Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Boeken die je het liefst in één keer uitleest, op je ligzetel.

8 boeken die perfect zijn voor aan het zwembad

Annelies Hart

Vertrek jij naar de zon? Of ben je een van de gelukkigen met een zwembad in de tuin? Deze boeken zijn ideaal om te lezen terwijl je ligt te luieren naast het water.

Stranddagboek – Emily Henry

Stranddagboek - Emily Henry

Stranddagboek – Emily Henry

€ 21,99  –  The House of Books

Waarover gaat het? January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type dat gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantische writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen en hun leven voorgoed verandert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.

Genre: romantische fictie

Bestel hier

Een zomer vol verrassingen – Tessa Bailey

Een zomer vol verrassingen - Tessa Bailey

Een zomer vol verrassingen – Tessa Bailey

€ 12,99  –  Volt

Waarover gaat het? Piper is een hippe, verwende influencer en partygirl. Wanneer een avondje feesten uit de hand loopt en Piper echt in de problemen komt, besluit haar stiefvader dat het genoeg is geweest. Hij vindt dat Piper moet leren wat verantwoordelijkheid is, en hij stuurt haar zonder geld naar een havenstadje om daar de kroeg van haar overleden vader te runnen.

Genre: romantische fictie

Beschikbaar vanaf 14 juli.

Bestel hier

De gastenlijst – Lucy Foley

De gastenlijst - Lucy Foley

De gastenlijst – Lucy Foley

€ 20,99  –  Boekerij

Waarover gaat het? Jules en Will kunnen hun geluk niet op. Eindelijk is het zover: hun bruiloft op een schitterend eiland voor de Ierse kust.
Terwijl de laatste voorbereidingen worden getroffen en de gasten langzaam binnendruppelen, nadert er een storm. Wanneer die in alle hevigheid losbarst, kan niemand nog van het eiland af. Oud zeer steekt de kop op, lang vergeten vetes worden uitgevochten en de stemming op het eiland wordt alsmaar grimmiger. Maar niemand kon vermoeden dat een van de aanwezigen in staat was tot moord. Iedereen heeft geheimen. Iedereen heeft een motief. Een van hen zal het eiland niet levend verlaten. Maar wie?

Genre: thriller

Bestel hier

€ 10  –  Karakter Uitgevers B.V.

Waarover gaat het? ‘Het leukste van mijn tijd op de middelbare school’, dat is wat er over de Rome-reis wordt gezegd. Juul, Fenna en Sam zijn een dag voor vertrek dan ook op van de zenuwen. Fenna kan niet wachten om samen met haar vriendje Niels romantisch door Rome te wandelen. Maar Juul heeft ook gevoelens voor Niels. Moet ze hier met hem over praten? Dan gebeurt er iets wat de boel op scherp zet: tijdens het avondeten blijkt Fenna spoorloos verdwenen. Als de vriendengroep vervolgens vage berichten met aanwijzingen krijgt, staan ze voor een moeilijke keuze.

Genre: romantische fictie

Bestel hier

De overlevenden – Alex Schulman

De overlevenden - Alex Schulman

De overlevenden – Alex Schulman

€ 12,50  –  De Bezige Bij

Waarover gaat het? Drie broers keren terug naar het vakantiehuis bij het meer waar twintig jaar eerder een ongeluk heeft plaatsgevonden dat hun leven voor altijd heeft veranderd. Ze hebben de as van hun overleden moeder mee om uit te strooien. Benjamin bestuurt de auto, Pierre zit naast hem en Nils zit op de achterbank. Het is een reis naar hun verleden, naar een tijd waarin ze als jongens door hun ouders volledig aan hun lot werden over gelaten. Nu zijn ze jongemannen, uit elkaar gegroeid, maar nog altijd verbonden door een gedeelde geschiedenis van strijd om de aandacht van hun vader, en om de onvoorspelbare liefde van hun moeder.

Genre: literaire fictie

Bestel hier

De waarheid – Colleen Hoover

De waarheid - Colleen Hoover

De waarheid – Colleen Hoover

€ 16  –  Z&K

Waarover gaat het? Lowen is een schrijfster die amper kan rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden?

Genre: thriller

Bestel hier

Angstige Mensen – Fredrik Backman

Angstige Mensen - Fredrik Backman

Angstige Mensen – Fredrik Backman

€ 10  –  Volt

Waarover gaat het? Het bezoeken van een open huis is meestal geen kwestie van leven of dood, maar het wordt precies dat wanneer een bankrover na een mislukte overval een appartement binnenvalt waar op dat moment een bezichtiging plaatsvindt. Onder de aanwezigen bevinden zich onder anderen een zevenentachtigjarige vrouw die lang genoeg heeft geleefd om niet bang te worden als ze wordt bedreigd met een pistool, een jong stel dat op het punt staat voor het eerst een kind te krijgen maar het over niets eens lijkt te kunnen worden, en een mysterieuze man die zich heeft opgesloten in het toilet. Tijdens deze bezichtiging die ineens een gijzeling is geworden leren de aanwezigen elkaar steeds beter kennen en onthullen ze tegen wil en dank verrassende waarheden over zichzelf.

Genre: humoristische roman

Bestel hier

Gesprekken met vrienden – Sally Rooney

Gesprekken met vrienden - Sally Rooney

Gesprekken met vrienden – Sally Rooney

€ 8,99  –  Ambo|Anthos

Waarover gaat het? Frances is 21 jaar oud, koel en observerend. Ze studeert en doet samen met haar beste vriendin Bobbi aan poetryslams in Dublin, waar ze gespot worden door journalist Melissa. Frances raakt tegen wil en dank onder de indruk van haar en haar echtgenoot Nick, die nooit echt is doorgebroken als acteur. Wat aan het begin een onschuldige flirt lijkt, groeit al snel uit tot een vreemd soort intimiteit. Frances probeert haar leven geordend te houden, maar haar relaties ontsnappen steeds meer aan haar greep. Dan probeert ze iets radicaals: van moment tot moment leven.

Genre: literaire fictie

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '