Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty/Lumière/Pixar

Het wordt weer een fijn filmjaar!

KIJKTIPS: 15 films om naar uit te kijken in 2020Het afgelopen jaar gaf ons vele uren filmplezier, maar gelukkig belooft ook 2020 een fijn cinemajaar te worden. Met enkele Vlaamse toppers, films met bad-ass heldinnen – met en zonder strak pakje – en gladde gentlemen én een beetje Pixar-pret erbij, zijn we nu al zeker dat we vaak in de bioscoop te vinden zullen zijn.
 

All of Us

Releasedatum: 8 januari 2020

Het jaar begint goed voor de Vlaamse film, met ‘All of Us’ en ‘Muidhond’ (zie verder) in de cinemazalen in januari. In ‘All of Us’, een tragikomedie met onder andere Maaike Neuville en Bruno Vanden Broecke, leren vier terminale kankerpatiënten elkaar kennen in een praatgroep georganiseerd door de totaal onervaren ex-vrouw van hun oncoloog. Maar laat je niet misleiden door het zware onderwerp: ‘All of Us’ zal je doen huilen én doen lachen.

Bad Boys for Life

Releasedatum: 22 januari 2020

Nog een reden nodig om ‘Bad Boys for Life’ te zien, naast het feit dat Will Smith er in zit? De film werd geregisseerd door niemand minder dan onze eigenste drarries, Adil en Bilal.

Bekijk hier de trailer van ‘Bad Boys for Life’.

Muidhond

Releasedatum: 29 januari 2020

‘Muidhond’ ging in première op Film Fest Gent, waar de film veel lof oogstte.  Het psychologisch drama toont de innerlijke strijd van een van pedofilie beschuldigde jongeman die na een verblijf in de gevangenis terug bij zijn moeder gaat wonen, naast een vrouw en haar tienjarige dochter.

Bombshell

Releasedatum: 29 januari 2020

De cinema wordt je tweede thuis in januari als je al onze aanraders wil zien. Toch is ook deze film weer de moeite van een cinemabezoek waard. In ‘Bombshell’ zetten Nicole Kidman, Margot Robbie en Charlize Theron Oscar-waardige prestaties neer als drie televisiepresentatrices die de grote baas van Fox News, Roger Ailes, onttronen door hem aan te klagen voor seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 2016 dat de Verenigde Staten toen op zijn kop zette.

Bekijk hier de trailer van ‘Bombshell’.

Birds of Prey

Releasedatum: 5 februari 2020

Nog meer Margot Robbie krijg je in ‘Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn’. De film is een spin-off van ‘Suicide Squad’, de populaire film uit 2016 waarin Robbie al in de rol van Harley Quinn kroop. De film focust nu op Quinn, die intussen weg is bij the Joker.

Bekijk hier de trailer van ‘Birds of Prey’.

Fantasy Island

Releasedatum: 12 februari 2020

In de horrorfilm ‘Fantasy Island’, een reboot van de gelijknamige televisieserie, leren we de mysterieuze Mr. Roarke beter kennen. Hij is de eigenaar van een prachtig exotisch eiland waar zijn gasten hun ultieme fantasie kunnen beleven. Een van de gelukkigen is Melanie, gespeeld door Lucy Hale, maar zij ziet haar droom al snel veranderen in haar ergste nachtmerrie.

Bekijk hier de trailer van ‘Fantasy Island’.

Little Women

Releasedatum: 19 februari 2020

‘Little Women’ is niet de eerste verfilming van het gelijknamige 19de eeuwse boek van Louisa May Alcott, maar wel de eerste met zulke sterrencast én sterregisseur. Aan het roer staat Greta Gerwig, die in 2017 de  bekroonde film ‘Lady Bird’ uitbracht. Onder meer Emma Watson , Saoirse Ronan, Timothée Chamalet en Meryl Streep spelen mee in de film over vier zussen die de liefde ontdekken. ‘Little Women’ zou volgens kenners een grote kanshebber zijn bij de Oscars.

Bekijk hier de trailer van ‘Little Women’.

The Gentlemen

Releasedatum: 19 februari 2020

Op dezelfde dag als ‘Little Women’ komt ook ‘The Gentlemen’ uit. Een echte mannenfilm, maar dan wel eentje die wij vrouwen maar al te graag willen zien. De indrukwekkende (en erg aantrekkelijke) cast heeft daar veel mee te maken. Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Henry Golding en Hugh Grant spelen mee in de komische misdaadfilm geregisseerd door Guy Ritchie, de ex-man van Madonna. Met ‘Aladdin’ maakte Ritchie weinig indruk, maar dit is veel meer z’n genre. Dat is er volgens kenners helemaal aan te zien.

Onward

Releasedatum: 4 maart 2020

Dan Scanlon, de man die de Pixar-film ‘Monsters University’ maakte, is terug met een verhaal over twee elfenbroers die op zoek gaan naar de magie die hen in staat zal stellen nog één dag door te brengen met hun overleden vader. Belangrijke weetjes: de elfen in ‘Onward’ hebben draken en eenhoorns als huisdieren, en Chris Pratt en Tom Holland spraken de stemmen van de broers in. We weten het niet van jullie, maar wij zijn overtuigd.

Bekijk hier de teaser van ‘Onward’.

Mulan

Releasedatum: 27 maart 2020

Deze geeft ons een beetje een dubbel gevoel. We zijn erg benieuwd naar de live-actionremake van ‘Mulan’, maar het werd al snel duidelijk dat heel wat leuke elementen uit het origineel – Mushu, Li Shang, de humor – uit deze nieuwe versie werden gehaald. Best verontrustend, als je ’t ons vraagt. Bovendien bewees 2019 dat de remakes van Disney niet altijd een schot in de roos zijn. Laat ons zeggen dat we er met lichte vrees naar uitkijken.

Bekijk hier de trailer van ‘Mulan’.

 

Black Widow

Releasedatum: 29 april 2020

Scarlett Johansson is terug als Marvel-heldin Black Window, ofwel Natasha Romanoff, in de gelijknamige film. Dit keer wordt haar verhaal verteld.

Bekijk hier de trailer van ‘Black Widow’.

Legally Blonde 3

Releasedatum: 8 mei 2020

Het is bijna niet te geloven, maar ‘Legally Blonde 3’ zou volgend jaar in mei al naar de cinemazalen komen. Dat bevestigde Universal zelf in september, nadat Reese Witherspoon in juni al liet weten dat de geruchten over een derde deel klopten. We beginnen alvast onze bend & snap te oefenen!

Wonder Woman 1984

Releasedatum: 4 juni 2020

Gal Gadot kreeg een nieuw Wonder Woman-pakje voor een tweede film. In ‘Wonder Woman 1984’ neemt de superheldin het op tegen twee vijanden: Cheetah (Kristen Wiig) en Maxwell Lord (Pedro Pascal van ‘Narcos’).

Bekijk hier de trailer van ‘Wonder Woman 1984’.

Soul

Releasedatum: zomer 2020

Een film van de makers van  ‘Up’, ‘Inside Out’ en ‘Coco’: meer moeten we toch eigenlijk niet zeggen? ‘Soul’ vertelt het verhaal van leerkracht Joe Gardner (Jamie Foxx), die eigenlijk jazzmuzikant wil zijn. Op een dag valt Joe in een put, waardoor hij belandt op een speciale plek waar hij alleen nog maar een ‘ziel’ is.

Bekijk hier de trailer van ‘Soul’.

The Witches

Releasedatum: oktober 2020

Wie ‘The Witches’ uit 1990 als kind zag, sliep achteraf waarschijnlijk net iets onrustiger. Het bekende boek van Roald Dahl wordt nu opnieuw verfilmd. Anne Hathaway zal de opperheks spelen. Ook Octavia Spencer, Chris Rock en Stanley Tucci zegden al toe. De film zou eind 2020 moeten uitkomen.Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '