Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Autri Taheri via Unsplash

Wist je dat er in je drinkfles heel wat schimmels en bacteriën wonen?

AHA: zo maak je komaf met dat gekke geurtje in je drinkfles

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Ook je drinkfles kan een broedplaats worden voor allerlei bacteriën, en al zeker in de zomer. Daarom raden we je aan om ze regelmatig op de juiste manier af te wassen. Zo maak je ook meteen komaf met dat gekke geurtje dat in je drinkfles hangt.

Goed bezig, want jij drinkt uit een herbruikbare drinkfles! Maar wist je dat die drinkfles af en toe goed schoongemaakt moet worden om alle bacteriën te doden? Wij geven je enkele easy peasy tips om weer uit een frisse drinkfles te drinken.

Ice ice baby

Zelfs na al doet spoelen en shaken blijven er nog heel wat schimmels en bacteriën maar al te graag plakken aan de randen van je drinkfles. Die bestrijd je het best door je drinkfles, na het afspoelen, een nachtje in de diepvriezer te laten rusten. Opgepast: controleer eerst even of je drinkfles bestand is tegen koude temperaturen!

Vaatwastabletten

Je kan natuurlijk speciale tabletten kopen om je drinkfles te reinigen, maar waarom zo moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Breek gewoon een vaatwastablet doormidden en laat die oplossen in een met water gevulde drinkles. Laat het mengsel een nachtje rusten en spoel de bus daarna goed uit. Minstens even makkelijk en veel goedkoper!

Azijn

Heb je de indruk dat er na het spoelen nog altijd een vreemde geur in de fles hangt? Vul ze dan eens op met azijn en laat het een nachtje weken. Was ze daarna af met heet water en een drupje afwasmiddel et voilà, zo goed als nieuw!

Baking soda

Toch niet zo’n fan van azijn? Dan is baking soda je redder in nood! Vul de fles met heet water en voeg er een theelepel baking soda aan toe. Schud een tweetal minuten met de fles en spoel ze daarna nog eens goed uit. You’re welcome!

Meer plasticvrije tips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '