Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Standaard Boekhandel

Alert boekenwurmen!

YES: Standaard Boekhandel opent een speciale Young Adult-kelder in Leuven

Annelies Hart

Lezen is weer hip! Dankzij TikTok en Instagram duiken alsmaar meer mensen opnieuw met hun neus in de boeken. Vooral jongeren hebben de smaak te pakken en daar speelt Standaard Boekhandel nu op in met #YA-Underground: een lees- en belevingsruimte voor Gen-Z’ers.

Ben jij dankzij sociale media ook weer aan het lezen geslaan? Je zal waarschijnlijk niet de enige zijn. Er bevindt zich namelijk een hele beweging van boekenwurmen op TikTok (Booktok) en Instagram (Bookstagram). De ene na de andere bookfluencer raadt er je de beste lectuur van het moment aan en vanaf vandaag weet je ook meteen waar je die kan kopen.

De Standaard Boekhandel in Leuven bouwde de kelderverdieping namelijk helemaal om tot een lees- en belevingsruimte voor iedereen tussen de 15 en 25 jaar (of ouder, natuurlijk): #YA-Underground. Met het #YA-initiatief breidt de Leuvense winkel uit met een indrukwekkende 250m² tot in totaal 1.250m² boekenplezier. Dit maakt hen meteen de grootste boekhandel van het land.

Hangout spot

Standaard Boekhandel wil met deze gloednieuwe afdeling jongeren en boeken op creatieve manieren samenbrengen. Na verschillende Young Adult-events in de Standaard Boekhandel-winkels en een zeer succesvolle YA-Day in de Gentse bibliotheek De Krook dit jaar, was het dan ook erg duidelijk dat er vraag naar was.

© Standaard Boekhandel

De ondergrondse afdeling bevat meer dan enkel boeken. De kelder is een gezellig hangout spot voor jongeren waar ze samen kunnen lezen, LP’s kunnen beluisteren, elkaar ontmoeten en even chillen. Je zal er ook de kans krijgen om je favoriete auteurs te ontmoeten én creatieve workshops te volgen.

Zin om een kijkje te gaan nemen? Op vrijdag 23 juni is er vanaf 14u een feestelijke opening met tal van leuke activiteiten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '