Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Van romantische fictie tot een bakboek vol lekkers: de maand mei heeft veel te bieden op boekenvlak!

8 nieuwe boeken om de maand mei mee door te brengen

Annelies Hart

Het is 30 april en dat wil zeggen: de maand mei staat voor de deur. Als je in april door je hele leeslijst bent geraasd, hoef je niet te vrezen. Ook in mei komen een heleboel boeken uit waarmee je in de tuin of zetel kan zitten.

De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley

De geheimen van de kostschool - Lucinda Riley

De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley

€ 24,99  –  Xander Uitgevers B.V.

Waarover gaat het? In deze spannende roman van Lucinda Riley, bekend van de internationale hitserie ‘De zeven zussen’, onderzoekt detective Jazz Hunter de moord op een vijftienjarige jongen. Ze duikt in de geschiedenis van de school en ontdekt dat er heel veel mensen iets te verbergen hebben. En de tijd begint te dringen, want er vallen meer slachtoffers…

Genre: Mysterie

Beschikbaar vanaf 24 mei.

Bestel hier

Restart – Martine Prenen

Restart - Martine Prenen

Restart – Martine Prenen

€ 29,99  –  Borgerhoff & Lamberigts

Waarover gaat het? ‘RESTART’ is een gids om je leven anders, opnieuw of (nog) beter op de rails te zetten. Ingrijpende gebeurtenissen zijn vaak het spreekwoordelijke duwtje in de rug om de realiteit eens van een andere kant te bekijken. Het boek is een ode aan de vrouwelijke veerkracht. Vrouwen hebben een lange weg afgelegd naar onafhankelijkheid. Maar vandaag lopen we nog altijd tegen muurtjes aan. Dat we (het) soms moe zijn, mag niet verbazen. In haar nieuwste boek vertelt Martine Prenen hoe je je lichaam en geest sterker kan maken.

Genre: non-fictie

Beschikbaar vanaf 25 mei.

Bestel hier

Rateiland – Jo Nesbo

Rateiland - Jo Nesbo

Rateiland – Jo Nesbo

€ 23,99  –  Cargo

Waarover gaat het? In ‘Rateiland’ is de wereld in de greep van een pandemie waar geen vaccin tegen bestand is. Aan de westkust van de Verenigde Staten probeert een groep wetenschappers een veilige haven in zee te creëren terwijl op straat een dodelijke strijd heerst om simpelweg te kunnen overleven. De zoon van de rijkste techgoeroe ter wereld heeft zich aangesloten bij een van de vele gangs die dood en verderf zaaien, en op een avond overvallen en vermoorden zij een jonge vrouw. Haar vader zint op wraak, en hij heeft meer middelen tot zijn beschikking dan de gang ooit had kunnen vermoeden.

Genre: thriller

Beschikbaar vanaf 19 mei.

Bestel hier

Zijn enige vrouw – Peace Adzo Medie

Zijn enige vrouw - Peace Adzo Medie

Zijn enige vrouw – Peace Adzo Medie

€ 22,50  –  Pelckmans

Waarover gaat het? Voor Afi Tekple, een jonge naaister, voelt het leven klein. Ze woont in een dorpje in Ghana met haar moeder. Een onverwacht huwelijksaanzoek van de rijke familie van Elikem Ganyo, een man die ze niet echt kent, lijkt daar verandering in te brengen. Ze zegt ‘ja’, maar ontdekt al snel dat Elikem niet de gedroomde partij is die hij leek. Hij stuurt een stand-in naar hun bruiloft en ze ontmoet hem pas weken na hun huwelijk. Elikem is verliefd op een vrouw die is afgekeurd door zijn familie, die hoopt dat Afi hem op andere gedachten zal brengen.

Genre: humoristische fictie

Beschikbaar vanaf 18 mei.

Bestel hier

Zomer in de B&B – Kaat De Kock

Zomer in de B&B - Kaat De Kock

Zomer in de B&B – Kaat De Kock

€ 20,99  –  Hamley Books

Waarover gaat het? Hanne is samen met haar moeder een B&B begonnen in de Ardennen en de zaken gaan goed. Haar beste vriendin is bevallen van een wolk van een baby, en ook haar nieuwe vriend blijkt perfect te zijn. Het leven kan niet beter, toch? Maar is die vriend misschien niet een beetje té perfect? En waarom verdwijnt haar mama telkens voor het ontbijt? En overleeft de relatie van haar beste vrienden de bemoeienissen van zijn ouders wel?

Genre: feelgoodroman
Beschikbaar vanaf 4 mei.
Bestel hier

Land van echo’s – Mark H. Stokmans

Land van echo's - Mark H. Stokmans

Land van echo’s – Mark H. Stokmans

€ 24,99  –  Ambo|Anthos

Waarover gaat het? Herman Kruijssen vecht in de Eerste Wereldoorlog aan Duitse zijde. Na het einde van de oorlog zwerft hij jarenlang door Europa. Dan breekt de Spaanse Burgeroorlog uit en moet Herman partij kiezen. Trauma’s uit het verleden doemen op. In de chaos van de Burgeroorlog komt er liefde in Hermans leven en wordt hij vader van een zoon. Lukt het Herman in deze woelige tijden, in een land waarvan hij is gaan houden, op zijn eigen morele kompas te varen en zijn vrouw, zijn kind en iedereen die hem dierbaar is te beschermen?

Genre: oorlogsroman

Beschikbaar vanaf 3 mei.

Bestel hier

Junior Bake off

Junior Bake off

Junior Bake off

€ 24,99  –  Manteau

Waarover gaat het? Met dit boek ga je niet in de zetel ploffen, maar in de keuken staan. Trommel je kleine spruit, neefje of nichtje op, of doe het gewoon helemaal alleen. In een handomdraai tover je de mooiste taarten, (cup)cakes, koekjes en andere lekkernijen op tafel. Ga aan de slag met een van de 30 eenvoudige recepten voor zowel beginnende als meer gevorderde bakkers. De receptuur is speciaal ontwikkeld voor jonge bakkertjes, dus ook voor beginnende volwassenen is het ideaal.

Genre: kookboek

Beschikbaar vanaf 5 mei.

Bestel hier

Aan de azuurblauwe zee – Nora Roberts

Aan de azuurblauwe zee - Nora Roberts

Aan de azuurblauwe zee – Nora Roberts

€ 16,99  –  Harpercollins

Waarover gaat het? Cordina, een zonovergoten vorstendom aan de Middellandse Zee, is de achtergrond waartegen de verhalen van vier telgen van de koninklijke familie zich afspelen. Hun leven lijkt een sprookje, maar hun wereld van schoonheid en luxe gaat hand in hand met gevaar en
intrige. Ooit was prins Alexander voor Eve haar sprookjesprins. Maar dat die liefde nergens toe zou leiden, was al snel duidelijk, en daarom vertrok ze. Op Alexanders verzoek keert ze terug naar Cordina. Maar… wat wil hij eigenlijk van haar?

Genre: romantische roman

Beschikbaar vanaf 18 mei.

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '