Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jakub Kapusnak via Unsplash

Ze bestaan allemaal voor meer dan 90 % uit water!

Last van de warmte? Deze groenten en fruit hydrateren je het best

Nu de zon volop schijnt en de temperaturen blijven stijgen, wanen we ons hélemaal op vakantie. Alleen zorgt die hitte er wel voor dat we sneller uitgedroogd geraken. Hydrateren is dus de boodschap! Dat doe je door niet alleen veel water te drinken, maar ook uit deze heerlijke groenten en fruit haal je een hoop vocht!

Komkommer

Komkommer bestaat voor 97 % uit water en is dus de ideale groente om je te (re)hydrateren. Door het vele water zorgt komkommer ook voor de afvoer van gifstoffen en het bevat vitamine C. Laat de schil vooral zitten, want hier zitten de meeste vitamines in! Ook als je verbrand bent door de zon, kan de komkommer je helpen om af te koelen. Snij enkele plakjes af en leg ze op de verbrande plekken. Geloof ons: het doet deugd.

Watermeloen

Watermeloenen bevatten zo’n 92 % water. Naast vitamine C, kalium en ijzer bevat watermeloen ook bètacaroteen. Deze stof wordt in het lichaam omgezet in vitamine A en dat is op zijn beurt dan weer goed voor een gezonde huid, je ogen én je haar. Heerlijk, gezond én goed voor ons lijf: we like! 

Aardbeien

Ook in aardbeien zit 92 % water. Zeker in de zomer zijn ze dan ook heerlijk sappig en het ideale snackje om gehydrateerd te blijven. Wist je trouwens dat je tanden van nature witter worden als je veel aardbeien eet? Het zuur in de vruchten zorgt ervoor dat het kleurverschil op je tanden wordt afgebroken. Zonder twijfel onze favoriete fruitsoort!

Ananas

Ook ananas kan je helpen bij het warme weer of als je verbrand bent. Deze gele vrucht bevat namelijk maar liefst 82 % water en helpt bij de herstelling van de huid. Een stukje ananas eten helpt dan ook om de verbrande plekken zo snel mogelijk weer te herstellen en te genezen. Daarnaast is ananas dus ook een hydratatiebom en gewoon heel erg lekker.

Tomaten

We loooove tomaten, zeker met een stukje mozzarella en basilicum erbij! Tomaten bevatten van nature 94 % water en zitten bomvol vitamine C, calcium, ijzer en zink. Wist je trouwens dat hoe roder de tomaat, hoe gezonder hij is?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '