Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Thought Catalog via Pexels

Je gsm gebruiken om meer te lezen lijkt tegenstrijdig, maar niet als je weet hoe het moet.

MUST DOWNLOAD: Goodreads, de app die je twee keer zoveel doet lezen

Annelies Hart

Heb je zin gekregen om in een boek te duiken na het lezen van onze #FlairBookClub, maar raak je niet gemotiveerd? Er zijn veel tips die je kunnen helpen, maar de app Goodreads blijft toch een van de beste.

Je gsm gebruiken om meer te lezen. Op het eerste gezicht lijkt dat erg tegenstrijdig, maar niet als je weet hoe je het moet doen. Goodreads is namelijk een platform dat je kan gebruiken op je smartphone én je computer, dat mensen samenbrengt die van lezen houdt. Zie het als een boekenclub 2.0. Je vindt er leesaanbevelingen, reviews, nieuwe releases en elk jaar houdt de app zelfs verkiezingen voor de beste boeken van het jaar per genre. Kortom: alles wat elke boekenwurm wil weten, vind je er.

Hoe werkt het?

De eerste stap is simpel: je maakt jezelf natuurlijk een profiel aan. Eens we die formaliteit gepasseerd zijn is het tijd voor het echte werk: je boekenplanken vullen. Elk acount telt drie planken: read, want to read en currently reading. In de eerste komen alle boeken te zitten die je al gelezen hebt, de tweede groepeert alle boeken die je nog wil lezen zodat je er nooit meer een uit het oog verliest en de laatste laat je bijhouden hoe ver je zit in het boek dat je op dit moment in de ban houdt.

Ooit al het gevoel gehad dat je maar niet verder geraakt in je boek omdat je ontmoedigt raakt door hoe traag het lijkt te gaan? Daar is de ‘currently reading’-plank dus ideaal voor. Elke keer dat je je een aantal pagina’s hebt gelezen, kan je namelijk ingeven op welke bladzijde je gestopt bent en rekent Goodreads voor je uit hoeveel procent van het boek je al achter de kiezen hebt. Precies Evy Gruyaert die je tijdens Start To Run zegt dat je nog maar een minuutje te gaan hebt.

Reading Challenge

Je boekenplanken zijn niet het enige dat je op je profiel vindt: je kan namelijk ook je eigen Reading Challenge opzetten. Hoeveel boeken wil jij dit jaar lezen? Zet jezelf een doel op 1 januari en de app houdt exact voor je bij of je op schema zit, een tandje moet bijsteken of net tijd over hebt en je doel ruimschoots gaat overstijgen.

Als je echt voor 100 % in Goodreads wil opgaan, kan je natuurlijk ook het profiel van vrienden beginnen volgen en daar inspiratie uithalen. Motiveer elkaar om die Reading Challenge te halen of vind een nieuw boek door de topreview van je beste vriendin.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '