Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Helena Yankovska via Unsplash

Ga jij voor een gin-tonic, een frisse pint of een zoete cocktail?

AHA: dit zegt jouw favoriete drankje over je persoonlijkheid

Je kent het wel, je zit op een terrasje en bestudeert grondig de drankenkaart, om na minutenlang twijfelen tóch datgeen te bestellen dat je altijd drinkt. Iedereen heeft wel een lievelingsdrankje! Ga jij voor een gin-tonic, een coupe champagne of een zoete cocktail? Dit zegt jouw keuze over je persoonlijkheid.

Een coupeke cava of champagne.

Jij bent klassevol en vindt het niet erg om wat meer uit te geven tijdens een dagje terrasjes doen. Je houdt nu eenmaal van dure dingen en leeft graag in stijl. Voor jou liever een groepje vrienden waarmee je een goed gesprek kan hebben, dan een kinderachtige bende die geen grenzen kent. Jouw vrienden gaan graag met je weg, want niets houdt je tegen om zo nu en dan een fles te trakteren!

Een biertje van de tap.

Je bent altijd je meest spontane, beetje nonchalante maar easy-going zelve. Op café gaan met je vrienden is een van je favoriete bezigheden, zij weten ondertussen dan ook al dat ze voor jou een pintje moeten bestellen en niets anders. Je speelt het liefst op veilig en hoeft niet per se nieuwe dingen te ontdekken, want waarom iets veranderen dat je goed vindt? Jij bent de persoon waaraan mensen spontaan hun levensverhaal beginnen te vertellen. Een geliefde én onmisbare vriend in elke vriendengroep.

Een glas whiskey on the rocks.

Jij hebt ballen aan je lijf, dat is zeker. Jij bent de coolste van de groep, niet zo’n fan van prietpraat en zegt rechtuit waar het op staat. Je vrienden weten dat ze niet met je moeten sollen, maar onder die stoere façade schuilt een liefhebbende partner, een topvriend(in) en een succesvolle carrièremaker. Want ja, van werken komt bij jou wel in huis!

Een fruitige of roze of zoete cocktail.

Dansen, zingen, plezier maken en uitgaan met je vrienden staat bij jou op nummer één als het aankomt op genieten. Je bent in de zomer helemaal in je element, want hoe harder de zon schijnt, hoe meer jij weet te stralen! Ruziemaken of roddelen doe je zelden of nooit, maar eens iemand je kwetst, is dat ook het einde, no way back. Je bent een vrolijke flapuit en zo heeft iedereen je ook het liefst. Keep on spreading love!

Een wit wijntje.

Bij jou kunnen je vrienden terecht voor goed advies. Je weet altijd precies wanneer je wat moet zeggen. Jij verkiest een avondje gezellig thuis met je vrienden – en happekes uiteraard – boven een wilde nacht uitgaan. Je lijkt alles altijd onder controle te hebben en dat is ook meestal zo, maar af en toe heb jij ook nood aan een uitlaatklep. Denk ook aan jezelf!

Een rood wijntje.

Je bent intelligent en toont dat graag aan de buitenwereld. Je houdt niet zo van uitgaan, maar gaat wel mee als je vrienden erop aandringen. Dansen is dan ook niet echt jouw ding, maar babbelen over je problemen en die van de mensen rondom je doe je eens zo graag. Je gaat liever op romantische date met de partner van je dromen, dan naar een discotheek met je vrienden. En dat is niet erg! Want al zeg je niet altijd toe om mee naar een feestje te gaan, je vrienden weten dat ze jou altijd kunnen bellen als er iets is!

Vodka-Red Bull, maar eentje is geentje!

Jij bent een echt feestbeest en je vrienden amuseren zich rot met jou aan hun zijde. Je geniet van je vrijheid en stelt die ook prioriteit, niemand zal jou ooit zeggen wat je wel of niet moet doen. Je bent jezelf en wat anderen van je denken, kan je weinig schelen. You like me? Heel goed, ik jou ook. If not, laat me dan gerust. Sommigen rondom je durven te zeggen dat je wispelturig bent en snel van gedachten verandert, maar dat geef je niet graag toe.

Een shotje (of twee, of drie) tequila.

Hupla! Sla ze maar achterover. Een shotje tequila kan er bij jou altijd in, maar bengt ook je meest emotionele kant naar boven. Het is niet uitgesloten dat jij op een zatte avond in een huilbui terechtkomt. En dat is niet erg, want je hebt genoeg vrienden om je heen die je willen troosten. Je hebt een lief karakter en wil graag dat iedereen je graag heeft. En no worries, dat is ook zo!

Een glas (of liever bokaal) gin-tonic.

Jij bent grappig, plezant en makkelijk in de omgang. Jij kan urenlang sippen van je gin-tonic zonder ook maar één keer moeilijk te doen. Willen je vrienden vanavond nog uit? Goed voor jou. Willen ze liever naar huis? Ook goed! Jij bent niet moeilijk en geniet van alle momenten: zowel die met je vrienden op een zonovergoten terras, als een avondje alleen in je zetel met een bingewaardige serie.

Een non-alcoholisch drankje.

Of het nu gaat om een theetje, een mocktail of een frisse limonade: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren en geniet oprecht van alles wat er om je heen gebeurt. Je vrienden lachen je soms uit met je drankkeuze, maar dat laat je aan je voorbijgaan. Onbewust neem jij de caretaker-rol op, want je vrienden hebben het soms moeilijk met hun grenzen te kennen. Maar dat doe je met alle plezier, want dat zorgende zit nu eenmaal in je. You rock, hoe dan ook!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '