Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Van een heerlijke feelgoodroman tot een spannende thriller.

7 nieuwe boeken om de zomervakantie goed mee in te zetten

Annelies Hart

Het is alweer 1 juli en dat betekent: écht zomer! Kijk jij al uit naar gezellige avondjes in de tuin na het werk, of luieren aan het zwembad op vakantie? Bedenk je dan hoe leuk dat zou zijn met een van deze gloednieuwe boeken erbij.

Luister naar mij – Tess Gerritsen

Luister naar mij - Tess Gerritsen

Luister naar mij – Tess Gerritsen

€ 23,99  –  The House Of Books

Waarover gaat het? Rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles onderzoeken de gruwelijke moord op Sofia Suarez, een verpleegster die enorm geliefd was bij haar buren en collega’s. De moord lijkt een zinloze daad van geweld tot Jane erachter komt dat Sofia de dagen voor haar dood meerdere telefoontjes pleegde naar wegwerptelefoons. Had ze iets te verbergen? Jane en Maura ontdekken dat de zaak veel complexer is dan ze dachten, maar verliezen ze, vanwege de nieuwe ontwikkelingen, niet het zicht op iets onheilspellends wat veel dichter bij huis gebeurt?

Genre: misdaadroman

Beschikbaar vanaf 7 juli.
Bestel hier

Vergeet me – Xu Feng

Vergeet me - Xu Feng

Vergeet me – Xu Feng

€ 24,99  –  Borgerhoff & Lamberigts

Waarover gaat het? In het oosten staat ze bekend als de ‘Schindler van China’, maar haar heldendaad bleef onbekend in ons eigen land. Nu wordt het verhaal eindelijk verteld. Qian, een verpleegster in een afgelegen dorp, werkte ondanks alle risico’s samen met de Duitse generaal Alexander von Falkenhausen in een poging om leven boven dood te plaatsen, menselijkheid boven barbaarsheid. Gedurende de Tweede Wereldoorlog redde Qian Xiuling maar liefst 110 Belgen van de Duitse nazi’s.

Genre: oorlogsroman

Beschikbaar vanaf 25 juli.

Bestel hier

De club – Ellery Lloyd

De club - Ellery Lloyd

De club – Ellery Lloyd

€ 19,99  –  Harpercollins

Waarover gaat het? Een vergeten eiland voor de Engelse kust is omgetoverd tot het toppunt van luxe: Island Home. Hier kunnen de rijken en beroemdheden feesten en in vijfsterrensuites verblijven, ver weg van de nieuwsgierige blikken van fans en media. Ter gelegenheid van de opening hebben CEO Ned Groom en zijn team een glamoureus driedaags lanceringsfeest gepland. Achter de schermen is de spanning in de nieuwe club echter om te snijden. Als de eerste gasten arriveren, blijkt dat de mooiste mensen de lelijkste geheimen met zich meedragen...

Genre: thriller

Beschikbaar vanaf 6 juli.

Bestel hier

Vers gezocht – Stijn De Paepe

Vers gezocht - Stijn De Paepe

Vers gezocht – Stijn De Paepe

€ 19,99  –  Lannoo

Waarover gaat het? Een vriend of vriendin gaat trouwen, krijgt een kind, is jarig, vindt werk, studeert af... en je wilt hem of haar gelukwensen. Je wilt iemand troosten bij het verlies van een dierbare, na slecht nieuws, bij liefdes- of ander verdriet. Je zou iemand je spijt willen betuigen, dank willen zeggen of gewoonweg laten weten hoe gek je op hem of haar bent en je bent op zoek naar een geschikte vers: dan is dit de bundel om bij gelegenheid door te bladeren en het perfecte vers te vinden. Omdat je naar woorden zoekt, naar de juiste.

Stijn De Paepe was gedurende jaren huisdichter van de krant De Morgen. Hij ging heen op de palindroomdag 22-02-2022.

Genre: poëzie

Beschikbaar vanaf 12 juli.
Bestel hier

Bestemming Parijs – Mirjam Mieserius

Bestemming Parijs - Mirjam Mieserius

Bestemming Parijs – Mirjam Mieserius

€ 19,99  –  Luitingh Sijthoff

Waarover gaat het? De grote droom van de 31-jarige boekenwurm Chloe komt uit: ze vertrekt in haar eentje naar Parijs. Zonder haar verloofde Peter, om in de voetsporen te treden van haar geliefde schrijver Hemingway. Haar zorgvuldig uitgestippelde reis valt in duigen als ze de Franse schrijver en bouquiniste Guillaume ontmoet en hij haar zijn wereld laat zien. Maar dan staat Peter voor haar neus met een verrassing en komt Chloe voor een moeilijke keuze te staan…

Genre: feelgood

Bestel hier

Violet, vervloekt & verwoest – Gina Chen

Violet, vervloekt & verwoest - Gina Chen

Violet, vervloekt & verwoest – Gina Chen

€ 24,99  –  Unieboek | Het Spectrum

Waarover gaat het? Violet is een ziener en een leugenaar. Met haar slim geformuleerde voorspellingen drukt ze haar stempel op het koninklijke hof. Eerlijkheid is voor zwakkelingen, vindt ze, zoals de o zo niet-charmante prins Cyrus, die van plan is om Violet direct uit haar officiële rol te zetten zodra hij aan het einde van de zomer tot koning gekroond is. Maar wanneer de koning Violet vraagt een vals liefdesverhaal voor Cyrus te voorspellen, wekt ze een gevreesde vloek op die de ondergang of de redding van het koninkrijk zal betekenen. Violet staat voor een keuze: haar eigen lot in handen nemen, ongeacht de gevolgen, of toegeven aan de aantrekkingskracht tussen haar en Cyrus.

Genre: fantasy

Beschikbaar vanaf 26 juli.

Bestel hier

Augustus – J.D. Barker

Augustus - J.D. Barker

Augustus – J.D. Barker

€ 22,99  –  Meulenhoff Boekerij B.V.

Waarover gaat het? Als de achtjarige wees Jack bij het bezoeken van het graf van zijn ouders een meisje ontmoet, Stella, is hij direct weg van haar. Maar hun ontmoeting wordt plotseling beëindigd door een mysterieuze vrouw, die Stella dwingt in een witte SUV te stappen. Wekenlang blijft Jack naar de begraafplaats gaan in de hoop een glimp van Stella op te vangen. Altijd tevergeefs. Tot hij exact een jaar later weer het graf van zijn ouders bezoekt en de witte SUV opnieuw opduikt.

Genre: thriller

Beschikbaar vanaf 19 juli.

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '