https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Film ZIEN: vrouwen aan de macht in de trailer van ‘Little Women’ met...

ZIEN: vrouwen aan de macht in de trailer van ‘Little Women’ met Emma Watson

'Ik ben het zo beu dat mensen zeggen dat liefde het enige is waar een vrouw geschikt voor is!'

© sony pictures

‘Little Women’ is de verfilming van het gelijknamige boek. Het gaat over 4 zussen die hun eigen dromen waarmaken en voor hun eigen geluk kiezen ondanks de maatschappelijke druk die vrouwen oplegt om gewoon te trouwen en huisvrouw te spelen.

De grootste blockbusters zijn heel vaak gebaseerd op prachtige boeken. Ook ‘Little Women’ is de verfilming van de gelijknamige roman van Louisa May Alcott uit 1868. Het verhaal speelt zich af in een tijd waar vrouwen nog enorm onderdrukt werden. Ze moesten gewoon trouwen, hun man gehoorzamen en de brave huismoeder spelen.

Een stukje maatschappijkritiek

De vier zusjes Jo, Meg, Amy en Beth March staan centraal. Zij willen ondanks de grote sociale druk toch hun eigen dromen waarmaken en voor hun eigen geluk kiezen. Zo wil de ene een beroemde schrijfster worden en de andere wil een gerenommeerde kunstenares zijn. ‘Vrouwen, ze hebben verstand, een ziel en een hart. Ze hebben ambitie en ze hebben zowel talent als schoonheid. Ik ben het zo beu dat mensen zeggen dat liefde het enige is waar een vrouw geschikt voor is’, aldus Jo in de trailer.

Anno 2019 hebben vrouwen gelukkig gelijke rechten, al is de toepassing daarvan in de praktijk soms helaas nog altijd ver te zoeken. Het is dus belangrijk dat er producties bestaan zoals ‘Little Women’ die naast een mooie film, ook een serieus stukje maatschappijkritiek meegeven aan de kijkers.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Emma Watson (Meg), Saoirse Ronan(Jo), Florence Pugh (Amy) en Eliza Scanlen (Beth). Ook de legendarische Meryl Streep speelt mee als de conservatieve tante van de meisjes. De film speelt rond Kerstmis in de Amerikaanse cinemazalen, en zal eind januari 2020 ook bij ons in de bioscoop te zien zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


Lees ook: