Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Wedden dat je zelf verliefd wordt op de hoofdpersonages?'

‘Het romantische en sexy ““Zoek het uit, Chloe Brown”” wil je meenemen op reis’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Yes, het is tijd voor een nieuwe #FlairBookClub. Elke maand tipt een redactrice je een van haar must-reads. Zo van die boeken die je niet kan wegleggen. Deze week tipt redactrice Jolien je ‘Zoek het uit, Chloe Brown’, een zeemzoete roman die niet mag ontbreken in je reiskoffer.

Waarover gaat ‘Zoek het uit, Chloe Brown’?

Chloe Brown komt uit een rijke familie, maar wil – na een bijna-doodervaring – leren om onafhankelijk te zijn en haar eigen boontjes te doppen. Daarom gaat ze voor het eerst alleen wonen en stelt ze een bucketlist op waarmee ze aan zichzelf wil bewijzen dat haar leven wél tof is. Alleen steekt de chronische ziekte waarmee ze worstelt daar een stokje voor. Maar Redford Morgan to the resue! Haar sexy, mysterieuze en ietwat brutale buurman gooit haar hele leven overhoop, en helpt haar om haar avontuurlijke kantje te ontdekken. Ondanks hun verschillen groeien Chloe en Red dichter naar elkaar toe, en zoals je weet: opposites attract, maar wil Chloe zich wel binden?

‘Zoek het uit, Chloe Brown’ is het eerste boek in de ‘Zussen Brown’-serie van Talia Hibbert. Ook Chloe’s zussen Dani en Eve komen uitgebreid in het boek aan bod én hebben elk ook hun eigen boek.

Favoriete quote

Talia Hibbert is een crack in beeldspraak en weet exact welke woorden te gebruiken om je helemaal in het verhaal te zuigen. Het lijkt daarom wel alsof je er midden in zit. Het is een roman bomvol mierzoete en een tikkeltje melige quotes, maar van deze, en de achterliggende betekenis ervan, kreeg ik toch kippenvel.

Ze keek hoe het water het witte schuim over haar huid liet glijden, als wolken die over aarde glijden. Als ze ziek en moe was van het ziek en moe zijn, klampte ze zich aan dit soort momenten vast. Gelukzaligheid moest je met beide handen grijpen.

Waarom moet je ‘m absoluut lezen?

Wie nog op zoek is naar een zomerboek om te lezen op het strand heeft dat bij deze gevonden. ‘Zoek het uit, Chloe Brown’ is sexy, romantisch, grappig, dramatisch én leest als een trein. Kortom: de perfecte ingrediënten voor een namiddagje chillen aan het zwembad. Het is een roman zoals je ‘m graag wil lezen: niet té langdradig, en tegelijkertijd toch bondig genoeg om zelf verliefd te worden op de hoofdpersonages. Naast verliefdheid komen ook nog andere thema’s aan bod: vriendschap, familie, ziekte, geldzorgen, mentale gezondheid (applausje!),... het wordt allemaal mooi in het verhaal verweven en doet je bijna geloven dat het non-fictie is.

Ik ben normaal gezien geen fan van melige en voorspelbare romans, maar dit boek wist mij toch helemaal voor zich te winnen. Waarom ‘Zoek het uit, Chloe Brown’ van mij geen vier, maar vijf sterren krijgt? Het is een inclusief verhaal. Talia Hibbert wil het belang van diversiteit uitstralen, zonder dat er te dik op te leggen, en doet dat met glans. Zo zijn de personages niet uitsluitend wit, iets wat in heel wat andere romans helaas wel nog vaak het geval is, en hebben ze allemaal een andere achtergrond. Dat zorgt ervoor dat je je sowieso wel in minstens één personage kan inleven, en dat is een extra motivatie om die 349 pagina’s in een ruk uit te lezen.

Meer boeken die je wil lezen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '