonnen hadden aan te trekken. Little did she know dat ze niet veel later van bed zou vallen en de waarde van het topje zou verliezen. Daarnaast was het ook Sven die tijdens die opdracht altijd snel besloot om extra letters te kopen.

Sven De Mol
© Play4

Hij speelt een rolletje.

In de eerste vier afleveringen was Sven de pleziermaker van de groep. Sinds er een nieuwe Mol in het spel is, gedraagt hij zich plots helemaal anders en lijkt hij een rolletje te spelen. Hij loopt er tijdens de opdrachten vaak als een bedrukte kip zonder kop bij, maar valt telkens na de proeven uit zijn rol. Dan is hij opnieuw de Sven die we in de eerste aflevering leerden kennen en maakt hij de ene droge mop na de andere.

Sven blijft zich smijten.

Waar Uma en Yens vooral bezig zijn met het zoeken naar de kleinst mogelijke aanwijzingen en het verdacht maken van elkaar, blijft Sven zich wel koste wat het kost smijten. Dat siert hem, én zo helpt hij zichzelf om minder verdacht te lijken wanneer hij toch een mollenstreek uithaalt en een rode knop die 5000 euro kan opleveren mist, bijvoorbeeld.

Sven De Mol
© Play4

Heel wat verborgen hints verwijzen naar Sven.

Tijdens de proef in Aqualand verscheen er plots ‘right hand’ in beeld toen Svens broer (en rechterhand!) ook in beeld was, tijdens de opdracht met de tijdlus kuchte Gilles aan het begin van elke nieuwe tijdlus de letter ‘s’ in morsetaal, en toen de nieuwe Mol gekozen werd, kwamen alle kandidaten op alfabetische volgorde in beeld behalve... Sven! Hij zat toen namelijk tussen Bert en Emanuelle. Toeval bestaat niet, toch?

Benieuwd of Sven écht de meestersaboteur is? Hij, Uma of Yens wordt komende zondag 8 mei live ontmaskerd in Paleis 12 tijdens de ongetwijfeld razend spannende finale van ‘De Mol’.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '