Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Boeken die je het liefst in één keer uitleest, op je ligzetel.

8 boeken die perfect zijn voor aan het zwembad

Annelies Hart

Vertrek jij naar de zon? Of ben je een van de gelukkigen met een zwembad in de tuin? Deze boeken zijn ideaal om te lezen terwijl je ligt te luieren naast het water.

Stranddagboek – Emily Henry

Stranddagboek - Emily Henry

Stranddagboek – Emily Henry

€ 21,99  –  The House of Books

Waarover gaat het? January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type dat gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantische writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen en hun leven voorgoed verandert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.

Genre: romantische fictie

Bestel hier

Een zomer vol verrassingen – Tessa Bailey

Een zomer vol verrassingen - Tessa Bailey

Een zomer vol verrassingen – Tessa Bailey

€ 12,99  –  Volt

Waarover gaat het? Piper is een hippe, verwende influencer en partygirl. Wanneer een avondje feesten uit de hand loopt en Piper echt in de problemen komt, besluit haar stiefvader dat het genoeg is geweest. Hij vindt dat Piper moet leren wat verantwoordelijkheid is, en hij stuurt haar zonder geld naar een havenstadje om daar de kroeg van haar overleden vader te runnen.

Genre: romantische fictie

Beschikbaar vanaf 14 juli.

Bestel hier

De gastenlijst – Lucy Foley

De gastenlijst - Lucy Foley

De gastenlijst – Lucy Foley

€ 20,99  –  Boekerij

Waarover gaat het? Jules en Will kunnen hun geluk niet op. Eindelijk is het zover: hun bruiloft op een schitterend eiland voor de Ierse kust.
Terwijl de laatste voorbereidingen worden getroffen en de gasten langzaam binnendruppelen, nadert er een storm. Wanneer die in alle hevigheid losbarst, kan niemand nog van het eiland af. Oud zeer steekt de kop op, lang vergeten vetes worden uitgevochten en de stemming op het eiland wordt alsmaar grimmiger. Maar niemand kon vermoeden dat een van de aanwezigen in staat was tot moord. Iedereen heeft geheimen. Iedereen heeft een motief. Een van hen zal het eiland niet levend verlaten. Maar wie?

Genre: thriller

Bestel hier

€ 10  –  Karakter Uitgevers B.V.

Waarover gaat het? ‘Het leukste van mijn tijd op de middelbare school’, dat is wat er over de Rome-reis wordt gezegd. Juul, Fenna en Sam zijn een dag voor vertrek dan ook op van de zenuwen. Fenna kan niet wachten om samen met haar vriendje Niels romantisch door Rome te wandelen. Maar Juul heeft ook gevoelens voor Niels. Moet ze hier met hem over praten? Dan gebeurt er iets wat de boel op scherp zet: tijdens het avondeten blijkt Fenna spoorloos verdwenen. Als de vriendengroep vervolgens vage berichten met aanwijzingen krijgt, staan ze voor een moeilijke keuze.

Genre: romantische fictie

Bestel hier

De overlevenden – Alex Schulman

De overlevenden - Alex Schulman

De overlevenden – Alex Schulman

€ 12,50  –  De Bezige Bij

Waarover gaat het? Drie broers keren terug naar het vakantiehuis bij het meer waar twintig jaar eerder een ongeluk heeft plaatsgevonden dat hun leven voor altijd heeft veranderd. Ze hebben de as van hun overleden moeder mee om uit te strooien. Benjamin bestuurt de auto, Pierre zit naast hem en Nils zit op de achterbank. Het is een reis naar hun verleden, naar een tijd waarin ze als jongens door hun ouders volledig aan hun lot werden over gelaten. Nu zijn ze jongemannen, uit elkaar gegroeid, maar nog altijd verbonden door een gedeelde geschiedenis van strijd om de aandacht van hun vader, en om de onvoorspelbare liefde van hun moeder.

Genre: literaire fictie

Bestel hier

Zomerhuis met zwembad – Herman Koch

Zomerhuis met zwembad - Herman Koch

Zomerhuis met zwembad – Herman Koch

€ 15  –  Ambo|Anthos

Waarover gaat het? Huisarts Marc Schlosser heeft een medische fout begaan waardoor beroemd acteur Ralph Meier overlijdt. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de Medische Tuchtraad. Over die Tuchtraad maakt hij zich niet echt zorgen: Een schorsing van een paar maanden, daar komt het op neer. We kennen elkaar allemaal, meer zal het niet worden. Maar is het wel een medische fout? Marc had immers een rekening te vereffenen met zijn patiënt, die net iets te veel belangstelling toonde voor diens mooie vrouw Caroline. Of heeft het alles te maken met de gebeurtenissen in het zomerhuis waar het echtpaar Meier het gezin Schlosser had uitgenodigd?

Genre: literaire fictie

Bestel hier

People We Meet on Vacation – Emily Henry

People We Meet on Vacation - Emily Henry

People We Meet on Vacation – Emily Henry

€ 10  –  The House of Books

Waarover gaat het? Poppy en Alex. Alex en Poppy. Ze hebben niets gemeen. Zij is impulsief. Hij is bedachtzaam. Zij heeft een onverzadigbare reislust. Hij blijft liever thuis met een boek. En toch zijn ze de allerbeste vrienden. Het grootste deel van het jaar wonen ze ver uit elkaar – zij in New York en hij in hun geboortedorpje – maar elke zomer gaan ze samen op vakantie. Tot het één zomer helemaal misloopt en ze elkaar niet meer spreken...
Nu zit Poppy in een sleur. Als iemand vraagt wanneer ze voor het laatst echt gelukkig was, antwoordt ze zonder twijfel dat het die noodlottige, laatste zomer met Alex was. En dus besluit ze haar beste vriend te overtuigen om nog één keer samen op vakantie te gaan en alles bij te leggen. Wat zou er mis kunnen gaan?

Genre: romantiek

Bestel hier

Het feest van de eeuw – Taylor Jenkins Reid

Het feest van de eeuw - Taylor Jenkins Reid

Het feest van de eeuw – Taylor Jenkins Reid

€ 21,99  –  Ambo|Anthos

Waarover gaat het? Malibu, 1983, de dag van het zomerfeest van de Riva’s, met wie iedereen gezien wil worden. De jetset van LA kijkt er zoals elk jaar naar uit. Behalve Nina Riva: zij was liever ergens anders geweest. Ze staat niet graag in het middelpunt en is bovendien net gedumpt door haar beroemde echtgenoot. En misschien haar broer Hud ook niet: hij heeft nog iets op te biechten aan zijn broer Jay, die zelf niet kan wachten totdat het zover is, want de vrouw van zijn dromen komt. En de jongste, Kit, heeft zo haar eigen geheimen, inclusief een stiekem uitgenodigde gast. Tegen middernacht is het feest in volle gang, tegen de ochtend is de villa in vlammen opgegaan…

Genre: fictie

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '