Home Lifestyle Film Kom je maar niet op die ene filmtitel? Deze website verlost je...

Kom je maar niet op die ene filmtitel? Deze website verlost je uit je lijden!

Het enige wat je moet doen, is een aantal kernwoorden - zoals het thema of de naam van een van de hoofdrolspelers - invullen.

© jeshoots via unsplash

Ligt de titel van een bepaalde film op het puntje van je tong, maar kan je er echt niet opkomen en word je er stilaan helemaal gek van? Typ enkele kernwoorden zoals het thema of de naam van een van de hoofdrolspelers in op Whatismymovie.com en de site verlost je uit je lijden met het antwoord.

In ons (relatief) jong leventje hebben we waarschijnlijk al honderden films gezien. Al die titels onthouden, is onmogelijk. Toch is het bijzonder frustrerend als de naam van een of andere blockbuster op het puntje van je tong ligt, maar je er écht niet opkomt.

Enkele kernwoorden in het Engels

‘Die ene film waarin Julia Roberts een escorte speelt’ of ‘Die film waar een hond jarenlang aan het station wacht op zijn overleden baasje’. Is dit herkenbaar? Wel, je hoeft voortaan niet meer als een gek op Google te zoeken naar de titel. De site Whatismymovie.com verlost je namelijk uit je lijden

Het enige wat je moet doen, is een aantal kernwoorden – in het Engels – ingeven zoals het thema, een naam van een van de hoofdrolspelers of een citaat. Wij probeerden het natuurlijk eens uit, en het werkt uitstekend. Als we ‘Julia Roberts prostitute’ intikken, krijgen we ‘Pretty Woman’ en bij ‘Dog owner dies’ staat ‘Hachi: A Dog’s Tale’. Soms geeft hij meerdere mogelijkheden; maar de titel die jij zoekt, staat er meestal wel tussen.

Deze handige website werd ontwikkeld door Valossa, een bedrijf dat is opgericht door computerwetenschappers en ingenieurs van de Finse Universiteit van Oulu. Er staan meer dan 100.000 films in de databank, dus de kans is groot dat hij je kan verder helpen. Succes!

Lees ook: