Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

In deze papieren parels claimen vrouwelijke auteurs of straffe hoofdpersonages hun eigen stem.

11 boeken over vrouwen die draaien rond empowerment, inspiratie en persoonlijke groei

Er is niets krachtiger dan vrouwen die elkaar inspireren en toejuichen om de beste versie van zichzelf te worden. Ter ere van Internationale Vrouwendag zetten we dan ook met plezier deze grootse dames en hun straffe boeken, e-books en luisterboeken in de kijker voor een stevige portie female empowerment en ontroerende verhalen!

Ongetemd leven – Glennon Doyle

Ongetemd leven - Glennon Doyle

Ongetemd leven – Glennon Doyle

€ 22,99  –  Bol

Waarover gaat het? Hoe zou het voelen om helemaal onszelf te zijn? Ongetemd en ongeremd? De Amerikaanse schrijfster en activist Glennon Doyle, bevrijdde zichzelf als ongetemde vrouw, en wil met haar eigen verhaal andere vrouwen inspireren om hun innerlijke stem te vinden en kritisch naar de wereld te kijken. Voor wie het jachtluipaard in zichzelf wil bevrijden, voor meer pittig geluk en onbeschaamde zelfzekerheid in je leven. PS Ook Adele raadde dit boek aan!

Genre: biografie, zelfhulp

Shop hier

Manifesteren kun je leren: de kunst om je dromen te realiseren – Willemijn Welten

Manifesteren kun je leren: de kunst om je dromen te realiseren - Willemijn Welten

Manifesteren kun je leren: de kunst om je dromen te realiseren – Willemijn Welten

€ 12,99  –  Storytel

Waarover gaat het? Het luisterboek ‘Manifesteren kun je leren’ is ervan overtuigd dat manifestatie voor iedereen weggelegd is. Willemijn deelt haar eigen verhaal en dat van anderen om te laten zien wat manifesteren hen heeft gebracht en helpt ze jou op weg om zelf aan de slag te gaan. Leer wat jouw purpose is, welke blokkades er zijn en hoe je een shift in je energie kunt brengen. Zodat jij weet wat je wilt en de moed hebt om hiervoor te gaan.

Genre: non-fictie, zelfhulp

Shop hier

Wij zijn de wolven – Evie Wyld

Wij zijn de wolven - Evie Wyld

Wij zijn de wolven – Evie Wyld

€ 22,99  –  De Bezige Bij

Waarover gaat het? In ‘Wij zijn de wolven’ volgen we drie verhalen van vrouwen die zijn verbonden tegen de achtergrond van het Schotse rotseiland Bass Rock. Zo vlucht Sarah in de achttiende eeuw wanneer ze ervan wordt beschuldigd een heks te zijn, moet Ruth tijdens de Tweede Wereldoorlog zich nestelen in een nieuw huis met een nieuwe echtgenoot, en zoekt Vivian zestig jaar later na het overlijden van haar vader een uitweg in Ruths leegstaande huis. Evie Wyld weeft de levens van het drietal moeiteloos door elkaar, met thema’s rond misbruik, woede en liefde.

Genre: roman

Shop hier

Zachtop Lachen – Malou Holshuijsen

Zachtop Lachen - Malou Holshuijsen

Zachtop Lachen – Malou Holshuijsen

€ 12,99  –  Storytel

Waarover gaat het? Als Malou van het ene op het andere moment ’s nachts bang is om te gaan slapen en zich overdag niet meer in het verkeer durft te begeven, wordt ze geconfronteerd met de tekortkomingen van haar oh-zo humoristische kijk op de werkelijkheid. Geheel onvrijwillig maakt Malou de balans op. Waar komt haar grenzeloze sarcasme nou werkelijk vandaan? En wat heeft het familiemotto, ‘eten is zilver en zwijgen is goud’ met dit alles te maken? Zachtop lachen van Malou Holshuijsen is een rauwe dialoog tussen een psycholoog en een patiënt-in-ontkenning over een allesbepalend geheim, afgewisseld met het tenenkrommende verhaal van een op het oog zorgeloos bestaan.

Tip: geen zin om te lezen? Dit boek kan je ook beluisteren via Storytel.

Genre: coming of age verhaal

Shop hier

Damn, Honey – Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Damn, Honey - Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Damn, Honey – Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

€ 7,99  –  Blossom Books Bold

Waarover gaat het? ‘Damn, Honey’ is naar verluidt ‘een positief pleidooi om te doen waar jij zin in hebt’. Waarom? Omdat schrijversduo Nydia en Marie Lotte helemaal klaar zijn met misvattingen rond het vrouw zijn. Zoals seks dat om mannen zou moeten draaien, dat nafluiten de fout is van vrouwen en dat rolletjes en flappen best verborgen blijven. Kortom: dingen die je ‘damn, honey’ doen uitroepen. Met het boek wil het duo inspireren om al die zaken aan de kant te zetten, jezelf te ontdekken en kritisch na te denken over de wereld waarin we als vrouwen staan.

Genre: non-ficite, lifestyle

Shop hier

Normale mensen – Sally Rooney

Normale mensen - Sally Rooney

Normale mensen – Sally Rooney

€ 29,90  –  Boekenbalie

Waarover gaat het?Marianne en Connell groeien op in hetzelfde stadje in landelijk Ierland, waar hun verschillende werelden nauwelijks overlappen. Ze ontmoeten elkaar alleen wanneer de moeder van Connell het huis van Marianne schoonmaakt. Als ze allebei naar het prestigieuze Trinity College in Dublin gaan, blijkt op die universiteit dat zich door de jaren heen een diepe band heeft gevormd. Normale mensen is een intense roman die je je eigen liefdes laat herbeleven.

Genre: roman

Shop hier

Het geschenk – Edith Eger

Het geschenk - Edith Eger

Het geschenk – Edith Eger

€ 20  –  Bol

Waarover gaat het? Therapeut en Holocaustoverlever Edith Eger verzamelt in haar boek twaalf lessen die je leven kunnen redden. Ze nodigt uit om de meest uitdagende periodes in je leven te bekijken als wijze leermeesters en daar kracht uit te putten. In deze gids leer je dus je eigen gedachten te veranderen en anders in het leven te staan.

Genre: non-fictie, autobiografisch, zelfhulp

Shop hier

De ideale vrouw die ik nooit was – Sofie Rozendaal

De ideale vrouw die ik nooit was - Sofie Rozendaal

De ideale vrouw die ik nooit was – Sofie Rozendaal

€ 23,99  –  Volt

Waarover gaat het? In ‘De ideale vrouw die ik nooit was’ bespreekt Sofie Rozendaal haar ‘vergeefse zoektocht naar perfectie’. Wanneer er bij de auteur een voorstadium van baarmoederhalskanker wordt ontdekt, reflecteert ze tijdens een nacht in het ziekenhuis terug op haar jeugdliefdes en hoe haar obsessie met perfectie is begonnen. Maar een verkeersongeval zal haar wakker schudden en haar op een ander pad brengen, waarin dat ideaalplaatje wordt losgelaten. Jaren later heeft ze toch nog de neiging om toe te geven aan het lievemeisjessyndroom en vertelt ze nuchter over haar worstelingen en kwetsbaarheden.

Genre: non-fictie, biografisch

Shop hier

De stof in haar handen – Bianca Pitzorno

De stof in haar handen - Bianca Pitzorno

De stof in haar handen – Bianca Pitzorno

€ 21,99  –  Signatuur

Waarover gaat het? In het Italiaanse Sardinië, probeert een jonge naaister begin twintigste eeuw haar weg naar vrijheid te vinden in een wereld die in de greep is van dominante mannen. In ‘De stof in haar handen’ volgen we haar tijdens het opnemen, knippen en naaien in elk huis en hoe ze luistert naar de inspirerende verhalen van de vrijgevochten vrouwen om haar heen.

Genre: roman

Shop hier

De moeder van Frankenstein – Almudena Grandes

De moeder van Frankenstein - Almudena Grandes

De moeder van Frankenstein – Almudena Grandes

€ 29,99  –  Signatuur

Waarover gaat het? ‘De moeder van Frankenstein’ is een verhaal ter nagedachtenis aan vrouwen die geen vrijheid hebben gekend. In het boek volgen we het leven van een vrouw en haar man die zich verzetten tegen dictator Franco die Spanje in zijn greep heeft tijdens de jaren vijftig. Dat zorgt voor ijzingwekkende confrontaties, een onvergetelijk liefdesverhaal en thema’s rond katholicisme.

Genre: roman

Shop hier

Kleed jezelf gelukkig – Manon Meijers

Kleed jezelf gelukkig - Manon Meijers

Kleed jezelf gelukkig – Manon Meijers

€ 12,99  –  Storytel

Waarover gaat het? In ‘Kleed jezelf gelukkig’ vertelt modestyliste Manon Meijers je dat je kleding een stuk belangrijker is dan je in eerste instantie dacht. Volgens Manon onderschatten we de kracht van kleding en leren we die nooit goed in te zetten. En dat is zonde, want je kunt jezelf gelukkig kleden. Stap voor stap laat Meijers zien hoe je dat doet. Ze staat ook wel bekend als The Style Shrink omdat ze de verbinding maakt tussen psychologie en styling. Haar missie is om vrouwen af te laten rekenen met een ongezond lichaamsbeeld en om het leuk te maken om ’s ochtends voor de spiegel en voor de kast te staan.

Genre: non-fictie, zelfhulp, luisterboek

Shop hier

Lees ook:

ludivine de donder vrouwendag
laurence vrouwendag single mom
vrouwendag interview rosie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '