Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Katya Ross via Unsplash

Onder het motto 'je bent nooit te oud om te leren'!

Deze 13 boeken helpen je op weg naar een duurzamere levensstijl

We kunnen je wel overladen met tips en tricks om ecologisch te gaan leven, maar je zelf inlezen om te begrijpen van waar het probleem komt is ook erg belangrijk. Wij verzamelden enkele topboeken die je daarbij kunnen helpen.

Met onze rubriek Happy Planet willen we inzetten op een groenere wereld. Zo delen we tal van tips om zelf je steentje bij te dragen. Ook bestaan er een heleboel boeken over ecologisch leven een groenere wereld. Wij lijstten voor jou de boeken met de beste tips, inzichten en oplossingen op.

Sustainable Home – Christine Liu

Sustainable Home - Christine Liu

Sustainable Home – Christine Liu

€ 11,99  –  Bol

Dit boek is ideaal als je vooral in je huishouden voor groenere opties wil gaan. ‘Sustainable Home’ staat vol met tips, maar is vooral een erg praktisch boek dat je toont hoe je de dingen het beste aanpakt. Van eten kopen, klaarmaken en bewaren tot kuisen en wassen.

Shop hier

Het begint hier warm te worden – Dr. Matt Winning

Het begint hier warm te worden - Dr. Matt Winning

Het begint hier warm te worden – Dr. Matt Winning

€ 23,99  –  Lev.

In ‘Het begint hier warm te worden’ legt komiek en milieu-icoon dr. Matt Winning op een toegankelijke, vlotte en aangename manier uit wat het klimaatprobleem is, wie we er de schuld van kunnen geven én wat we zelf kunnen doen om onze aarde weer wat gelukkiger en mooier te maken. Een all-inboek voor wie wel duurzamer wil leven, maar niet weet waar te beginnen. Je kan het boek ook als e-book of luisterboek kopen voor een nóg ecologischere aankoop.

Shop hier

A Sustainable Wardrobe – Stephanie van den Sigtenhorst

A Sustainable Wardrobe - Stephanie van den Sigtenhorst

A Sustainable Wardrobe – Stephanie van den Sigtenhorst

€ 22,99  –  Kosmos

Hoor je steeds meer over fast fashion, maar heb je geen idee hoe je jouw garderobe omtovert tot een duurzame collectie aan stuks? Dan kan ‘A Sustainable Wardrobe’ van Stephanie van den Sigtenhorst je daar ongetwijfeld bij helpen. Ze tipt niet alleen de beste manieren om duurzaam te shoppen, maar ook hoe je jouw kleren kan verzorgen zodat ze lang meegaan.

Shop hier

Duurzaam tuinieren – Anne Wieggers

Duurzaam tuinieren - Anne Wieggers

Duurzaam tuinieren – Anne Wieggers

€ 27,99  –  Volt

Zelf een moestuintje aangelegd? Good job! Zelf groentjes kweken en veel bloemetjes en planten in je tuin zorgen namelijk voor gelukkige bijtjes en een goed ecosysteem. Wil je nog een stapje verdergaan en volledig duurzaam tuinieren? Dan helpt Anne Wieggers je met haar ecologische tuintips op weg, want door niet-verpakte, onbewerkte en seizoensgebonden groentjes en fruit te eten, verklein jij je voetafdruk aanzienlijk.

Shop hier

De verborgen impact – Babette Porcelijn

De verborgen impact - Babette Porcelijn

De verborgen impact – Babette Porcelijn

€ 25,99  –  Volt

‘De verborgen impact’ = the holy grail voor wie milieubewuster en eco-positiever in het leven wil staan. Het leert je aan de hand van verrassende en ook schokkende weetjes alles over je impact op de planeet én helpt je om die impact een positieve draai te geven.

Shop hier

Doe het zero – Jessie en Nicky Kroon

Doe het zero - Jessie en Nicky Kroon

Doe het zero – Jessie en Nicky Kroon

€ 22,99  –  Lev.

Zelf deodorant, tandpasta, mascara, handbalsem, ontkalker, afwasmiddel... maken? In ‘Doe het zero’ bundelen Jessie en Nicky Kroon hun geheime zerowastereceptjes.

Shop hier

Het duurzame gezin – Ellen Dictus en Nicolas Sterck

Het duurzame gezin - Ellen Dictus en Nicolas Sterck

Het duurzame gezin – Ellen Dictus en Nicolas Sterck

€ 25,99  –  Manteau

Ellen en Nikolas gaan samen met hun twee kindjes Arthur en Jules door het leven als de Sustainable Family. Ze doen er alles aan om samen zo ecologisch mogelijk te leven en  stellen zich vragen als ‘wat doet plantaardig eten met mijn lichaam?’ en ‘hoe ga ik op reis met een minieme ecologische impact?’ Ze goten al hun efficiënte en poepsimpele tips in het boek ‘Het duurzame gezin’ dat je naar een gelukkige, gezonde én groenere levensstijl helpt.

Shop hier

Het Bucketlist boek voor een groene wereld – Elise De Rijck

Het Bucketlist boek voor een groene wereld - Elise De Rijck

Het Bucketlist boek voor een groene wereld – Elise De Rijck

€ 15,99  –  Lannoo

In ‘Het Bucketlist boek voor een groene wereld’ bundelt Elise De Rijck 150 gekke, grappige, unieke, maar soms ook serieuze opdrachten die jou uitdagen én helpen om de wereld te redden. Wat dacht je van een boom planten of een avondje sterrenkijken in plaats van te Netflixen? Of doe jij dit jaar mee aan een giftswap in plaats van allemaal nieuwe dure cadeaus te kopen?

Shop hier

Van Bovens leftovers – Yvette Van Boven

Van Bovens leftovers - Yvette Van Boven

Van Bovens leftovers – Yvette Van Boven

€ 32,99  –  Nijgh & Van Ditmar

Plasticvrij koken is één ding, maar er achteraf ook voor zorgen dat je geen afval hebt, dat is vaak iets moeilijker in te schatten. Yvette Van Boven helpt je daar met ‘Van Bovens leftovers’ bij, waarin ze meer dan 200 recepten bundelt om verspillingsvrij in de keuken te staan. Hét ideale boek als je zachtjes wil beginnen om duurzamer in het leven te staan.

Shop hier

De groene mama – Kari van der Heide

De groene mama - Kari van der Heide

De groene mama – Kari van der Heide

€ 22,99

Duurzaam leven én kinderen opvoeden? Dat is niet altijd zo’n evidente combo. Kari van de Heide reikt je in haar handboek ‘De groene mama’ concrete handvatten aan voor ouders (to be) die hun kinderen een groene levensstijl willen meegeven.

Shop hier

In 6 weken naar zero waste – Kate Arnell

In 6 weken naar zero waste - Kate Arnell

In 6 weken naar zero waste – Kate Arnell

€ 19,95  –  Good Cook

Toegegeven: overschakelen naar een zerowastelevensstijl is een uitdaging en absoluut niet gemakkelijk. Het boek ‘In 6 weken naar zero waste’ helpt je aan de hand van een handig én leuk stappenplan je doel op eigen tempo te bereiken. Laat je dus niet afschrikken door de titel, want je tempo bepaal je volledig zelf.

Shop hier

Verlangen naar minder – Jelle Derckx

Verlangen naar minder - Jelle Derckx

Verlangen naar minder – Jelle Derckx

€ 11,95  –  Luitingh-Sijthoff

In zijn boek ‘Verlangen naar minder’ neemt Jelle Derckx je mee op zijn persoonlijke zoektocht naar een duurzame levensstijl. Dat is er eentje met ups-and-dows, inspirerende gedachtegangen en een aantrekkelijke kijk op een groener bestaan.

Shop hier

De natuur als kompas – Tristan Gooley

De natuur als kompas - Tristan Gooley

De natuur als kompas – Tristan Gooley

€ 21,50  –  KNNV

In ‘De natuur als kompas’ vind je geen ecologische tips terug, maar leer je hoe de natuur jou kan helpen om steeds je weg te vinden, waar je ook bent. Als je dit boek leest, word je er aan herinnerd hoe geweldig de natuur eigenlijk wel niet is en wat ze ons allemaal te bieden heeft. Van de zon, tot de sterren en de maan, maar ook de bomen en de planten. Ontdek al hun geheimen en apprecieer de natuur dubbel zo hard!

shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '