Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Brooke Lark via Unsplash

Kies jij voor een tequilabom, een cocktail met basilicum of pikante jalapeño's?

SANTÉ: 9 zomercocktails om vanavond te serveren bij de barbecue

Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Nu het zonnetje weer vrolijk schijnt, weten we allemaal waar het dringend tijd voor is: barbeque! Haal die lekkere vlezekes maar boven, zet de pastasalades op tafel en vergeet natuurlijk de bijhorende zomercocktails niet! Deze negen receptjes geven je alvast tonnen inspiratie.

Komkommer-basilicum fizz

Geniet jij het liefst van een lekker frisse cocktail met deze temperaturen? Dan is de komkommer-basilicum fizz helemaal jouw ding!

Rosemary grapefruit tequila bomb (rechts op de foto)

Zei er iemand tequila? Dit roze drankje ziet er niet alleen erg leuk uit om van te drinken, maar is ook heerlijk bij de barbecue. De pompelmoes houdt het geheel lekker fris!

Veenbessenpunch met wodka en rozemarijn

Hoewel je veenbessen misschien eerder associeert met de feestdagen, smaken ze ook heerlijk af in deze zomerse cocktail.

Cocktail van vermout, pompelmoes en venkel

We looooove frisse pompelmoes wanneer het zo warm is. Hou je niet zo van een kruidige cocktail? Vervang de venkel dan door een blaadje munt.

Cocktail met basilicum en blauwe bessen

Blauwe bessen en basilicum: het zijn twee ingrediënten die je niet snel samen zou mengen in de keuken, maar in deze cocktail bewijzen ze dat ze een topcombinatie zijn. Tip: als je de cocktail te sterk vindt kan je aanlengen met spuitwater en/of een beetje limoensap.

Cocktail met cava, passievrucht en munt

Dit recept geeft een zomerse touch aan de klassieke feestelijke opener. Als je het niet te zoet wil, kan je de pure suikersiroop vervangen door passievruchtsiroop, die van nature iets zuurder is.

Pink Splash

Opnieuw schittert in deze zomercocktail één van onze favoriete fruitjes: de pompelmoes. Die zorgt voor de mooie lichtroze kleur van je nieuwe favoriete drankje.

Margarita met bloedsinaasappel en rozemarijn

Een klassieker onder de zomercocktails is ongetwijfeld de margarita. Maar probeerde je deze variant met bloedappelsien al eens? Ideaal om je te verfrissen tijdens het barbecuen door.

Spicy jalapeño-margarita (links op de foto)

Of mag het voor jou allemaal wat spicyer? Probeer dan deze pikante jalapeño-margarita, maar let op dat je niet in je ogen wrijft na het snijden van de pepers!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '