Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Q2

Bran Stark is de gevreesde Night King of Jaime zal zijn geliefde Cersei vermoorden.

Dit zijn de 7 meest voorkomende theorieën over het einde van ‘Game of Thrones’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Op 14 april start het 8ste en allerlaatste seizoen van ‘Game of Thrones’. Er doen heel wat gekke theorieën de ronde over hoe de serie zal eindigen, en dit zijn de 7 populairste.


We kijken er al een hele tijd naar uit: het nieuwe seizoen van de immens populaire serie ‘Game of Thrones’. De releasedatum van het achtste en allerlaatste seizoen werd onlangs eindelijk bekendgemaakt: 14 april. Die dag staat al in het vetjes in onze agenda aangeduid.

De grote finale


We zijn natuurlijk niet de enigen die vol ongeduld wachten op de nieuwe avonturen van Drakenkoningin Daenerys, Jon Snow, Arya Stark en co. Het internet staat dan ook vol met theorieën over hoe de serie mogelijk zal eindigen. Dit zijn de zeven populairste stellingen:

1. Cersei wordt de Mad Queen

Cersei had eigenlijk altijd al de touwtjes in handen, maar in de laatste seizoenen windt ze er geen doekjes meer rond en riep ze zichzelf uit tot heerser van de Zeven Koninkrijken. Ze voert een schrikbewind en iedereen die haar nog maar durft tegen te spreken, wordt meedogenloos vermoord. Het lijkt erop dat ze verandert in een reïncarnatie van Aerys Targaryen, de vader van Daenerys die bekend stond als  de Mad King.

2. Cersei wordt vermoord

Cersei heeft immens veel vijanden, maar toch gaan veel mensen ervan uit dat ze gedood zal worden door iemand van haar familie. Aangezien ze haar drie kinderen én haar vader al verloor, blijven er niet veel mogelijkheden meer over. Ze heeft nog twee broers: Tyrion en Jaime.

3. Cersei offert haar ongeboren kind op aan de Night King

Heel wat fans denken dat Cersei een pact zal sluiten met de gevreesde Night King, en haar ongeboren kind met Jaime zal opofferen om op de IJzeren Troon te blijven zitten.

4Bran Stark is de Night King

Bran is een heel mysterieus personage. Hij is de Three-Eyed Raven en kan daardoor het verleden zien. Volgens vele kijkers is hij eigenlijk de Night King. Ze zagen in de vorige afleveringen al vele gelijkenissen in de manier waarop beiden  gekleed zijn.

5. Jon Snow is Azor Ahai, de Prins Die Beloofd Is

Volgens de legende zou er een Prins komen die als enige de White Walkers zou kunnen verslaan met een speciaal zwaard. Kijkers denken dat Jon Snow die persoon is óf Daenerys omdat Azor Ahai ook wel eens Prinses zou kunnen betekenen.

6. Jon en Daenerys stappen in het huwelijksbootje

De Koning van het Noorden en de Drakenkoningin bedreven de liefde in het zevende seizoen. Velen denken dan ook dat de twee niet enkel samen de strijd zullen aangaan, maar ook zullen trouwen. Die romance zou een tragisch einde kunnen krijgen wanneer de Prins zijn geliefde moet opofferen om de Zeven Koninkrijken van de ondergang te redden.

7. De White Walkers zullen zegevieren

We schrikken er niet meer van als onze favoriete personages het loodje leggen in ‘Game of Thrones’. Daarom bestaat de mogelijkheid dat de White Walkers Jon Snow en Daenerys in de pan zullen hakken, en dat ze de volledige mensheid uitroeien. Het is geen Disneyfilm, dus de kans op een happy end is behoorlijk klein.

Kan je niet wachten tot midden april, kijk dan zeker elke zaterdagavond naar CAZ. De zender houdt dan telkens een Game of Thrones Binge Night en zendt drie afleveringen na elkaar uit. Zo ben je onmiddellijk weer mee met alle intriges en stoom je jezelf helemaal klaar voor de grote finale.

Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '