Home Lifestyle Film YES: ‘P.S. I Love You’ krijgt officieel een sequel

YES: ‘P.S. I Love You’ krijgt officieel een sequel

En Hilary Swank doet opnieuw mee!

PS I Love You
© Belga Image

‘P.S. I Love You’, de romantische tragikomedie uit 2007 gebaseerd op het gelijknamige boek, krijgt een vervolg. Dat bevestigde auteur Cecelia Ahern in een radio-interview. Hilary Swank zal haar rol van hoofdpersonage Holly Kennedy hernemen.

Cecelia Ahern, dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern, was amper 22 toen ze in 2004 debuteerde met ‘PS, I Love You’. De tragikomische roman vertelt het verhaal van het jonge koppel Holly en Gerry. Wanneer bij Gerry een hersentumor wordt vastgesteld, stort Holly’s wereld in. Twee maanden na zijn dood vindt ze een mysterieus pakje met tien enveloppen. Elke maand mag ze een envelop openen en moet ze de opdracht uitvoeren die erin zit. Iedere brief eindigt met de woorden ‘P.S. Ik hou van je’. Gerry’s opdrachten geven Holly de kracht om de draad van haar leven weer op te pikken.

Het boek werd in 2007 verfilmd als ‘P.S. I Love You’ met in de hoofdrollen Hilary Swank als Holly en Gerard Butler als Gerry. De Amerikaanse film werd een monsterhit en bracht 156 miljoen dollar op, terwijl het maar 30 miljoen dollar kostte om ‘m te maken.

Gina Gershon, Hilary Swank en Lisa Kudrow in ‘P.S. I Love You’ (2007).

Hilary Swank: ‘Ik wil deze film maken’

Fans waren dan ook maar wat blij toen Ahern in maart aankondigde een vervolg te hebben geschreven op haar bestseller. ‘Postscript’ (in het Nederlands vertaald als ‘De P.S. I Love You Club’) kwam uit in september en werd overladen met positieve recensies, en als kers op de taart een score van 4,5 sterren op het online boekenplatform Goodreads.

De synopsis leest als volgt: Wanneer Holly Kennedy wordt benaderd door de P.S. I Love You Club wordt haar rustige leven op zijn kop gezet. Geïnspireerd door de brieven van Holly’s overleden man wil de club dat Holly hen helpt met het schrijven van hun eigen afscheidsbrieven. Als Holly één ding niet wil, is het teruggaan naar het verdriet van toen. Nu, zeven jaar later, wil ze juist vooruitkijken. Maar Holly leert leden van de club toch kennen en ze beseft dat wanneer je van iemand houdt, er altijd nog iets te zeggen valt…

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zodra Hilary Swank hoorde dat er een vervolg in de maak was, nam ze contact op met Ahern. Eenmaal ze het boek had gelezen, liet ze weten dat ze graag de rol van Holly wil hernemen.

‘Ze was zo enthousiast! Ze wou het boek lezen en zei: “Ik wil je steunen, op welke manier dan ook”‘, vertelde Ahern afgelopen donderdag tijdens een interview op de Ierse radiozender RTÉ Radio 1. ‘Toen las ze het boek en zei ze: “Ik wil deze film maken”.’

Wanneer de film uitkomt en of ook Gerard Butler opnieuw meedoet, is voorlopig niet bekend.

‘P.S. Ik Hou Van Je’ kan je hier bestellen voor € 3,90. ‘De P.S. I Love You Club’ is hier te verkrijgen voor € 19,99.

Nog meer films waar we naar uitkijken: