Home Lifestyle Food MUST DOWNLOAD: 5 food apps die koken net dat tikkeltje plezanter maken

MUST DOWNLOAD: 5 food apps die koken net dat tikkeltje plezanter maken

Eentje voor de keukenprinsessen en hobbykoks!

© Jeff Sheldon via Unsplash & Zeker gezond

Koken, het is voor de ene een echte hel en voor de andere dan weer een toffe hobby. Om je cooking skills naar een nóg hoger niveau te tillen of om jezelf het nodige duwtje in de rug te geven om gezonder te eten, verzamelden wij vijf handige en totaal verschillende food apps die je een voor een een handje helpen in de keuken. Sergio Herman (aka je kritisch lief) zal nog nooit zo trots op jou geweest zijn!

Zeker gezond

Vorige week lanceerde de Vlaamse overheid de app ‘Zeker gezond’ om ons aan het koken te zetten op een gezonde manier. Uit een enquête bleek namelijk dat we nood hadden aan gezonde recepten en daar speelt het Vlaams Instituut Gezond Leven met de gloednieuwe app nu op in. De app verzamelt maar liefst 1.200 verschillende gezonde recepten die aan de basisprincipes van de omgekeerde voedingsdriehoek voldoen. Pluspuntje: de app ziet er nog appetijtelijk uit ook!

Je kan Zeker gezond downloaden voor iOS en Android.

Lifesum

Wie nog meer de gezonde kant wil opgaan, kan de gebruiksvriendelijke app Lifesum downloaden. De app gaat samen met jou op zoek naar een dieet dat op jouw lichaam geschreven is en helpt je met allerlei plezante tools om je goede voornemen om plantaardig of gezonder te eten dit keer wel vol te houden. In de winkel kan je de app gebruiken om verschillende producten te scannen, hij beloont je na elke maaltijd met smiley’s en je kan zelfs je eigen eetdagboek bijhouden. Let op: zorg er wel voor dat de app je leven niet gaat bepalen. Af en toe een lekkere portie frietjes moet ook kunnen, toch?

Je kan Lifesum downloaden voor iOS en Android.

Cookle

Je kent het wel: elk jaar krijg je wel van iemand een kookboek voor je verjaardag of Kerstmis cadeau. Dat boek belandt uiteindelijk tussen alle andere boeken in de kast en wanneer je het eindelijk eens wil gebruiken om een lekkere pot stoofvlees op tafel te toveren, kan je het recept niet meer vinden. Gelukkig bestaat er de app Cookle. De applicatie helpt je om het recept terug te vinden en vertelt je in welk kookboek je het op welke pagina kan terugvinden. It’s as simple as that!

Je kan Cookle downloaden voor iOS en Android.

Youmiam

Youmiam schotelt je recepten voor op basis van jouw eigen voorkeuren. Nadat je de app gedownload hebt, is het aan jou om aan te geven hoeveel je kookt, hoe goed je kookt, wat je lekker vindt en waar je allergisch aan bent. Op basis van die gegevens raadt de app je verschillende recepten aan. Je kan trouwens ook zelf jouw recepten met andere keukenprinsessen delen of een eigen groepje oprichten met andere hobykoks. Heb je zin in pasta of niet zo’n groot budget? Ook daar houdt de app rekening mee.

Je kan Youmiam downloaden voor iOS en Android.

Libelle Lekker

Gewoon op zoek naar een lekkere receptje? Dan vind je sowieso je meug op de app van Libelle Lekker. Hij schotelt je meer dan 9.000 (!) recepten voor en stelt samen met jou een handig weekmenu samen. Je hoeft van je favoriete recepten geen screenshots meer te maken en kan ze gewoon in een handig mapje bewaren en ook je boodschappenlijstje kan je in de app opslaan. Een kookboek, maar dan uitgebreider!

Je kan Libelle Lekker downloaden voor iOS en Android.

Lees ook: