Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Annelies Hart

De gevoelens van het hoofdpersonage komen bijna los van het papier. Met elke pagina geraak je meer geïnvesteerd.

‘””Geloof mij”” hield me van begin tot einde in de ban... en in de war””

Annelies Hart

Yes, het is een nieuwe maand en dat betekent ook een gloednieuwe #FlairBookClub. Elke maand tipt één van onze redactrices je een van haar must-reads. Zo van die boeken die je niet kan wegleggen. Deze week tipt redactrice Annelies je ‘Geloof mij’, een thriller die haar uit haar reading slump haalde en bijna evenveel geslaagde plottwists als hoofdstukken telt.

Waarover gaat ‘Geloof mij’?

‘Geloof mij’ vertelt het verhaal van Claire Wright, een werkloze actrice die na een woelig leven in Londen besloten heeft het geluk te zoeken in New York City. Ze komt er als actrice echter niet aan de bak en besluit haar toneelervaring dan maar op een andere manier in te zetten: voor een advocatenbureau gespecialiseerd in echtscheidingen. Haar job? Getrouwde mannen verleiden waarvan de vrouwen denken dat ze vreemdgaan.

Claire blinkt uit in haar ietwat rare werk en alles loopt gesmeerd, tot een van haar doelwitten, Patrick, achteraf hoofdverdachte blijkt te zijn in de moord op zijn vrouw. De politie vraagt de actrice om undercover op zoek te gaan naar bewijsmateriaal, maar hoe meer tijd ze met Patrick doorbrengt, hoe meer de lijnen tussen werkelijkheid en spel vervagen. Wie is hier nu eigenlijk de verdachte?

Favoriete quote

De thriller staat vol van de (verwijzingen naar) gedichten van Baudelaire, maar toch is de sterkste quote niet afkomstig van de Franse poëet. De zin die mij het hardst raakt is kort, maar omschrijft perfect hoe veel mensen zich voelen in een maatschappij waar schone schijn zegeviert.

Als je te lang een masker draagt, kan het gebeuren dat het aan je huid blijft plakken.

Waarom moet je ‘m absoluut lezen?

Ik ben nooit een grote fan geweest van thrillers, tot ik een tijdje geleden in een reading slump geraakte en even geen mentale energie meer had voor de psychologische romans die hier normaal gezien de revue passeren. Een rondje op Goodreads leerde mij dat JP Delaney het niet slecht deed en een paar dagen later zat ik dus met ‘Geloof mij’ op mijn schoot.

Ik kan met zekerheid zeggen dat het een van de meest chaotische boeken is die ik ooit heb gelezen. Enerzijds door de plottwists, omdat je zowat in elke hoofdstuk iemand anders verdenkt. Anderzijds door de manier van schrijven. Omdat het hoofdpersonage zo hard opgaat in haar acteercarrière zijn bepaalde delen van het verhaal plots midden in de pagina uitgeschreven als een script. Het overviel me tijdens de eerste twee hoofdstukken, maar eens ik daar voorbij was kon ik het boek niet meer neerleggen.

Ik kan niet zeggen dat ‘Geloof mij’ je verfrissende levenswijsheden bijbrengt, maar als je even wil verdwijnen in een boek is deze thriller perfect. Ik kon me meteen inleven in het hoofdpersonage, omdat de auteur je zo’n open en eerlijke blik in haar hoofd geeft. Haar gevoelens komen bijna los van het papier, waardoor je met elke pagina meer en meer geïnvesteerd raakt in het verhaal. ‘Geloof mij’ hield me van begin tot einde in de ban... en in de war. Want net toen ik dacht dat ik alle mogelijke eindes op een rijtje had, verraste het verhaal me compleet.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '