Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ravi Kant via Pexels

Vallen die vliegende mormels jou ook al lastig?

9 tips die kunnen helpen om muggenbeten te vermijden

De redactie

Ben jij ook de ideale muggensnack? En wil je niet langer rondlopen als een menselijke versie van de 101 dalmatiërs? Deze tips helpen je om die vervelende muggenbeten te vermijden.

Installeer een goede ventilator.

Muggen kunnen immers niet op tegen de krachtige wind die ze produceren, aldus het Amerikaanse AMCA-onderzoeksteam. Installeer er dus eentje (neen, niet zo’n mini-exemplaar, maar een grote) op je slaapkamer.

Vermijd stilstaand water.

Het vormt de ideale broeihaard voor muggen. Giet overtollig water weg uit je plantenbakken of het drinkbakje van je kat of hond. Ververs ook het water in je zwembadje regelmatig.

Draag kleren.

Hoe meer bloot, hoe meer plekken waar je kan gebeten worden. Wordt het dus donker buiten, trek dan lange mouwen en een broek aan, want ’s nachts zijn muggen het meest actief. Omdat muggen ook door sommige stoffen kunnen toeslaan, is muggenspray ook onder je kleren aangewezen.

Steek een kaars in brand.

Hou je niet van de geur van citronella of andere antimuggenkaarsen, dan helpen gewone kaarsen ook. Let wel: kaarsen doen geen wonderen. Ook hier is een extra muggenspray aangeraden.

Drink geen bier.

Uit een onderzoek van de Journal of the American Control Association blijkt dat wanneer je bier je drinkt je sneller door een mug wordt gestoken dan wanneer je geen bier drinkt. Daarnaast zouden ze ook verlekkerd zijn op andere alcoholische dranken als cava en wijn. Tja, we kunnen hen moeilijk ongelijk geven.

Maar drink wel gin-tonic.

Een gin-tonic zou hét wondermiddel zijn tegen die jeukende beten. Hoe dat komt? Tonic bevat het stofje kinine, en daar zijn muggen niet zo’n fan van. Wie dus regelmatig een gin-tonic achterover kiepert tijdens een avondje op een terras, maakt minder kans om gestoken te worden. Als dat geen goed nieuws is. 😉

Zet planten in huis.

Het is het moment om je urban jungle nog wat groter te maken, want wist je dat er een heleboel planten bestaan die die rotbeestjes wegjagen? Zo zijn ze geen fan van citroentijm, citroenmelisse, rozemarijn en basilicum.

Hang een muskietennet op.

Het bespaart je niet van dat irritante gezoem, maar wel van de beten. Nog beter: plaats vliegenramen om te voorkomen dat ze je huis kunnen binnenvliegen.

Gebruik muggenspray.

Het blijft de beste manier. Je vindt er in alle vormen en maten en in alle mogelijke samenstellingen en geurtjes. Opgelet: houd je wel aan de gebruiksvoorschriften die op de verpakking staan!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '