Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Leeloo Thefirst via Pexels

Mét bijhorende receptjes!

Deze snacks neem je makkelijk mee naar het strand

De zomer vliegt voorbij! Ben jij van plan om met je vrienden of familie naar de kust te trekken, maar heb je geen zin om te veel geld uit te geven aan strandbars of restaurantjes? Deze snacks neem je makkelijk mee naar het strand en zijn superlekker én praktisch.

Algemene tip: op een warme dag neem je al je eten en drinken best mee in een koelbox. Het ene gerechtje kan al wat beter tegen de warmte dan het andere, maar toch speel je best op veilig. Koelen die handel is dus de boodschap!

Wraps

Gemakkelijk, lekker en op zoveel verschillende manieren klaar te maken. Met wraps kan je echt niets mis doen! Beleg ze op een warme dag best niet met vis of vlees, maar kies voor bijvoorbeeld hummus en falafel, smeerkaas met groentjes of een eitje. Snijd ze in twee, pak ze in in een brooddoos en je bent klaar om te gaan!

Koude pannenkoeken

Een pannenkoek uit het vuistje is écht lekker, ook koud! Je kan ze in twee plooien en zo makkelijk meenemen in een brooddoos óf thuis al bestrooien met suiker, oprollen en in hapklare stukje snijden. Hoe dan ook, die pannenkoek zal je ongetwijfeld smaken!

Dips

In de supermarkt vind je tegenwoordig dips in alle soorten: van basic tzatziki over hummus met curry tot een pesto-kaasdip. Heerlijk én al handig verpakt in kleine potjes. Om te dippen kan je kiezen voor broodstengels of kleine toastjes, maar ook rauwkost zoals worteltjes of bloemkool zijn heerlijk met een spread! Tip: je kan je hummus ook zelf maken!

Zoute snacks

Chips, borrelnootjes of kaasstengels zijn een goeie snack bij warm weer. Iedereen weet dat het belangrijk is om dan genoeg te drinken, en van zoute snacks krijg je dorst! Een snack die altijd smaakt, handig verpakt is én bijdraagt aan je vochtbalans.

Gazpacho

Deze heerlijke koude soep gaat je zó smaken tijdens een dagje chillen op het strand. Het is verfrissend én erg vitaminerijk. Of je nu voor een klassieke gazpacho van tomaat of voor een gazpacho van watermeloen gaat, smullen zal je. Tip: je kan de gazpacho makkelijk meenemen in lege waterflessen of een thermos.

Bananenbrood

Een snack die de zoetekauwen ongetwijfeld gelukkig maakt! Met een plakje of twee (of drie, of vier) bananenbrood kan je genieten van zoet zonder gesmolten chocolade aan je vingers of uitgeslagen fruit. Maak je bananenbrood cakevormig, zo kan je makkelijk plakjes afsnijden die in een brooddoos passen.

Slaatje in bokaal

Neem je graag een volwaardige lunch mee naar het strand? Maak dan voor iedereen een aparte bokaal klaar. Je kan deze in laagjes klaarmaken naar ieders persoonlijke wensen, denk bijvoorbeeld pasta, sla, tomaatjes, worteltjes, paprika en een sausje. Voor je eet even mee schudden zodat alle ingrediënten goed mengen en zo hoef je niet allemaal uit dezelfde pot te vissen wat je lekker vindt.

Spiesjes met fruit

Verlang je toch naar je verfrissende portie vers fruit op een warme dag? Prik dan op voorhand even wat fruit op een stokje. Zo vermijd je dat je handen helemaal plakken of je weer geen weg kan met dat sticky vorkje. Opnieuw makkelijk mee te pakken in een brooddoos! Tip: het overgebleven fruit kan je achteraf gebruiken in je sangria.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '