Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

In deze papieren parels claimen vrouwelijke auteurs of straffe hoofdpersonages hun eigen stem.

11 boeken over vrouwen die draaien rond empowerment, inspiratie en persoonlijke groei

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Er is niets krachtiger dan vrouwen die elkaar inspireren en toejuichen om de beste versie van zichzelf te worden. Ter ere van Internationale Vrouwendag zetten we dan ook met plezier deze grootse dames en hun straffe boeken in de kijker voor een stevige portie female empowerment en ontroerende verhalen!

Ongetemd leven – Glennon Doyle

Ongetemd leven - Glennon Doyle

Ongetemd leven – Glennon Doyle

€ 20,99  –  Kosmos Uitgevers

Waarover gaat het? Hoe zou het voelen om helemaal onszelf te zijn? Ongetemd en ongeremd? De Amerikaanse schrijfster en activist Glennon Doyle, bevrijdde zichzelf als ongetemde vrouw, en wil met haar eigen verhaal andere vrouwen inspireren om hun innerlijke stem te vinden en kritisch naar de wereld te kijken. Voor wie het jachtluipaard in zichzelf wil bevrijden, voor meer pittig geluk en onbeschaamde zelfzekerheid in je leven. PS Ook Adele raadde dit boek aan!

Genre: biografie, zelfhulp

shop hier

Wij zijn de wolven – Evie Wyld

Wij zijn de wolven - Evie Wyld

Wij zijn de wolven – Evie Wyld

€ 21,99  –  De Bezige Bij

Waarover gaat het? In ‘Wij zijn de wolven’ volgen we drie verhalen van vrouwen die zijn verbonden tegen de achtergrond van het Schotse rotseiland Bass Rock. Zo vlucht Sarah in de achttiende eeuw wanneer ze ervan wordt beschuldigd een heks te zijn, moet Ruth tijdens de Tweede Wereldoorlog zich nestelen in een nieuw huis met een nieuwe echtgenoot, en zoekt Vivian zestig jaar later na het overlijden van haar vader een uitweg in Ruths leegstaande huis. Evie Wyld weeft de levens van het drietal moeiteloos door elkaar, met thema’s rond misbruik, woede en liefde.

Genre: roman

shop hier

Krabben: van vrouw tot vrouw – Daan Borrel & Milou Deelen

Krabben: van vrouw tot vrouw - Daan Borrel & Milou Deelen

Krabben: van vrouw tot vrouw – Daan Borrel & Milou Deelen

€ 22,99  –  Nijgh & Van Ditmar

Waarover gaat het? Milou Deelen ondervond heel wat slutshaming binnen haar studentenvereniging waarin enkel vrouwen mochten zitten. Als reactie daarop, onderzoeken zij en dichte vriendin Daan met hun boek ‘Krabben’ waarom vrouwen de neiging hebben om elkaar zonder genade te veroordelen en zelfs neer te halen. Ze stellen zich de vraag of we echt krabben zijn die elkaar onderdompelen om zelf hogerop te geraken, en kijken naar manieren om het anders te doen: elkaar bevrijden van die neerhalende blik.

Genre: non-fictie

shop hier

Damn, Honey – Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Damn, Honey - Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Damn, Honey – Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

€ 7,99  –  Blossom Books Bold

Waarover gaat het? ‘Damn, Honey’ is naar verluidt ‘een positief pleidooi om te doen waar jij zin in hebt’. Waarom? Omdat schrijversduo Nydia en Marie Lotte helemaal klaar zijn met misvattingen rond het vrouw zijn. Zoals seks dat om mannen zou moeten draaien, dat nafluiten de fout is van vrouwen en dat rolletjes en flappen best verborgen blijven. Kortom: dingen die je ‘damn, honey’ doen uitroepen. Met het boek wil het duo inspireren om al die zaken aan de kant te zetten, jezelf te ontdekken en kritisch na te denken over de wereld waarin we als vrouwen staan.

Genre: non-ficite, lifestyle

shop hier

Al wat goud op de bergen is – C Pam Zhang

Al wat goud op de bergen is - C Pam Zhang

Al wat goud op de bergen is – C Pam Zhang

€ 23,99  –  Signatuur

Waarover gaat het? Lucy en Sam, twee Chinees-Amerikaanse kinderen, vluchten door het Wilde Westen tijdens de Amerikaanse gold rush, wanneer ook hun ouders plotseling het leven laten. Ze verlaten hun mijnstadje, en rooien door een gevaarlijk landschap met het lijk van hun vader, op zoek naar een plek om hem met eer te begraven en opnieuw te beginnen. ‘Al wat goud op de bergen is’ is een onvergetelijk avonturenverhaal over verlangens van een immigrantenkind die op zoek is naar een thuis.

Genre: roman, coming of age

shop hier

Het geschenk – Edith Eger

Het geschenk - Edith Eger

Het geschenk – Edith Eger

€ 20  –  Lev.

Waarover gaat het? Therapeut en Holocaustoverlever Edith Eger verzamelt in haar boek twaalf lessen die je leven kunnen redden. Ze nodigt uit om de meest uitdagende periodes in je leven te bekijken als wijze leermeesters en daar kracht uit te putten. In deze gids leer je dus je eigen gedachten te veranderen en anders in het leven te staan.

Genre: non-fictie, autobiografisch, zelfhulp

shop hier

De ideale vrouw die ik nooit was – Sofie Rozendaal

De ideale vrouw die ik nooit was - Sofie Rozendaal

De ideale vrouw die ik nooit was – Sofie Rozendaal

€ 21,99  –  Volt

Waarover gaat het? In ‘De ideale vrouw die ik nooit was’ bespreekt Sofie Rozendaal haar ‘vergeefse zoektocht naar perfectie’. Wanneer er bij de auteur een voorstadium van baarmoederhalskanker wordt ontdekt, reflecteert ze tijdens een nacht in het ziekenhuis terug op haar jeugdliefdes en hoe haar obsessie met perfectie is begonnen. Maar een verkeersongeval zal haar wakker schudden en haar op een ander pad brengt, waarin dat ideaalplaatje wordt losgelaten. Jaren later heeft ze toch nog de neiging om toe te geven aan het lievemeisjessyndroom en vertelt ze nuchter over haar worstelingen en kwetsbaarheden.

Genre: non-fictie, biografisch

shop hier

De stof in haar handen – Bianca Pitzorno

De stof in haar handen - Bianca Pitzorno

De stof in haar handen – Bianca Pitzorno

€ 21,99  –  Signatuur

Waarover gaat het? In het Italiaanse Sardinië, probeert een jonge naaister begin twintigste eeuw haar weg naar vrijheid te vinden in een wereld die in de greep is van dominante mannen. In ‘De stof in haar handen’ volgen we haar tijdens het opnemen, knippen en naaien in elk huis en hoe ze luistert naar de inspirerende verhalen van de vrijgevochten vrouwen om haar heen.

Genre: roman

shop hier

Geen deel van de wereld – Stefanie de Velasco

Geen deel van de wereld - Stefanie de Velasco

Geen deel van de wereld – Stefanie de Velasco

€ 23,99  –  Bruna Uitgevers

Waarover gaat het? Fan van de Netflixserie ‘Unorthodox’? Dan is ‘Geen deel van de wereld’ van Stefanie de Velasco – die als vijftienjarige zelf uit een religieuze gemeenschap stapte – iets voor jou. We volgen het verhaal van tiener Esther wiens beste vriendin Sulamith abrupt verdwijnt. Terwijl Esthers ouders van deur tot deur gaan als Jehova’s Getuigen, probeert de tiener uit te dokteren wat er met haar vriendin is gebeurd. Zo stuit ze op een familiegeschiedenis die voor haar geborgen werd gehouden. In deze ontroerende roman lees je hoe het is om op te groeien in een religieuze gemeenschap.

Genre: roman

shop hier

De moeder van Frankenstein – Almudena Grandes

De moeder van Frankenstein - Almudena Grandes

De moeder van Frankenstein – Almudena Grandes

€ 29,99  –  Signatuur

Waarover gaat het? Spaanse bestsellerauteur Almudena Grandes brengt opnieuw geschiedenis tot leven, zo schreef ze ‘De moeder van Frankenstein’ ter nagedachtenis aan vrouwen die geen vrijheid hebben gekend. In het boek volgen we het verhaal van een vrouw en haar man die zich verzetten tegen dictator Franco die Spanje in zijn greep heeft tijdens de jaren vijftig. Dat zorgt voor ijzingwekkende confrontaties, een onvergetelijk liefdesverhaal en thema’s rond katholicisme.

Genre: roman

shop hier

Zorgenmeisje – Frauke Cosaert

Zorgenmeisje - Frauke Cosaert

Zorgenmeisje – Frauke Cosaert

€ 24,99  –  Manteau

Waarover gaat het? Frauke’s leven gaat op z’n kop staan wanneer ze haar zorgenkind Marie verwelkomt op de wereld. In ‘Zorgenmeisje’ volgen we het aangrijpende verhaal over hoe een buitengewoon gezin z’n weg baant door de hoogtes en laagtes van het leven. Over hoop, verdriet, geluk en grote vraagtekens die bij mantelzorg komen kijken.

Genre: non-fictie, biografisch

shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '