Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
aperoplank
© Anto Meneghini via Unsplash

Ga jij voor de Japanse, Mexicaanse of nog een andere?

INSPIRATIE: 5 aperoplanken om je gasten mee te verrassen

Dewy De Leeneer

Geniet jij weleens van een goedgevulde aperoplank, een charcuteriebord met fijne vleeswaren of makkelijke tapas? Hoe je het ook wil noemen, het is de perfecte manier om een selectie van smakelijke happekes te presenteren. Italiaanse kaas, Mexicaanse worst of een frisse Midden-Oosterse spread? Hieronder vind je inspiratie voor een board night in thema.

Mexico

Taco’s, salsa en mole? Si, señorita! De Mexicaanse keuken tilt basisingrediënten als pepers, bonen, maïs en avocado naar een hoger niveau. Een streling voor het oog dankzij de felle kleuren, een culinair pretje door de pittige smaken.

Wat serveer je op een Mexicaanse borrelplank?

  • Spicy chorizo met pepers.
  • Carne Asada, een mals stukje rundsvlees met een marinade van look en citrus.
  • De Mexicaanse variant van string cheese, Queso Oaxaca.
  • Queso Chihuahua, de cheddar-lookalike.
  • Salsa van tomaten, ui, jalapeños en limoen, in Mexico Pico de Gallo genoemd.
  • Mangochutney voor een zoete toets.

En uiteraard geen Mexicaanse borrelplank zonder verse guacamole en een overload aan nachochips!

Wat drink je op Mexican night?

  • Een frisse Corona Extra.
  • Voor de cocktailliefhebbers: de Mexican Mule. Een frisse mix van tequila, limoensap en gemberbier. Graag een pittige finishing touch? Een enkel ringetje jalapeño geeft je cocktail een spicy nasmaak!
  • Jarritos is een typische Mexicaanse frisdrank en is verkrijgbaar in verschillende fruitsmaken.

Vind je niet alle Mexicaanse producten in je supermarkt? Neem eens een kijkje op de website van Pimentón of bezoek een speciaalzaak bij jou in de buurt, zoals Almacén in Antwerpen.

@ainttooproudtomeg

Mexican Inspired Charcuterie Board. #charcuterie #cincodemayo #learnfromme

♬ deja vu – Olivia Rodrigo
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

India

Als er een keuken is waar de geur van kruiden je culinaire zintuigen plezieren, is het toch de Indiase cuisine. Is een pittige curry op je tapasplank misschien net iets te zwaar? Ontdek heerlijke hapjes, zowel gestoomd als gefrituurd, die op jouw aperobord niet mogen ontbreken.

Wat serveer je op een Indiase borrelplank?

  • Indiase samosa, gefrituurde driehoekjes met een gekruide vulling.
  • Khaman Dhokla is een luchtige snack met een uitgesproken kruidige smaak.
  • Geroosterde pinda’s met masala.
  • Spicy Makhana of in het Nederlands ‘vossennoot’, een eetbaar zaad uit de familie van de waterlelies.
  • Frisse chutney van koriander en munt.
  • Bonda, een Zuid-Indiase aardappelsnack in een gefrituurd jasje.

Bij deze borrelplank serveer je naan, smaakvol plaatbrood gebakken in de kleioven.

Wat drink je op Indian night?

  • Paneer soda is een bruisende frisdrank met een subtiele rozensmaak.
  • Yoghurt, water en suiker vormen de basis van ‘lassi’ een typische Indiase drank die de textuur heeft van een milkshake.
  • De meest traditionele alcoholische drank uit India is Mahua, een likeur gemaakt van zoete bloemen.

Vind je niet alle Indiase producten in je supermarkt? Neem eens een kijkje op de website van Pimentón of bezoek een Aziatische winkel bij jou in de buurt.

@kamanabhaskaran

#chaat #indianfoodie #desifood #desifoodie #indianstreetfood #desigirl #cheeseboards #charcuterieboard #charcuterie #samosa #desihacks #hackstiktok

♬ Teach Me How To Dougie – Classics Reborn
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Italië

Oh, bella Italia, jong en oud smult van wat jij te bieden hebt. De eenvoud en puurheid van Italiaanse ingrediënten maken het een populaire kandidaat in onze reeks aperoborden. Buon appetito!

Wat serveer je op een Italiaanse borrelplank?

  • Een romige burrata of mozzarella, heerlijk!
  • De intense smaak van een echte Italiaanse Parmigiano Reggiano past bij alle charcuterie.
  • Pecorino, een harde kaas gemaakt van schapenmelk.
  • Een van de meest populaire fijne vleeswaren uit het Noorden van Italië: mortadella.
  • Finocchiona, worst met de kenmerkende smaak van venkel.
  • De traditionele gedroogde ham uit Italië: Prosciutto di Parma.
  • Lekkere tomaten in alle groottes.

Werk je aperobord af met wat olijven of Italiaanse druiven en serveer met knapperig stokbrood.

Wat drink je op Italian night?

  • Wijnen, wijnen en nog eens wijnen! Een Lambrusco Rosso of Vermentino matchen goed met antipasto.
  • Ijskoude limoncello, een Italiaanse likeur op basis van citroenen. Opgelet, het is bewezen dat je er de ergste katers van krijgt!
  • Crodino, een sprankelende non-alcoholische aperitief met een kruidige afdronk.

Vind je niet alle Italiaanse producten in je supermarkt? Neem een kijkje op de webshop van Italdeli en Pasta e Basta of bezoek een speciaalzaak bij jou in de buurt.

@kayeatsscharcuterie

Italian cheese & meat board (customers request) 🌿🤍 #charcuterieboard #charcuterie #cheeseandwine #asmr #laborday

♬ original sound – Kayeatss Charcuterie
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Japan

Voor visliefhebbers is een sushi board moeilijk te weerstaan. Hoe chefs in Japan met een stukje tonijn of zeebrasem toveren, het is een ware kunst. De Japanse keuken heeft behalve sushi in alle mogelijke smaken, vormen en kleuren nog veel meer te bieden.

Wat serveer je op een Japanse borrelplank?

  • Een gigantische waaier aan verschillende soorten sushi.
  • Sashimi, dungesneden plakjes rauwe vis.
  • Populair in de Aziatische keuken zijn wontons, gestoomde deegballetjes gevuld met gehakt.
  • Een Japans opgerolde omelet, Tamagoyaki.
  • Knapperige scampi tempura met een dip van rode curry.
  • Edamame, dit zijn sojabonen en wordt vaak gegeten als bijgerecht.
  • Zeewiersalade, het ideale bijgerecht bij sushi en bovendien een natuurlijke bron van jodium.

Wasabi zijn zowel voor de smaak als voor de kleur een meerwaarde aan dit plankje.

Wat drink je op Japanese night?

  • Ramune is een zoete frisdrank die je ook in onze supermarkten terugvindt. De drank wordt verkocht in glazen flesjes waarbij je een knikker naar binnen moet duwen alvorens je ervan kan drinken.
  • De meest gekende Japanse alcoholische drank gemaakt op basis van rijst: Sake.
  • Matcha, razend populair in thee of koffie en herkenbaar door zijn felgroene kleur.

Vind je niet alle Japanse producten in je supermarkt? Neem eens een kijkje op de website van Amazing Oriental of bezoek een Aziatische winkel bij jou in de buurt.

@lickworthy

#sushi board #charcuterieboard #sushitiktok #fyp #chicagofood

♬ Yoncé – Atsuko Okatsuka
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Libanon

Heerlijke kruiden, veel groenten en lekkere spreads. Wat wil je nog meer op je tapasplank? Libanees eten is vaak kruidig, maar toch fris wat resulteert in verrassende smaken. Voor vegetarische gerechten haal je ongetwijfeld inspiratie uit de Libanese cuisine.

Wat serveer je op een Libanese borrelplank

  • Hummus, een populaire spread gemaakt van kikkererwten.
  • Een kruidige yoghurtdip zoals een traditionele Labneh.
  • Baba ganoush, een spread op basis van geroosterde aubergines.
  • Warak enab, wijnbladeren gevuld met gekruide rijst.
  • Gedroogd fruit zoals dadels of vijgen.
  • Verse kruiden zoals peterselie, koriander en munt om af te werken.

Deze heerlijke spreads op Libanees platbrood zijn een mezze made in heaven.

Wat drink je op Lebanese night?

  • Arak, een sterkedrank met een intense anijssmaak.
  • Ayran is een melkdrankje op basis van yoghurt, ook heel populair in Turkije.
  • Sharab Ward, een Libanese non-alcoholische siroop met rozensmaak dat wordt aangevuld met water.

Vind je niet alle Libanese producten in je supermarkt? Neem eens een kijkje op de website van Pimentón of bezoek een speciaalzaak bij jou in de buurt.

@thelebaneseplate

A show stopper dip board for your next bbq 🥰 Traditional hummus, beet hummus & baba ghanoush with lots of yummy toppings. A spiced meat, roasted beetroot & feta, beetroot & onion relish with grilled halloumi & a mix of olives, red onion & tomatoes, pomegranate molasses. Plus the crispy pita bread with sumac to scoop it all up 🤗 #hummus #hummusboard #lebanesedishes #fyp #butterboard #dipboard

♬ Luna, amore e no – Piero Piccioni
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '