Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Thrillers, romans en reisboeken: voor ieder wat wils deze maand.

8 boeken die je maand augustus kleuren

Annelies Hart

Ben je na een maand vakantie door je leeslijst heen en heb je dringend nood aan nieuw leesvoer? Geen paniek, wij kunnen je helpen! Deze boeken liggen vanaf augustus in de winkelrekken.

Zeventien – John Brownlow

Zeventien - John Brownlow

Zeventien – John Brownlow

€ 23,99  –  The House Of Books

Waarover gaat het? Zeventien is uitverkoren om de meest gevreesde huurmoordenaar ter wereld te worden. Zestien andere huurmoordenaars gingen hem de afgelopen decennia voor. Maar omdat er maar één de beste kan zijn, moet Zeventien zijn concurrentie uitschakelen. Zijn doelwit is zijn voorganger, nummer Zestien. Net zoals hij ooit ook het doelwit van Achttien zal zijn.

Genre: thriller

Beschikbaar vanaf 17 augustus.

Bestel hier

De oorlogsbibliotheek – Addison Armstrong

De oorlogsbibliotheek - Addison Armstrong

De oorlogsbibliotheek – Addison Armstrong

€ 23,99  –  The House Of Books

Waarover gaat het? 1918. Emmaline Balakin leeft meer in haar boeken dan in haar eigen leven. Maar wanneer ze bij het Dead Letter Office een envelop geadresseerd aan iemand uit haar verleden in handen krijgt, besluit ze op avontuur te gaan als bibliothecaresse aan het front.

Genre: oorlogsroman

Beschikbaar vanaf 25 augustus.

Bestel hier

Heartstopper, Deel 1 (Netflix-editie) – Alice Oseman

Heartstopper, Deel 1 (Netflix-editie) - Alice Oseman

Heartstopper, Deel 1 (Netflix-editie) – Alice Oseman

€ 12,50  –  Unieboek | Het Spectrum

Waarover gaat het? De ‘Heartstopper’-boeken bestaan natuurlijk al een tijdje, maar sinds de serie op Netflix uitkwam is het succes nog groter geworden. Maak kennis met Charlie, een onzekere jongen die sinds een jaar uit de kast is. En met Nick, een vrolijke rugbyspeler met een groot hart. Nick en Charlie komen in dezelfde klas terecht en er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen.  Al snel valt Charlie als een blok voor Nick. Hij maakt echter geen kans, want Nick valt alleen op meisjes. Toch?

Genre: lgbtqia+, romantiek

Beschikbaar vanaf 9 augustus.

Bestel hier

Het appartement – Lucy Foley

Het appartement - Lucy Foley

Het appartement – Lucy Foley

€ 20,99  –  Meulenhoff Boekerij B.V.

Waarover gaat het? Jess is toe aan een frisse start. Haar halfbroer Ben zei dat ze altijd welkom was bij hem in Parijs. Maar als ze aanbelt bij een prachtig appartement – zou Ben zich dit echt kunnen veroorloven? – is hij niet thuis. En hij komt ook niet thuis. Hoe langer Ben zoek blijft, des te meer zorgen Jess zich maakt. Kan er iets met hem gebeurd zijn? Bens buren zijn een kleurrijk en niet bepaald vriendelijk gezelschap, maar ze zijn haar enige aanknopingspunt. Jess besluit hen te ondervragen, en ontdekt zo welke duistere geheimen er verborgen liggen achter de prachtige façade van de Rue des Amants.

Genre: thriller

Beschikbaar vanaf 9 augustus.

Bestel hier

It’s all about the clit – Lotte Sierens

It's all about the clit - Lotte Sierens

It’s all about the clit – Lotte Sierens

€ 22,99  –  Borgerhoff & Lamberigts

Waarover gaat het? In ‘It’s all about the clit’ maakt seksuologe Lotte Sierens komaf met de vooroordelen over het vrouwelijke genot. De clitoris is slechts een klein bolletje dat moeilijk te vinden is? Niet meer na het lezen van dit boek. Het verhaal start bij de ontdekking van de clitoris: een lange zoektocht naar het genotsplekje van de vrouw, die ons brengt langs Freud en de ontdekking van de G-spot. Verder lees je meer over de vrouwelijke anatomie en word je volledig ingewijd in de wondere wereld van de ‘clitkunde’. Je leert enkele belangrijke lessen over masturbatie, stimulatie en de seksuele beleving van vrouwen.

Genre: non-fictie

Beschikbaar vanaf 23 augustus.

Bestel hier

De moord in Oxford – Ruth Ware

De moord in Oxford - Ruth Ware

De moord in Oxford – Ruth Ware

€ 20,99  –  Luitingh Sijthoff

Waarover gaat het? Toen Hannah Jones naar Oxford kwam, was April de eerste die ze ontmoette. April was de ultieme it-girl en samen met Will, Hugh, Ryan en Emily vormden ze een groepje onafscheidelijke vrienden. Tegen het einde van het tweede semester was April dood. Nu, tien jaar later, verwachten Hannah en Will hun eerste kind, en John Neville, veroordeeld voor de moord op April, is in de gevangenis overleden. Maar dan komt een journalist met nieuw bewijs dat Neville mogelijk onschuldig was. Terwijl Hannah weer contact opneemt met oude vrienden en dieper in het mysterie van Aprils dood duikt, realiseert ze zich dat de vrienden die ze dacht te kennen allemaal iets te verbergen hebben – waaronder een moord…

Genre: thriller

Beschikbaar vanaf 9 augustus.

Bestel hier

Treinreizen in Europa – Lonely Planet

Treinreizen in Europa - Lonely Planet

Treinreizen in Europa – Lonely Planet

€ 26,99  –  Unieboek | Het Spectrum

Waarover gaat het? ‘Treinreizen in Europa’ helpt je met het plannen van je mooiste treinvakantie en neemt je mee van de hippe Scandinavische steden naar de zonnige kusten van Spanje en Italië. Naast de praktische tips hoe je zo snel mogelijk van A naar B reist, komen ook de meest schilderachtige treinroutes over de mooiste spoorlijnen van Europa aan bod.

Genre: reisboek

Beschikbaar vanaf 16 augustus.

Bestel hier

Fatima – Majgull Axelsson

Fatima - Majgull Axelsson

Fatima – Majgull Axelsson

€ 23,99  –  De Geus

Waarover gaat het? Lykke en Fatima hebben enkel elkaar. Lykke is een felle, uitgesproken lerares op de middelbare school. Fatima een vondeling uit India die opnieuw in de steek is gelaten, nu door haar adoptieouders. Ze weet maar één ding over zichzelf: dat haar naam niet Fatima is. Als ze achttien wordt verdwijnt ze, vastbesloten om nooit meer terug te keren. Lykke probeert ondanks alle onzekerheid haar leven voort te zetten. Op een donkere middag in november, als ze haar hond aan het uitlaten is, legt iemand een hand op haar schouder, trekt haar opzij en slaat toe. Heel hard.

Genre: fictie

Beschikbaar vanaf 9 augustus.

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '