Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Van non-fictie over mentale gezondheid tot een spannende thriller.

Deze nieuwe boeken loodsen je in juni de zomer in

Annelies Hart

Een nieuwe maand, dus ook nieuwe boeken! De komende weken komen er weer heel wat kleppers uit die je mee kan nemen op reis in de zomer, of gewoon heerlijk in de tuin kan lezen.

Gewetenloos – Karin Slaughter

Gewetenloos - Karin Slaughter

Gewetenloos – Karin Slaughter

€ 22,99  –  Harpercollins

Waarover gaat het? Emily Vaughn maakt zich op voor het hoogtepunt in haar schoolcarrière: het eindexamenfeest. Maar Emily heeft een geheim. En dat geheim wordt haar aan het eind van de avond fataal. Veertig jaar later is de moord op Emily nog altijd niet opgelost. Niemand is ooit veroordeeld en de moordenaar loopt nog altijd vrij rond. Dat staat op het punt te veranderen als Andrea Oliver naar de stad komt. Andrea is vastbesloten gerechtigheid voor Emily te vinden en de waarheid over die noodlottige avond te achterhalen.

Genre: Thriller

Beschikbaar vanaf 14 juni.

Bestel hier

Omdat we hier niet genoeg over praten – Jef Willem en Nicolas Overmeire

Omdat we hier niet genoeg over praten - Jef Willem en Nicolas Overmeire

Omdat we hier niet genoeg over praten – Jef Willem en Nicolas Overmeire

€ 19,99  –  Lannoo

Waarover gaat het? Begin 2021 startten Nicolas Overmeire en Jef Willem een podcast: ‘Onbespreekbaar’. Aflevering na aflevering bespraken zij alles wat anders niet gezegd wordt, en dan vooral met betrekking tot mentale gezondheid. Een jaar later brengen ze hun nieuwe geesteskind op de markt: een boek over herkenbare thema’s als liefdesverdriet, rouwen, eenzaamheid en faalangst. ‘Omdat we hier niet genoeg over praten’ kwam tot stand in samenwerking met de community van Onbespreekbaar en met medewerking van experts als Elien Tubbax, Kirsten Pauwels, Amy Indjai, Leslie Hodge, Ignaas Devisch, Leonie Lefèvre en Gudrun Hespel.

Genre: non-fictie

Bestel hier

Kom eens gauw – M.J. Arlidge

Kom eens gauw - M.J. Arlidge

Kom eens gauw – M.J. Arlidge

€ 21,99  –  Meulenhoff Boekerij B.V.

Waarover gaat het? Laat op de avond komt een jonge vader thuis. Zijn dochtertje ligt rustig in haar bedje te slapen en die aanblik is een schrijnend contrast met de ravage die hij aantreft in zijn echtelijke slaapkamer, waar zijn vrouw levenloos in bed ligt. Op brute wijze is ze om het leven gebracht. Een paar dagen later komt een moeder thuis van een late dienst en treft haar tienerzoon aan in de woonkamer. Vermoord. Beide moorden lijken met hetzelfde wapen te zijn gepleegd, maar wat is het verband?

Genre: thriller

Beschikbaar op 14 juni.

Bestel hier

Dirty Little Secrets: Adempauze – Anja Feliers

Dirty Little Secrets: Adempauze - Anja Feliers

Dirty Little Secrets: Adempauze – Anja Feliers

€ 22  –  Pelckmans

Waarover gaat het? Het leven van Louise, een jonge succesvolle lifestylejournaliste, komt helemaal op zijn kop te staan. Tyler Moore, de mysterieuze man met wie ze tien jaar geleden een stomende affaire had, zet haar diepste verlangens om in werkelijkheid. Maar tegelijkertijd ontkiemen er gevoelens voor de charismatische en gevoelige Alexander, haar soulmate die er altijd al voor haar was.

Genre: fictie

Beschikbaar vanaf 6 juni.

Bestel hier

Hoop voor het landhuis – Anne Jacobs

Hoop voor het landhuis - Anne Jacobs

Hoop voor het landhuis – Anne Jacobs

€ 22,99  –  Xander Uitgevers B.V.

Waarover gaat het? In dit derde deel in de ‘Landhuis’-serie van bestsellerauteur Anne Jacobs in 1995 lijkt de rust langzaam terug te keren. Franziska en Walter zijn eindelijk getrouwd en verhuizen naar een kleiner huis op hun landgoed Dranitz. Ondertussen probeert hun kleindochter Jenny in het oude pand een nieuwe toekomst op te bouwen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot, want Jenny’s pas geopende restaurant komt maar traag op gang. Tot overmaat van ramp brengen de bouwwerkzaamheden in de kelder een vondst aan het licht die het verleden plotseling weer springlevend maakt.

Genre: literaire fictie

Beschikbaar vanaf 7 juni.

Bestel hier

Sparringpartners – John Grisham

Sparringpartners - John Grisham

Sparringpartners – John Grisham

€ 22,99  –  Bruna Uitgevers, A.W.

Waarover gaat het? De “Sparring Partners” zijn de Malloy broers, Kirk en Rusty, twee succesvolle jonge advocaten die een ooit welvarend bedrijf erfden toen de oprichter, hun vader, naar de gevangenis werd gestuurd. Kirk en Rusty verafschuwen elkaar, en spreken alleen met elkaar wanneer het nodig is. Wanneer de firma uit elkaar valt, is Diantha Bradshaw de enige persoon die de partners vertrouwen. Kan zij de Malloys redden, of gaat ze voor de eerste keer in haar carrière zichzelf redden?

Genre: juridische thriller

Bestel hier

Een liefdeshuwelijk – Monica Ali

Een liefdeshuwelijk - Monica Ali

Een liefdeshuwelijk – Monica Ali

€ 23,50  –  de Geus

Waarover gaat het? Yasmin Ghorami heeft veel om dankbaar voor te zijn: een fijne familie, een veelbelovende carrière als arts en een knappe verloofde, Joe. Als hun trouwdag nadert, maken Yasmins ouders kennis met Joe’s moeder, een vrijgevochten feministische medialieveling. Deze ontmoeting brengt lang verzwegen geheimen, leugens en verraad aan de oppervlakte. Yasmin wordt gedwongen haar naasten met andere ogen te bekijken, en zich af te vragen wat ze eigenlijk in een relatie zoekt en wat een ‘liefdeshuwelijk’ werkelijk inhoudt.

Genre: fictie

Beschikbaar vanaf 28 juni.

Bestel hier

Toen wij vogels waren – Ayanna Lloyd Banwo

Toen wij vogels waren - Ayanna Lloyd Banwo

Toen wij vogels waren – Ayanna Lloyd Banwo

€ 24,99  –  De Bezige Bij

Waarover gaat het? Darwin is nog maar net aangekomen in Port Angeles, als hij een baantje vindt als grafdelver. Hij heeft zijn moeder en het rastafarigeloof achter zich gelaten om zijn fortuin te zoeken in de grote stad. Hier moet ook ergens zijn vader wonen, en hij heeft goede hoop dat hij hem in de drukke straten tegen het lijf zal lopen.

Genre: fictie

Beschikbaar vanaf 2 juni.

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '