Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Dainis Graveris via Unsplash

Wist jij dat je lakens verversen een enorme turn-on kan zijn?

7 geheimen van koppels met een fantastisch seksleven

Er zijn een miljoen manieren om je seksleven een beetje pit te geven, maar een stel fluffy handboeien is helaas geen langetermijnoplossing. Daarom delen wij graag zeven succesvolle tips van getrouwde koppels om je seksleven na al die jaren nog steeds spannend te houden.

Flirten

Je vraagt je misschien af hoe je kan flirten met iemand die dagelijks getuige is van je prachtige ochtendsnoet? Wel, koppels die al een tijdje bij elkaar zijn hebben elkaar sowieso al eens op hun slechtst gezien. En net daarom kan een beetje geflirt het extra spannend maken. Stuur een erotisch berichtje tijdens de werkdag of doe het the old school way en leg jouw hand net iets te lang op zijn been... tijdens een etentje met je schoonfamilie bijvoorbeeld.

Inplannen

Oké, we zijn het er helemaal mee eens dat het een beetje raar is om ‘sexy time’ in je agenda te noteren. Maar het leven is al zo druk – koken, afspreken met vrienden, je familie bezoeken én het volledige seizoen van ‘Friends’ voor de zesde keer bingen – dat we zelfs tijd moeten vrijmaken voor ons seksleven. En dat is helemaal geen schande.

Niet uitstellen tot bedtijd

Te moe na een lange werkdag? Je hoeft heus niet per se altijd seks te hebben net voor het slapengaan. Zoek zelf uit welk tijdstip jullie het beste past. Meteen bij thuiskomst misschien? Eerder een ochtendmens? 7u it is. Hier lees je alvast zeven goede redenen waarom je vaker ochtendseks zou willen.

Om de beurt initiatief nemen

Zorg ervoor dat jullie niet in een vast patroon vallen. Neemt je partner altijd het initiatief? Misschien wordt het hoog tijd om de rollen om te draaien. Hij/zij/die hoeft niet altijd het voortouw te nemen. Doorbreek de gewoonte en verras elkaar.

Voorspel niet vergeten

Je hoeft niet altijd meteen recht voor de penetratie te gaan, soms kan het enorm opwindend zijn om elkaar net een beetje te teasen. Probeer elkaar eens te strelen voor een hele tijd zonder effectief te vrijen, fluister iets sexy in elkaars oor of speel met één van deze elf lichaamsdelen die je tijdens het voorspel niet wil overslaan. Wedden dat het weer zo spannend aanvoelt als vroeger?

Slaapkamer opruimen

Wist je dat je lakens verversen een enorme turn-on kan zijn? Een frisse en nette slaapkamer nodigt net iets meer uit om intiem te zijn. Steek wat kaarsjes aan en kruip gezellig samen onder de wol met de geur van wasverzachter in jullie neus. Wie weet waar het eindigt...

Praten

Met je partner over jullie seksleven praten zou geen taboe mogen zijn. Integendeel, communicatie is de sleutel tot een gezonde relatie. Geen idee hoe je dat het best aanpakt? Neem pen en papier en ga zitten. Noteer twee à drie dingen die jullie meer zouden willen doen tijdens het vrijen (bijvoorbeeld dirty talk, meer verleiding, meer instructies...). Deel met je partner wat je genoteerd hebt en stel elkaar vragen. Probeer het uit. Hoe comfortabeler jullie je voelen, hoe beter jullie seksleven kan zijn.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '